Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko :wit
Bardzo się cieszę, że otworzyłaś swój wątek. Późno się tu melduję, bo pamiętałam, że zapowiadałaś go wiosną a u mnie zima, że hej :wink:
Cudowna wiosna u Ciebie, kiedy się doczekamy takiej w realu?
Widzę, że popełniłaś podobny zakup okazyjny jak ja :D Tylko, że u mnie ziemia zamarznięta i cebulki powędrowały wprost do lodówki.
Róża, której "jarmarczne piękno" tak fantastycznie przedstawiłaś na swoim zdjęciu dopisana na listę zakupów.
I dziękuję ślicznie ;:167 za info o anemonach w B. i namiary na szkółkę. Ile tam dobra znalazłam ;:138
Niespodzianka katalogowa od M - fantastyczna! Mój M też jest taki, że jak coś robić, to porządnie i najlepiej już na wieki. W związku z tym, na podpory do powojników czekam od ubiegłej wiosny ;:306 Może jak zobaczy doniczki pod nogami (najlepiej by było jakby się potknął o którąś ) i usłyszy komentarz, że to te powojniki, do których spawa podpory od roku, to jest szansa, że pewnego dnia wrócę z pracy i będą gotowe :wink:
Córa zdolna i cierpliwa. Dla 7-latki tyle różyczek ulepić, to żmudna praca. Gratuluję :)
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeczytałem,że tulipany Twoją pierwszą miłością :arrow: 500 sztuk.
A takie wyzwanie na wiosnę:Każdemu jednemu zdjęcie? ;:183
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, ty mnie nawet nie strasz mszycami :shock: na różach mam zawsze pełno i na piwoniach, ale póki co na irysach nie widziałam nigdy i oby tak pozostało ;:108 moja kondycja leży i kwiczy :;230 .. Aneczka jak to czyta to pewnie się za głowę złapała, ona wytrwale biega, a ja po jednym intensywnym dniu pełzam po domu ;:306
Mirka, witaj :wit u mnie też śniegu pełno i wiosny nie widać. Pomyślałam, że chociaż na zdjęciach przywołamy wspomnienia ;:224 Z Augusty Louise będziesz zadowolona..mówię ci, to bardzo piękna i zdrowa róża..a ten zapach.. ;:167
Tulapku.. zwykle tak robię..tyle że 500 szt to niekoniecznie 500 odmian. Staram się kupować po kilka, kilkanaście tego samego koloru i rozrzucam po całym ogrodzie.. Ale wyzwanie przyjęte..obyście tego nie żałowali :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko,Twój ogród tonie w kolorach ,jak to jest ,ze jak śnieg na polu to tyle szczegółów się widzi na zdjęciach w naszych ogrodach i dopiero teraz one są piękne,torcik taki smakowity ,fajnie jak dzieci lubią pomagać ,pozdrawiam i miłego wieczorku życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tam zamierzam każdy kwiat który rozkwitnie uwiecznić ;:138
W szczególności tych,które pierwszy raz będą kwitnąć,np.powojniki.
Wiadomo,że psiance czy enkiantowi nie zrobię każdemu kwiatu osobnego zdjęcia ;:306
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Sabinko.
Jakiś czas mnie nie było na forum.
Ty zdążyłaś otworzyć nowy wątek. Choć zimy nie lubię to Twoja mnie zachwyciła. Zdecydowanie jednak wolę widoki wiosenne .Widzę,że poczyniłaś już zakupy.Świetny wybór. Ilość ogromna. Oj będzie można oko pocieszać nowymi nabytkami. ;:215
Ja w tym roku pauzuje i trenuje silna wolę. Może mi się uda nic nie zamówić.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Sabinko! Trzy dni mnie nie było, a Ty tyle pokazałaś! ;:oj Przepiękna wiosna. Katalog pierwsza klasa! Gratulacje! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sabinko, cebulki faktycznie widać, że żywe.
Ciekawa jestem, jak ty je będziesz teraz sadzić. Czy wyznaczyłaś sobie wcześniej miejsce jakimś patyczkiem albo coś. Ja to bym w tej chwili już nie wiedziała, co gdzie siedzi i chyba musiałabym sadzić na oślep. Chyba że masz jakąś całą pustą abatkę. To wtedy wiadomo, że nie powtykasz tych cebulek w inne stare cebulki.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dzisiaj mam dla was wiosenną ucztę. Plus przegląd piwonii. Wiem, że sporo osób nie przepada za tymi bylinami z uwagi na stosunkowo krótkie kwitnienie w porównaniu do wielkości krzaka i tych brązowych liści, które niestety muszą zostać aż do jesieni :roll: Ja jednak jestem niezmiennie zachwycona. To takie wiosenne róże i to jeszcze jakie wielkie i pachnące ;:oj Upchnęłam u siebie (jakimś cudem) 17 odmian. W tamtym roku niestety nie wszystkie zakwitły, ale liczę na spektakl w tym roku. Tym bardziej, że wszystkie zostały wykopane (w lipcu), przesuszone i wsadzone na dosłownie kilka cm pod ziemię ;:108

Marto, zawsze wydawało mi się, że w porównaniu z innymi ogrodami moje rabaty wyglądają nieco biednie... dopiero przeglądając swoje zdjęcia doszłam do wniosku, że na "fotach" jest lepiej niż w rzeczywistości :;230 :;230
Tulap, u ciebie szykuje się rewolucja biorąc pod uwagę wielkość zamówień ;:183 Wcale się nie dziwię zapału do fotografowania..i dobrze, my będziemy chętnie oglądać ;:108
Alu, witaj kochana :wit Otworzyłam wątek, bo już mnie w domu nosiło... ile można białe i białe, chociaż i tak lepiej białe niż szarobure ;:108 Z doświadczenia wiem, że ta nasza słaba silna wola w końcu się nagnie ;:306
Renatko, dziękuję ;:168 lecę ze zdjęciami..może chociaż w ten sposób zaczarujemy odrobinę rzeczywistość ;:108
Wnado, ty mi nawet niemów. Część posadziłam w ten sam dzień w który dostałam. Wtedy jeszcze nie było śniegu i ziemia była rozmarznięta. Teraz reszta siedzi grzecznie w lodówce, a korony śmierdzą sobie w chłodnym korytarzu ;:306 Tylko czekam na jakąś odwilż, niestety jak na złość dzisiaj 8 stopni mrozu. Co do miejsca, to faktycznie większość wsadzę na nową rabatę..mam czyste miejsca i całe szczęście, bo w tamtym roku sadziłam na starej narcyzy i przy okazji wykopałam sporo krokusów, całkiem przypadkowo ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko jaki festiwal. ;:oj Cudowności. Na hasło: "wiosna" jestem pierwsza. :lol:
Piwonie są śliczne. Z rozkoszą oglądam je u innych, sama jednak nie sadzę za wiele, z powodów o których własnie wspomniałaś. :oops:
Cały czas ciekawi mnie jak te korony śmierdzą... bo ja nadal nie wiem...
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orliki,jakieeee i ileeee ;:oj ;:oj ;:oj
A festiwal z roku na rok coraz większy :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Sabinko,
piwonie, moje ulubione, śliczne ;:138
Patrzę na Twoje naparstnice. Takie piękne dzwoneczki, dlaczego u mnie jeszcze nie rosną ? Ot, błąd do naprawienia natychmiast :)
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piwonie lubię właśnie dlatego, że ich piękno jest takie ulotne :D Liście mi się podobają, nawet zeschłe badyle, które pozostawiłam na rabatach. Uzbierało mi się 30 odmian i sama nie wiem, kiedy. Nie wszystkie pewnie kwitły :roll: A należy dodać jeszcze 5 NN, które dostałam od znajomych. Teraz zamówiłam tylko jedną, ale to przecież nie koniec sezonu ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Sabinko! Znów zobaczyłam murek (jakaś ostatnio monotematyczna jestem z tymi kamieniami) i natyczmiast kombinowałam gdzie by się u mnie zmieścił i jak taki w mój ogródek wkomponować :;230

Ewuniu! 35? ;:oj Ja mam 12 z czego tylko 4 odmianowe, a reszta NN i do tego z tych odmianowych jakoś nie bardzo kwiatków mogę się doczekać. Muszę je przesadzić. Ale pochwalę się, że jedna z moich NN ma ponad 70 lat.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zgadzam się z Renzal, murek wygląda szałowo. Czasem wręcz żałuję, że moja działka nie jest pochyła. Mogłabym bezkarnie robić takowe murki. Uwielbiam kamień i drewno w ogrodzie. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”