Wiejsko-miejski kogel-mogel
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejsko-miejski kogel-mogel
Ewuś ładny ogólny widoczek
, a ogrodzenie czym tak ładnie zarosło?

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Ewciu , to ja proszę o przesyłkę z tym deszczykiem ale niech to będzie priorytet , jak najszybciej. A poważnie to...
Podobno wczoraj u nas na Podkarpaciu a dokładniej w okolicach Rzeszowa była straszna burza , taka z wielkim gradem ..
Więc ja już nie będę marudzić o deszcz bo jeżeli to ma tak się skończyć to wolę latać z tym wężem po ogrodzie ...i basta...
Podobno wczoraj u nas na Podkarpaciu a dokładniej w okolicach Rzeszowa była straszna burza , taka z wielkim gradem ..
Więc ja już nie będę marudzić o deszcz bo jeżeli to ma tak się skończyć to wolę latać z tym wężem po ogrodzie ...i basta...
- terlica
- 500p
- Od: 24 mar 2013, o 07:26
aage,slotys u mnie pada tak ładnie ,miarowo i spokojnie , i takiego deszczyku Wam życzę 
Aniu płotek obrasta winobluszczem pięcioklapowym
i dzisiaj ogólny widoczek dla Ciebie od lewej do prawej ( i jak nie pies ,to kot
)

teraz coś dla aage i slotys -oby i u Was już zaraz takie niebo było

Graham Thomas będzie powtarzał kwitnienie,nareszcie,bo już myślałam,że on to nie on!

i ostróżka od MaGorzatki

Jutro wyjeżdżam daaleko,daaaleko, na południe i wcale nie będę pisać,że byłoby miło ,gdyby pogoda dopisała ...

Aniu płotek obrasta winobluszczem pięcioklapowym

teraz coś dla aage i slotys -oby i u Was już zaraz takie niebo było

Graham Thomas będzie powtarzał kwitnienie,nareszcie,bo już myślałam,że on to nie on!

i ostróżka od MaGorzatki

Jutro wyjeżdżam daaleko,daaaleko, na południe i wcale nie będę pisać,że byłoby miło ,gdyby pogoda dopisała ...

Pozdrawiam-Ewa
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Ewciu w takim razie życzę Ci udanego urlopu i słoneczka nieustannego....
- anym
Ale ty jesteś Ewka
takie ładne widoki pokazałaś dopiero teraz, pięknie kochana
A piesa i kota wymiziaj bardzo mocno od cioci Ani
Życzę miło spędzonych i bardzo słonecznych dni w czasie odpoczynku.
Wracaj cała i zdrowa!

A piesa i kota wymiziaj bardzo mocno od cioci Ani

Życzę miło spędzonych i bardzo słonecznych dni w czasie odpoczynku.
Wracaj cała i zdrowa!

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Ewcia, pięknie tam masz.
Co ja tu robię z tą swoją piaskownicą???
Jeszcze kilka zdjęć i złożę całego psa.

Jeszcze kilka zdjęć i złożę całego psa.

Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- terlica
- 500p
Wczoraj po południu wróciłam z południowej części województwa mazowieckiego. Odwiedzaliśmy teściów i dzisiaj fotki będą z ich działki.
Będąc tam zdałam sobie sprawę z suszy jaka tam panuje,w mieście trawniki wyglądają jak rżysko,strasznie!
Aronia na działce u teściów wygląda jak rodzynki

wróble ukradkiem spijały psu wodę z miski

a z przyjemniejszych rzeczy,ogród moich teściów jest bardzo stary ( bo zakładali go rodzice mojego teścia) ,jest ogrodem wiejskim ,ale już mocno ograniczonym. Najbardziej podobają mi się olbrzymie drzewa i krzewy między,którymi trzeba się przeciskać.Oh! jakbym chciała posiadać taki ogród. Ogród , w którym człowiek żyje,tak jak w świecie,jeżeli wiecie co mam na myśli

nie mam żadnych zdjęć z mojego ogródka,bo się jeszcze dobrze po nim nie rozejrzałam. Był pod opieką mojej mamci,więc na pewno wszystko ok
constancjo ułatwię Ci zadanie i pokażę złożonego psa

Aronia na działce u teściów wygląda jak rodzynki

wróble ukradkiem spijały psu wodę z miski

a z przyjemniejszych rzeczy,ogród moich teściów jest bardzo stary ( bo zakładali go rodzice mojego teścia) ,jest ogrodem wiejskim ,ale już mocno ograniczonym. Najbardziej podobają mi się olbrzymie drzewa i krzewy między,którymi trzeba się przeciskać.Oh! jakbym chciała posiadać taki ogród. Ogród , w którym człowiek żyje,tak jak w świecie,jeżeli wiecie co mam na myśli

nie mam żadnych zdjęć z mojego ogródka,bo się jeszcze dobrze po nim nie rozejrzałam. Był pod opieką mojej mamci,więc na pewno wszystko ok

constancjo ułatwię Ci zadanie i pokażę złożonego psa

Pozdrawiam-Ewa
Biedactwo
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ogród teściów piękny, niewymuszony
Pies składany
, a cóż jemu zrobili biednemu 

