Świat Beci

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj beciu bardo miło spędziłam dziś wieczór własnie wróciłam z twojego ogródka spacer był udany zachwyciłam sie tak pięknie to rozplanowałaś brak słów ;:113 pozdrawiam zosia
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

dziękuję za miłe słowa, zawsze miło słyszeć,
Generalnie tez mi sie podoba, chodź mam jeszcze tyle planów, tylko czasu ostatnio ciągle mało, może jak wrócę z urlopu....
Dziś oglądałam dokładnie roślinki i stwierdziłam, że rabata z trawami jest źle rozplanowana, muszę na jesień poprzesadzać je, bo moje niedoświadczenie sprawiło ze posadziłam je dość ciasno i teraz nie maja miejsca, a nie spodziewałam sie ze niektóre są tak ekspansywne, że przez rok urosną do takich rozmiarów (tworzyłam ją na przełomie sierpnia, września 2007). tak więc ciągle jakaś praca... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj beciu ja tak samo na jesień muszę porozsadzać bo na skalniaku jest za ciasno no i srodek muszę podnies wyżej miłego urlopu pozdrawiam zosia
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Beciu , wpadam z rewizytą, oglądając zdjęcia raz jeszcze (piękne oj piękne) nasunęło mi się trochę pytań... Powiedz mi jak Ci się spisuje ścieżka z kamyczków, jesteś zadowolona? i zdradź jak ją zrobiłaś...jeśli możesz :D , czy pod spodem coś jest? a i ile Cię wyniosła tak w przybliżeniu, a czy kamienie kupujesz czy gdzieś zbierasz... jeżeli tio nie tajemnica :)
A i jeszcze jedno, gdzie Ty Beciu masz tą działeczke na tym Śląsku ? jeżeli to nie tajemnica....
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Beciu kochana :D
To nie do wiary, że to ta sama działka co w ubiegłym roku !!!!!! ;:111
Chyba już masz najładniejszą działkę ze wszystkich jakie tam są !! GRATULUJĘ!! Z całego serca GRATULUJĘ ;:215 ;:215 ;:215

Beciu, a czy Twoje świerki białe nie jest przypadkiem chore?? Może źle widzę, ale mają chyba brązowe igiełki od dołu ...
Trzeba je ratować!!
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

onka37 pisze:Witaj Beciu , wpadam z rewizytą, oglądając zdjęcia raz jeszcze (piękne oj piękne) nasunęło mi się trochę pytań... Powiedz mi jak Ci się spisuje ścieżka z kamyczków, jesteś zadowolona? i zdradź jak ją zrobiłaś...jeśli możesz :D , czy pod spodem coś jest? a i ile Cię wyniosła tak w przybliżeniu, a czy kamienie kupujesz czy gdzieś zbierasz... jeżeli tio nie tajemnica :)
A i jeszcze jedno, gdzie Ty Beciu masz tą działeczke na tym Śląsku ? jeżeli to nie tajemnica....

Ze ścieżki jestem bardzo zadowolona!!! pod spodem mam stary chodnik z popękanych płytek, ciągle musiałam go plewić!!denerwowało mnie to strasznie. Chodnik ma około 1 metra szerokości i 14metrów długości, kupiliśmy 22 worki po 20kg i zapłaciliśmy 230zł. Na bocznych ścieżkach też mam kamyczki, ale tam jest pod spodem tylko agrowłóknina i czasem mi coś przez to przerośnie, ale łatwo można sie tego pozbyć.
Działka jest w Pyskowicach, wiec mamy do siebie kamykiem rzucić/// PS. Kamyki na skalniak zbieraliśmy na polu wiosną. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

aanula pisze:Beciu kochana :D
To nie do wiary, że to ta sama działka co w ubiegłym roku !!!!!! ;:111
Chyba już masz najładniejszą działkę ze wszystkich jakie tam są !! GRATULUJĘ!! Z całego serca GRATULUJĘ ;:215 ;:215 ;:215

Beciu, a czy Twoje świerki białe nie jest przypadkiem chore?? Może źle widzę, ale mają chyba brązowe igiełki od dołu ...
Trzeba je ratować!!
Witaj!!!nie widać Cię ostatnio na forum, pewnie chwasty rwiesz ciągle :D :D moja działka bardzo się zmieniła przez ten rok...a świerki niestety zachorowały bardzo!podobno trudno będzie je odratować , wywaliliśmy już sporo kasy, żeby je uratować, ale efektów nie widać na razie, dziś kupiliśmy jeszcze jedno lekarstwo, może będzie lepiej... ;:98 ;:98 ;:98
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu, a co to za choroba i czym już pryskałaś??
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

Podobno to przędziorek, dostaliśmy preparat za 50zł , który miał pomóc, ale efektów na razie nie widać. Sąsiad mówił że to tez miał i wyleczył Decisem, więc kupiłam, może pomoże...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu, może daj zdjęcie do działu chorób roślin ... są przecież na tym Forum ludzie, którzy znają się na chorobach roślin to Ci doradzą. Szkoda stracić takie duże już świerki :?
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jasne, że ktoś pomoże, ale najpierw przeczytajcie bardzo dobry wątek Kolory usychania iglaków, raptem 17 stron, a mnóstwo tam porad i recept. Powodzenia!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Wam za rady!!mam nadzieję, że uda sie iglaki uratować. Ja tymczasem powczasowałam i od jutra zabieram sie do pracy na działce, a jest co robić. dziś byłam tylko zobaczyć, co jest do zrobienia. Trawa urosła przez 2tygodnie jak szalona, chwasty tez nie próżnowały, a najgorsze to, że podczas wczorajszej burzo-wichury złamało nam naszą gruszę ;:98 ;:98 ;:98 bardzo nam szkoda, bo były pyszne gruszki ;:8
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzieńdoberek :D :D

Ja tu biegnę zobaczyć ciekawostki a tu :roll: tylko smuteczki są ;:110

Beciu, całkiem połamało Ci tą gruszę?? Nic nie uratuje się??
Nie martw się ;:168 posadzisz drugą i może będzie miała jeszcze lepsze owocki ... ;:228

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No to teraz, po dwóch tygodniach przerwy ogrodowej, musisz zdrowo zabrać się za robotę :wink: U mnie po 2-3 dniach przerwy już jest co robić :roll:
Rękawice na dłonie i chwasty bierz za łeb!!! :twisted: :lol: :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”