Aprilkowy las cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 5

Post »

Jolu jak tam powrót do normalności po wydłużonym weekendzie?
W ogrodzie o tej porze wszystko się zmienia z godziny na godzinę, pięknieje, kwitnie, zieleni się...ciszmy się pięknym majem ;:170
Co do aranżacji i kolorystyki ogrodowej mam dokładnie takie samo odczucie, u innych podoba mi się wszystko a u siebie monotematyzm pełny.
Cieszę się, że mogę tu być i delektować się ogrodową różnorodnością ;:134
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Wybaczcie że zbiorowo odpowiem ale ciągle nie mogę się jeszcze wdrożyć w to forumowanie po przerwie.
Elwi, Wando, Nena08, Anabuko,Sosenki, Agness, Geniu, Anym, Margo, DTJ1, Aage bardzo się cieszę że mnie odwiedzacie. Przepraszam za zaniedbanie was ale nie było czasu, nie było aparatu więc jakoś tak się trochę zeszło. A długi weekend to spotkania oko w oko z forumkami przemiłymi ;:333
i zwiedzanie fantastycznych ogrodów. Chwile bardzo cenne.

Anym, modrzew rośnie od 2 lat, kupowany u Szmita.
DTJ_1/Dorotko witam nowego gościa i życzę przyjemnego wypoczynku w lesie. No tak...tym ci nie zaimponuję ;:306 Ty też masz las...

A teraz jedna z przyczyn mojej nieobecności. Aparat zarejestrował takie widoczki :wink:

Sri Lanka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koniec marzeń ;:306 Wracamy grzecznie do zdjęć ogrodowych

Obrazek Niestety rododendrony Blue Tit podmarzły i nie zdążyłam im zrobić fotek w pełnej krasie...

Obrazek

Obrazek

cdn
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu niezłe wakacje miał Twój aparat ;:333
Myślałam, że w sosnowym zaciszu mróz Cię ominął. Niestety. Teraz będziemy czekać, aż wszystko zregeneruje się.
Zdradzisz w jakich ogrodach bywałaś ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Podtrzymuję pytanie Iwonki, gdzie byłaś, kogo spotkałaś ? Ale wścibska baba ze mnie, co? Na moim pustkowiu i wygwizdowie, też mróz poszałam, małe Rh co prawda nie szalały z kwitnieniem, ale mojego blue Tit też już nie ma, kwiaty brązowe.
Zazdroszczę aparatowi takiej wycieczki, ale w ogrodzie też masz fajne widoki...te fioletowe tulipany fantastycznie w grupie wyglądają ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu ale cudną miałaś wycieczkę ;:167 Masz jakieś ujęcie nad wodą?
Tulipany cudniaste,ładnie wyglądają w kępach ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie superaśne - byłaś w sierocińcu słoni?, ja miałam byłam już, już prawie blisko ale tam nie dotarłam :( a bardzo bym chciała zobaczyć sierocińiec słoni na Sri Lance
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Egzotyka egzotyką, jestem zdania warto zobaczyć i przeżyć niezapomniane chwile.
Jednak Nasz krajobraz najbliższy ;:167
Pozdrawiam gorąco ;:196

P.S. I ja nie umiem odnaleźć się w zaległościach weekendowych na forum.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Iwonko/Heliofitko, no jak widzisz aparatom się powodzi ;:306
A co do mrozów to też miałam nadzieję że ogród w lesie, osłonięty od otwartej przestrzeni domem, jakoś sobie poradzi. Ale stało się tak tylko częściowo. Winobluszcz, który miał służyć jako osłona, poległ. I tu się nie dziwię. Ale szkoda mi Rh i perukowców.
Ogrody w weekend zwiedziłam naprawdę ciekawe. Najpier byłam u Justi. Ogródek może niezbyt duży ale wypieszczony i bardzo dopracowany. Główną ozdobę stanowią róże, więc jeszcze trzeba poczekać. Ale teraz widać szkielet nasadzeń co jest równie ciekawe. No i cudnie kwitły Rh. Generalnie bardzo przyjemny domek i okolica ;:333
Drugi ogród to stepy Marysi/Mufki. No tu to już mogła ogrodniczka poszaleć i poszalała ;:306 Pojechałyśmy razem z Justyną i spędziłyśmy bardzo sympatycznie. Ależ Marysia wykonała ogrom pracy żeby osiągnąć tak spektakularne efekty. I nie spoczęła na laurach. Ciągle tworzy nowe, fantastyczne rabaty, do czego zdecydowanie ma talent. Wróciłyśmy obładowane prezentami, szczególnie ja ;:306 A ponieważ Marysia ma wielkie serce to oddałaby ostatnią roślinkę, żeby komuś sprawić przyjemność. Z trudem ją powstrzymałyśmy od przekopania ogrodu.
Marzenko, opowiedziałam już Iwonce o weekendowych ekscesach ;:306 Warto te miejsca zobaczyć, nie wspominając o ogromnej gościnności koleżanek.
Ja też aparatowi zazdroszczę, jeszcze w takim miejscu nie byłam. Ale tak na chłodno, jak to pasuje w tym miejscu ;:306 wytrzymać prawie 40 stopni w niesamowitej wilgotności powietrza to jest prawdziwy hard core ;:306

