Mam ten sam problem. Ale w naszych niespokojnych głowach zrodził się już pomysł na wydzielone miejsce do grillowania/kawowania/piwowania/sjestowaniaanym pisze:Moni zadaszonego tarasu zazdroszczęu mnie po południu słońce pali nie miłosiernie.
Portreciki kwiatowe miodzio
Chałaputkowo-dwa
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chałaputkowo-dwa
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Monika piękny taras masz, skrzynie przygotowane, a koł z tulipanami całkiem pokaźnych rozmiarów.
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Kochani - tarasik to najładniej zarośnięty wygląda - a to stare zdjęcie pokazowe dla Zuzi , zaraz po wykonaniu , teraz jeszcze dosadziłam powojniki by się pięły po słupach wspierających daszek no i skrzynki wciąż jeszcze do obsadzenia zostały - jakoś w tym roku odpuściłam sobie bratki i poczekam już na petunie , surfinie i tym podobne
Zuzia - ja już teraz czekam na kolejną dostawę z BR , jeszcze jakieś drobiazgi się znajdą do wysadzenia , są cynie w doniczkach do popikowania , są tytonie , maki do wysadzenia i floksy , dziś dopiero posiałam wzdłuż płotu groszek pachnący , słoneczniki , maciejkę , czarnuszki i tym podobne , od zeszłego tygodnia pęcherze mam na łapkach po sadzeniu mieczyków , ale wszystkie już w ziemi
Magnolie już kończą , czekamy jeszcze na żółtą ;

Gosiu - kwitnie ale moim zdaniem szału ni ma , zresztą sama oceń , ta susza dała się im we znaki

Aniu - tak posiedzieć można bez poparzeń na czaszce , co szczególnie dla mojego Misia ważne bo u niego włosków na główce coraz mniej

Gosia - mnie się miejsce na ognisko marzy

Danusiu - dziękuję , a w skrzyniach już małe co nieco zagościło ;

Zuzia - ja już teraz czekam na kolejną dostawę z BR , jeszcze jakieś drobiazgi się znajdą do wysadzenia , są cynie w doniczkach do popikowania , są tytonie , maki do wysadzenia i floksy , dziś dopiero posiałam wzdłuż płotu groszek pachnący , słoneczniki , maciejkę , czarnuszki i tym podobne , od zeszłego tygodnia pęcherze mam na łapkach po sadzeniu mieczyków , ale wszystkie już w ziemi
Magnolie już kończą , czekamy jeszcze na żółtą ;

Gosiu - kwitnie ale moim zdaniem szału ni ma , zresztą sama oceń , ta susza dała się im we znaki

Aniu - tak posiedzieć można bez poparzeń na czaszce , co szczególnie dla mojego Misia ważne bo u niego włosków na główce coraz mniej

Gosia - mnie się miejsce na ognisko marzy

Danusiu - dziękuję , a w skrzyniach już małe co nieco zagościło ;

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni ale masz tulipanków,od razu kolorowo się zrobiło
Czekam i kibicuję żółtej magnolii
Moja nie wiem kiedy zakwitnie,chyba na świętego Dygdy,czyli nigdy
Podobają mi się okrutnie postrzępione tulipanki,zapoluję na jesieni,ale na razie cieszę się z tego jakie u mnie kwitną
Czekam i kibicuję żółtej magnolii
Podobają mi się okrutnie postrzępione tulipanki,zapoluję na jesieni,ale na razie cieszę się z tego jakie u mnie kwitną
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Moniko, dzisiaj poczytałam ten wątek i bardzo mi się u Ciebie podoba. Zazdroszczę tych skrzyń i zawartości, zwłaszcza sałaty ;) Taras wyszedł Wam super
Postaram się ,,doczytać'' co u Ciebie w poprzednich wątkach.
Pozdrawiam - Justyna
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pomidory już dałaś do gruntu? Hm..ja przeglądałam prognozy i nie przewidują przymrozków, więc też się zastanawiam. Stoją już cały tydzień na zewnątrz ( w przenośnym foliaczku, ale otwartym). Męczy mnie ta ilość doniczek, rozsad....chyba w przyszłym roku będę rozważniejsza. Posieję pomidory i paprykę. I koniec
Wszystkie doniczki, rozsady, foliaczek stoi na tarasie, M kazał mi się z tym wszystkim ewakuować, bo w piątek zaczynają kłaść płytki na tarasie ( w końcu będzie po ludzku). I co ja pocznę? Życie ogrodnika jest straszne
Wszystkie doniczki, rozsady, foliaczek stoi na tarasie, M kazał mi się z tym wszystkim ewakuować, bo w piątek zaczynają kłaść płytki na tarasie ( w końcu będzie po ludzku). I co ja pocznę? Życie ogrodnika jest straszne
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Monika takie skrzynki do warzyw są na razie w sferze moich marzeń
Jaka różnorodność tulipanów -co jeden to ładniejszy
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Warzywniak fajny, ciepły, zaciszny i przykryć można w razie draki. Moje pomidory jeszcze w szklarni czekają na cieplejszą pogodę. Może po majówce się ociepli. Sześć ogórków wsadziłam na próbę. Żyją, ale co to za życie. Dobrze że tylko kilka wsadziłam, reszta będzie czekała do połowy maja.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne tulipany
super magnolie, migdałek, u mnie żółta też już przekwita
no a rozsada w skrzynkach ---super

