Trzyma Cie za słowokasia28x pisze:Może jesienią na swoją pustynię zaproszę![]()
...Może to wtedy nie będzie już pustynia...
Takie marzenia ściętej głowy
Ogródek-moje początki
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek-moje początki
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu przyjemnie popatrzeć na takie zakupy .Dereń osiąga duże rozmiary ,ale jest bardzo dekoracyjny. 
- iwwa

Ewuniu,będę go strzygła ;:224Poza tym mam zamiar go posadzić na ten teren, co krety się tam rządzą. Tam jest dużo miejsca, to może się rozrastać.ewa_rozalka pisze:Asiu przyjemnie popatrzeć na takie zakupy .Dereń osiąga duże rozmiary ,ale jest bardzo dekoracyjny.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
on da sobie radę wszędzie.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Asiu wstaw fotkę swojego "kargulowego" kotka 
-
Pashmina2006

heheheh no to ładny torbacz:D Koty mają różne pasje. Kot mojej sąsiadki kocha tulipany. Jak tylko jakiś urośnie przytula go łapkami i ściąga na ziemie
Nieźle go dokarmiasz:) dostojny taki . Jak ma na imię?
- iwwa

Nazywa się Bombuś. Nie jest gruby, wręcz to chudzielec ale futro ma puchate jak pies Husky
Jest dosyć dużym kociakiem, to znajda. Znaleźliśmy go w lesie na Mazurach... Płakał przeraźliwie i szkoda mi go było bardzo. Pewnie by skończył rozjechany przez tiry, a tak zaopiekowaliśmy sie futrzakiem... Chodziłam później po wsiach Augustowskich, pytając, czy może się zgubił ? ale nikt się nie przyznawał i nikt nie chciał go przygarnąć 
Został z Nami, skończy zaraz 6 lat
A tak wygladał,jak go przygarneliśmy. Wakacje 2007r

Został z Nami, skończy zaraz 6 lat
A tak wygladał,jak go przygarneliśmy. Wakacje 2007r

Zakupy bardzo udane ale pewnie nie ostatnie
-
Pashmina2006

To super że go zabrałaś. Pewnie nieciekawy go czekał żywot. No to rzeczywiście musi mieć niezłą sierść bo z pewnością na chudzinę teraz nie wygląda
Wtedy może tak, ale nie teraz! Widać że fajniutki i zadbany kocurek
Podrap go za uszkiem ode mnie 
- iwwa

-
Pashmina2006

Ajjj normalnie poczułam świeżość jaką niesie wiosna! Chociaż szybko wróciłam na ziemię
. No kocurek dostojny. Faktycznie duży:D Na tym piątym zdjęciu wygląda jak mały lew hehehhe. Tulipanki taaakie boskie:) Jak ja bym chciała takie zobaczyć na żywo w ogródku już... No wierzbę też masz już sporą
Jednak co nie co tam u Ciebie rośnie 
- iwwa