Pies składany

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coś Ty zrobiła temu psu biednemu? Ale i tak jest piękny...
A wiesz, że zawilce od Ciebie wprost rosną w oczach? Nie mogłam dziś uwierzyć, jak je zobaczyłam, no wariaty jakieś!
A tawuła zbiera się do kolejnego kwitnienia, ale ja jej nie obcinałam tamtych poprzednich kwiatostanów, a powinnam?
A wiesz, że zawilce od Ciebie wprost rosną w oczach? Nie mogłam dziś uwierzyć, jak je zobaczyłam, no wariaty jakieś!
A tawuła zbiera się do kolejnego kwitnienia, ale ja jej nie obcinałam tamtych poprzednich kwiatostanów, a powinnam?
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Mój ty bosze...... Ewcia! Co Ty jej zrobiłaś???
Ja to bezkrwawo chciałam ją poskładać, a nie ze skalpelem za psicą latać.
Gdzież to biedactwo ten zadek tak zdewastowało?

Gdzież to biedactwo ten zadek tak zdewastowało?
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
- terlica
- 500p
oj,oj, spieszę z wyjaśnieniem. Zdjęcie poskładanego psa pochodzi z z roku 2011 z czerwca. Wtedy to, mój ośmiomiesięczny szczeniak objawił w pełnej krasie swoją dysplazję stawów biodrowych i przeszedł operację (tzw. daroplastykę stawów) dzięki której dzisiaj może uganiać się za piłką
Gdyby ktoś kiedyś potrzebował info na ten temat służę pomocą. Operacja była obustronna,czego na zdjęciu nie widać,ale dzisiaj już dupka zarośnięta i póki co wszystko jest w jak najlepszym...
MaGorzatko zawilce pięknym pokażą się na wiosnę i też chętnie się rozsiewają,dzięki czemu jest ich więcej i więcej
A jeśli chodzi o tawuły ,to ja obcinałam.Na wiosnę ,żeby się ładnie zagęszczały i tworzyły zgrabną kulkę a po kwitnieniu,żeby się nie rozsiewały,bo jest ich potem pełno na całym ogrodzie i trzeba plewić niczym lilie tygrysie ;) Nawiasem mówiąc chyba Ci nie spakowałam,znowu!
Stan na dzisiaj: zrobiony litr nalewki z malin oraz 4 słoiczki syropu z malin (razem również ok 1 l)
Zaczynają dojrzewać jeżyny

MaGorzatko zawilce pięknym pokażą się na wiosnę i też chętnie się rozsiewają,dzięki czemu jest ich więcej i więcej

Stan na dzisiaj: zrobiony litr nalewki z malin oraz 4 słoiczki syropu z malin (razem również ok 1 l)
Zaczynają dojrzewać jeżyny

Pozdrawiam-Ewa
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze, że wyjaśniłaś z tym psem, bo już całe FO zastanawiało się, gdzie Cię zgłosić, no wiesz...
A to z własnych malin ogrodowych?
A to z własnych malin ogrodowych?
- terlica
- 500p

Co do malin, to na ostatnim zdjęciu ogrodu moich teściów,za płotem widać malinowy chruśniak

Moich jest sporo,ale dopiero wysyp będzie, na razie jest tyle,że jak podejdę do krzaka to się napasę

Dzisiaj zalałam jedną butelkę aroniówki- chętnie już od ogonków odchodziły,choć wiem,że jeszcze nie czas ... W razie czego zrobiłam jedną butelkę zostawiając jeszcze trochę owoców na krzewie. Zbiorę resztę później i zaleję kolejną flaszkę,będzie co porównywać

Co do hortensji bukietowych,mój miś kwitnie pięknie (jak na swój rozmiar)
Magical Flame zaczyna się wybarwiać ,choć kwiat ma taki trochę niemrawy-nie wiem czy się do końca rozwinie,ale co tam

Pinky Winky ma kwiatostany, a na końcu ,przy kamieniu,jest hortensja od MaGorzatki (widzisz jak pięknie rośnie! to anabella jest? )

Pięknie wygląda hibiskus bylinowy,ma dużo pąków,kurka,żeby jeszcze słońce było i trochę ciepła.

Zakwitła ostatnia już chyba w tym sezonie lilia i widok z drugiej strony, resztkami sił dyszą liliowce ;-P

Perukowiec w sobotę jedzie do nowego domu,ślicznego! Wśród drzew i jezior Borów Tucholskich! Ile będę miała miejsca na róże!

Pozdrawiam-Ewa
- anym
Ładnie u Ciebie Ewuniu
hortensje pięknie kwitną, lilia i liliowce super się prezentują na rabacie
A perukowca czemu to eksmitujesz prze ca piękny jest!
Życzę dużo słoneczka

A perukowca czemu to eksmitujesz prze ca piękny jest!
Życzę dużo słoneczka