Annes, niestety, jak pisałam, to aparat tam był ;:224 no dobra, zabrał ze sobą mojego M ;:306 Mnie w życiu takie przyjemności omijają. Zdjęcia dopiero przeglądam. Może uda mi się jeszcze coś ciekawego wyłuskać bo mój ślubny zdjęcia robi jeszcze gorsze niż ja :;230

Dorotko, nie wiem nic na temat takiego sierocińca ale przeprowadzę wywiad z uczestnikiem wycieczki i dam znać ;:170 Ja chyba wolę bardziej cywilizowane miejsca, czytaj, gdzie człowiek nie musi co pół godziny biegać pod prysznic :;230

Aage/Aga i tu trafiłaś w sedno ;:306 Zauważyłam, że odkąd gospodarzę w swoim lasku, nie ciągnie mnie już tak bardzo na zwiedzanie świata. Tak dobrze czuję się u siebie, że nie mam oporów żeby pakować M i odwozić na lotnisko, tak często jak on tylko chce ;:183 Uwielbiam ten brak nad moimi poczynaniami...

To wróćmy do tych bardziej swojskich klimatów ;:58

Obrazek azalia Soir de Paris w zeszłym roku obsypana kwieciem, w tym mróz jej nie pozwolił ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek kępy kocimiętki od Marysi/Mufki ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cichutko siedzę i zazdroszczę wizyty u Marysi ;:224
Widzę, że to eM spragniony egzotyki przez duże E, każdy ma jakiegoś bzika.
U mnie zamówione w tym roku pasiaki strasznie się ociągają a u Ciebie już takie dorodne okazy.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu gratuluję wyjazdów.
Tych dalekich- egzotycznych i tych forumowych, warto czasami wyruszyć z domu, będzie co wspominać, ale ja jakaś konserwatysta jestem i strasznie nie lubię się oddalać poza własne opłotki, przy dezaprobacie M, który co roku mnie pyta, gdzie jedziemy na urlop, a ja mówię, że przecież ogród . ;:306
Ubiegłoroczny wyjazd z wnuczkiem nad morze cieszył mnie tylko kilka dni, a później jakaś głupia tęsknota.
Współczuję przymrozków, one więcej szkody potrafią zrobić, jak mrozy zimą.
Nas majowe przymrozki w tym roku ominęły, za to były w kwietniu.
Ślicznie masz w leśnym ogrodzie i rododendrony wcześnie zakwitły.
Miłego dnia. :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aprilku bardzo mi się podobają kwitnące tulipany wśród sosen ;:215 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

twoje łany tulipanów wyglądają zjawiskowo:), szczególnie te ciemnobordowe - robią wrażenie. kupowałam do tej pory tylko botaniczne czerwone, ale chyba się złamię ........kuszą mnie biało-zielone i właśnie takie ciemne bordowe.
twoje cisy wśród sosen wyglądają identycznie jak moje:)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aprilku a gdzie kupiłaś Rh- widziałam że sadziłaś spore i piękne krzaczki- przeleciałam obrazkowo- :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu super obrazy z podróży, Twój eM przeżył cudowną przygodę :D
Ogrodowe widoki jak zawsze zawsze zachwycają mnie..... tulipany w takich bogatych kępach wyglądają przepięknie , no i Rh ....narzekałaś na nie a są cudne .... mróz trochę im zaszkodził, ale na szczęście nie wszystkim.... jeszcze będą cieszyły swoim widokiem :D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jolu witaj :wit powiedz proszę jak się zowią te niebieskie kwiatuszki z trzmielem. Śliczne są a w dodatku w moim ulubionym kolorze ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”