Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior -wspomnienie lata cz.6

Post »

Romciu orliki masz piękne , a zwłaszcza ten ostatni różowy - cudowny ;:oj
Hortensja ma się dobrze u Ciebie , podziwiam , bo moja taka niestety nie chce rosnąć , a po ostatniej zimie
pozostał jej mały badyl :roll:
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Romciu masz prześliczne odmiany orlików, takie bogate i dekoracyjne :D Bardzo lubię te kwiatuszki, nawet jak nie kwitną, to te zielone kępki są bardzo ozdobne :D
Pęcherznice to piękne krzewy, mimo, że u mnie ciasno, a one osiągają duże rozmiary, to nie oparłam im sie i posadziłam 2 krzaki :D
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Pęcherznice pięknie wyglądają ;:138 kiedy Ci pierwszy raz zakwitły? Ja mam wsadzone dopiero w tym roku takie 50-60 cm sadzonki, ciekawe kiedy obdarzą mnie kwiatami ;:173
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Romuś witaj :wit
poczytałam sobie twój wątek i jestem pod miłym wrażeniem , piękna nowa altana i mnóstwo kwiatów ;:138
cieszę się, że samopoczucie lepsze , a zbliżające święta jeszcze bardziej poprawia nastrój :D
wysłałam Ci dzisiaj nasionka traw więc wypatruj listonosza ;:65
papa ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powtórzę za koleżankami;cuuudooowny orlik ;:oj Żeby z nasionek taki sam wyrósł ;:173 Czy pęcherznice ci się wysiewają? Mam obydwie,przy tej żółtej odkryłam w sezonie mnóstwo siewek,ciekawe,czy przeżyją?
Dziękuję za podanie godziny na wyprawę po robactwo ogrodowe :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witam serdecznie w sobotni poranek :wit Orkan Aleksandra może gdzieś bardziej daje się we znaki ,Łódź wspałomyślnie bokiem omija :lol:
Aniu , zebrałam nasionka orlików jakbyś chciała ............tylko że one podobno nie powtarzają cech matecznych ;:173
Helenko ,to było 23 lata temu ,zawiózł nas znajomy ,było gorąco ,kąpiel w jeziorze perspektywa grzybobrania jesienią ,wszyscy zachwyceni ;:138 ;:138 ;:138 My jesteśmy zachwyceni do dzisiaj i szczęśliwi że mamy swoje miejsce ........jak pracowaliśmy dojeżdżaliśmy na weekendy, cóż to jest za odległość 100 km. jak jest auto ;:138 Teraz siedzimy spokojnie całe pół roku :tan
Marysiu , moje mają szósty rok, przycinam je ostro , nasionka orlika mam ale czy będzie ciemnoróżowy ;:oj
Dorotko moja zielona też się nie wybarwia ale pięknie wybarwiają się jej kwiaty ;:108 Pełne u mnie nawet się same nie wysiewają :wink:

Obrazek Obrazek

Tu jest przystrzyżona po kwitnięciu w oddali ..............maczuga Herkulesa ;:173

Obrazek

Jadziu ,obserwuję moje hortensje .........dokupiłam kilka w ubiegłym roku były zakopcowane bo nie zdążyłam posadzić dopiero wiosną je rozsadziliśmy i ku mojej wielkie radości wszystkie zakwitły ..........no może jedna nie ale się złamała przy wykopywaniu z dołka mam nadzieję że nie zmarnuje się :wink:
Aguś ,na szczęście można je ciąć a patyczki obcięte do ziemi ,dobrze się ukorzeniaja :tan
CDN.....
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ale piękne pęcherznice . ;:138 Przez Ciebie będę musiał dokupić ich jeszcze kilka . :lol:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musiałam zrobić przerwę ,ponieważ odwiedziła mnie moja sąsiadeczka Krysia ,z racji wieku [84 latka] ma pierwszeństwo ;:138 Tereniu ,ukorzeniam patyczki i tworzę żywopłot pod siatką od sąsiada ;:138 Trochę są nie dopilnowane ,mało podlewane ,bo to koniec na końcu działki ALE 50 CM MAJĄ KWIATKI :lol: Chociaż w tym roku posadziłam na siatce dynie ...........troszkę lepiej były podlane ;:108
TAK KWITŁY DYNIE BEZŁUSKOWE NA SIATCE SĄSIADA ......................PÓŹNIEJ BYŁY TAKIE DYNIE ;:138
Obrazek Obrazek