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Zimno się zrobiło okropnie - napaliłam w kominku i oputana kocykiem siedzę przed laptopikem i oglądam Wasze kolorowe , słoneczne zdjęcia bo u mnie słoneczka ani , ani .
Niby mży od rana ale wielkiego pożytku z tego nie ma pod spodem dalej sucho
się kwiecień brzydko z nami żegna - cały był zresztą byle jaki to i odchodzi byle jak
Aniu - tak zimno że mam wrażenie że żółta magnolia ma się ochotę z powrotem w pączek zwinąć , tak wygląda dziś

Witaj u mnie Justynko - bardzo się cieszę że Ci się podoba , zapraszam jak najczęściej
sałata w dwóch rozmiarach - jedna już nie długo o ile się ociepli , a druga niedawno siana będzie troszku później , jutro jeśli pogoda pozwoli , wysieję kolejną porcję + koperek

Gosiu - pomidory nakryte ;
kobee też już musiałam wysadzić na dworze bo pięły się już po suficie
, zresztą wszystko już się hartuje , ale właśnie lataliśmy z Misiem jak szaleni i chowaliśmy wszystko bo na noc tylko 2 stopnie zapowiadają więc mogą być przygruntowe , gdzie Ty kupiłaś tą mini szklarenkę - też chcę taką
. a tak zabezpieczone pomidorki ;

Ewuniu - ja z tych skrzynek bardzo jestem zadowolona , super sprawa , niestety ograniczają powierzchniowo - przetworów z tych warzyw nie zrobię ale na bieżąco mamy swoje

Danusiu - jak widzisz pomidorki okryte , koktajlowe w ogóle jeszcze w domu siedzą , a ogórki wysiałam wczoraj po 2 nasionka na doniczkę w sumie 3 doniczki - czyli też sześć
, trzeba im będzie znowu konstrukcję ustawiać żeby się pięły bo w tych skrzynkach leżeć się nie da

Karolinko - ja dopiero czekam na kwitnienie żółtej magnolii

A dla wszystkich uścisk łapki

Aniu - tak zimno że mam wrażenie że żółta magnolia ma się ochotę z powrotem w pączek zwinąć , tak wygląda dziś

Witaj u mnie Justynko - bardzo się cieszę że Ci się podoba , zapraszam jak najczęściej
sałata w dwóch rozmiarach - jedna już nie długo o ile się ociepli , a druga niedawno siana będzie troszku później , jutro jeśli pogoda pozwoli , wysieję kolejną porcję + koperek

Gosiu - pomidory nakryte ;
kobee też już musiałam wysadzić na dworze bo pięły się już po suficie

Ewuniu - ja z tych skrzynek bardzo jestem zadowolona , super sprawa , niestety ograniczają powierzchniowo - przetworów z tych warzyw nie zrobię ale na bieżąco mamy swoje

Danusiu - jak widzisz pomidorki okryte , koktajlowe w ogóle jeszcze w domu siedzą , a ogórki wysiałam wczoraj po 2 nasionka na doniczkę w sumie 3 doniczki - czyli też sześć

Karolinko - ja dopiero czekam na kwitnienie żółtej magnolii

A dla wszystkich uścisk łapki

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ucałuj Chałaputka w ten mokry, śliczny nosek.
Czekam razem z Tobą na żółtą magnolię.
Czekam razem z Tobą na żółtą magnolię.
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Moniu dobrze widzę
kwitną już truskawki
żółtej magnolii już sam pąk jest śliczny a co będzie później
żółtej magnolii już sam pąk jest śliczny a co będzie później
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni co za pąk skąpany w deszczu,czekam na pełny rozkwit
Jak moja kiedyś zakwitnie to chyba padnę z wrażenia
Pomidorki okryte przed zimnem,ja dopiero kupię gotowe sadzonki
Chałaputek prezentuje się wybornie,szkoda,że kawaler innej maści,ale cóż począć?
Gabi macha do Chałaputka
Pomidorki okryte przed zimnem,ja dopiero kupię gotowe sadzonki
Chałaputek prezentuje się wybornie,szkoda,że kawaler innej maści,ale cóż począć?
Gabi macha do Chałaputka
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
A na alle....kupiłam. Niecała stówka z dowozem. A ileż radości 
- annodomini

- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Albo Chałaputek nosi buty na tylnych łapach, albo za nim leży inny, większy "Chałaputek" 
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam