Co ja bym zrobiła w 400 główkami czosnku Może z połowę tego bym zużyła ale nie mam nawet gdzie przechowywać. Dokupilam jeszcze 3 główki dorodnego orkana. Styknie dla mnie. Zrobię z czosnku obwódki dla ziół. Ciekawe czy sie to uda
Nie widzę żadnych przeciwwskazań.Zioła z czosnkiem powinny się uzupełniać przeciwko
niektóym szkodnikom.Zachowaj odległości,aby się nie poprzerastały(wysokość) i nie zasłaniały sobie słoneczka.
Moi Mili,
będę sadził ok 140 ząbków czosnku własnej produkcji, z czego 20 ząbków w trakcie obierania utraciło łupinkę. Czy to jest jakaś przeszkoda i czy można tak sadzić ? Nie pamiętam jak to robiłem w dwóch ostatnich latach
miko4- posłuchaj się Dybd33r .Szkoda czasu i miejsca na chiński czosnek. Ów czosnek pryskany jest jakimś preparatem ,który po-wstrzymuje kiełkowanie, więc masz nikłe szanse aby coś Ci z niego wyrosło.
Zimowy czosnek właśnie teraz trzeba sadzić (jedni już zaczeli sadzić, inni czekają do 28 października , a inni na początku listopada-ale ogólnie mówiąc " już czas").
Czyjeś niepowodzenie cieszy nas tak samo , jakbyśmy my sami odnieśli jakiś sukces.-NN