Bożenko , bardzo się cieszę ;:138 Mam nadzieję że Tobie też zdrówko dopisuje ;:196
Miruśka , ja nie widzę u mnie siewek pęcherznicy ale jak obcinam to patyczki wsadzam do ziemi ................część już mi się ukorzeniła i w ten sposób tworzę żywopłot na przemiennie czerwoną i zieloną ;:138 Pewnie to trochę potrwa ale mam przez siebie wychodowane krzaczki ;:224
ZAWOREK NA STANOWISKU.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Bardzo się cieszę że będziesz miał przeze mnie pęcherznice ;:138 A jakie chcesz ...........czerwone czy zielone :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Romciu ale ładne roślinki pokazujesz ! i nie wiedziałam, że masz takiego ładnego Zaworka (?) coś chyba przegapiłam albo mało zdjęć psiaczka jamniczka ;:167
To zupka dyniowa i pesteczki są! :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wszystko jest ,zupka pestki i były dwa pieski ,w lipcu jeden odszedł był z nami 21 lat ,został na działce ,to był jamniczek szorstkowłosy :wink: Jest ze mną w awatarku ......to była moja wielka miłość ;:145 Pokazywałam fotki w początkowych wątkach a dzisiaj pokażę gwoli przypomnienia ...........

Obrazek Obrazek
To ostatnia fotka ..............

Obrazek
To nasza niedobra pociecha ..........

Obrazek

Marysiu były też kabaczki i inne dyńki ,muszę jeszcze pokazać jadalne ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Romciu no tak, jak Bozia chce kogoś ukarać to mu wzrok odbierze, no może o karze to tu nie ma mowy ale wzrok przyćmiony. Pewnie, że w awatarku jest piesek, słodki staruszek. Był szczęśliwy i długo żył, a młodzian ...cóż musi dać na początek w kość, ale kiedyś się ustatkuje.
Początki wątkowe zacierają się z czasem i zapomina się albo nie pamięta gdzie czytało. Tym bardziej, że jak weszłam na FO to nie było czasem czasu czytać wszystkiego, teraz jest jakoś spokojniej. Dobrej niedzieli ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Rociu kochasz psy więc masz Wielkie ;:167 . Ten pierwszy rzeczywiście do kochania :D
Dynie miałaś fajną , ciekawa.
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczorkiem :wit Gorący tydzień przedświąteczny, dla takich obiboków jak ja to nie problem ;:108 Ale współczuję pracującym kobietkom ,dużo siły potrzeba na Świąteczne przygotowania, dlatego wszystkim życzę dużo siły :lol:
Maryś masz rację ,pogubiłam wątki które na początku odwiedzałam :( To już nie taki młodzian w sierpniu skończył 9 latek ;:138 Teraz już jest grzeczny ;:108
Jadziu dyni miałam cztery rodzaje a także cukinie, ogórki ,pomidorki ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

No to mam nadzieję że moje pęcherznice w przyszłym roku zakwitną ;:108
Wspomnienia letnio ogrodowe cudowne, tak potrzebne w te pochmurne dni ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Powtórzę za innymi, że te Twoje jukki są bezkonkurencyjne. Ja się swoich pozbyłam, bo przez wiele lat mi nie kwitły, choć moja ziemia też tak jak twoja jest piaszczysta. Przeczytałam gdzię jednak, że lubią odczyn zasadowy, a u mnie niestety kwaśno.
Bardzo mi się spodobał bodziszek ze strony 8 zdjęcie drugie. Znasz może nazwę?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”