Madziu, rośnie, rośnie ! Chociaż ja liczę , że to będzie czwarty sezon, to jednak powinnam brać pod uwagę jesień. A wiadomo, drzewa sadzi się o tej porze roku... to wtedy się u mnie trochę działo najwięcej
np. wierzeba Iwa była pierwszym zakupionym drzewkiem 
W zeszłym roku, też powiększyłam ogródek w roslinność, dokupiłam parę krzewów, różyczkę miniaturkę - taka rekompensata za tą ukradzioną. Może ta nie zginie ? Zakupiłam również Klematisy i Kalinę - wszystko zasadziłam późną jesienią....
Czy się przyjmą - nie wiem (?) Fotek nie robiłam, bo i nie było czego fotografować, suche badyle
Dostałam jeszcze od sasiada ( mojej mamy) zgodę na zabranie od niego roślin. Sąsiad wyjechał za granicę i pewnie nie szybko wróci, to pojechaliśmy z mężem i zabraliśmy Thuje w bardzo już marnym stanie - jedna połowa łysa, niestety rośliny już zaczynały marniec poważnie i był to ostatni dzwonek. Poza tym u sąsiada winorośl i bluszcze swoją ekspansywnością niszczą inne rośliny. Zabierają światło i pochłaniają wszystko ! Działka jest zdziczała .To co udało się uratować jest teraz u mnie... Moja mama też ma ogródek i rośliny (niektóre) albo Jej się znudziły, albo przeszkadzają. Zeszłego lata oddała mi 2 ostrokrzewy. Rosły przy ścieżce, gdzie rokrocznie w zimie lądował na nich odgarniany śnieg. Nie rosły i chyba źle znosiły te zimowe utrudnienia... Wylądowały umnie i zobaczymy, czy ruszą ze wzrostem. Są na chwilę obecną duże ( jak na moje roślinki w ogródku), mają już duużo lat, ale w porównaniu z innymi ostokrzewami u mojej mamy, to raczej dwa takie zdechlaki
Ale u Nas wyglądają dostojnie i jakby jakieś ładniejsze ?
Trzymam kciuki, żeby dobrze się zaklimatyzowały !
Porobię w tym roku fotki, to zobaczycie.
Tak ziarnko do ziarnka i jakoś to idzie
aha, mam i jabłonki - też jedne z pierwszych drzew na działce ....
W zeszłym roku, też powiększyłam ogródek w roslinność, dokupiłam parę krzewów, różyczkę miniaturkę - taka rekompensata za tą ukradzioną. Może ta nie zginie ? Zakupiłam również Klematisy i Kalinę - wszystko zasadziłam późną jesienią....
Czy się przyjmą - nie wiem (?) Fotek nie robiłam, bo i nie było czego fotografować, suche badyle
Dostałam jeszcze od sasiada ( mojej mamy) zgodę na zabranie od niego roślin. Sąsiad wyjechał za granicę i pewnie nie szybko wróci, to pojechaliśmy z mężem i zabraliśmy Thuje w bardzo już marnym stanie - jedna połowa łysa, niestety rośliny już zaczynały marniec poważnie i był to ostatni dzwonek. Poza tym u sąsiada winorośl i bluszcze swoją ekspansywnością niszczą inne rośliny. Zabierają światło i pochłaniają wszystko ! Działka jest zdziczała .To co udało się uratować jest teraz u mnie... Moja mama też ma ogródek i rośliny (niektóre) albo Jej się znudziły, albo przeszkadzają. Zeszłego lata oddała mi 2 ostrokrzewy. Rosły przy ścieżce, gdzie rokrocznie w zimie lądował na nich odgarniany śnieg. Nie rosły i chyba źle znosiły te zimowe utrudnienia... Wylądowały umnie i zobaczymy, czy ruszą ze wzrostem. Są na chwilę obecną duże ( jak na moje roślinki w ogródku), mają już duużo lat, ale w porównaniu z innymi ostokrzewami u mojej mamy, to raczej dwa takie zdechlaki
Ale u Nas wyglądają dostojnie i jakby jakieś ładniejsze ?
Porobię w tym roku fotki, to zobaczycie.
Tak ziarnko do ziarnka i jakoś to idzie
aha, mam i jabłonki - też jedne z pierwszych drzew na działce ....
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To masz już całkiem dużo
. Tylko ponieważ młode, to ich jeszcze nie widać. Z winogron mamy możesz porobić sobie własne sadzonki i obsadzić płoty - będzie naturalny żywopłot. Na pobieranie sztobrów jest już ostatni dzwonek. Sztobry powinny być trzy oczkowe. Jak jest działka w rodzinie czy u znajomych, to można pozyskać sporo roślin, bo byliny rozrastają się i i tak co kilka lat trzeba je odmładzać
.
- iwwa

Jolu, w tym roku muszę "odnowić" ogrodzenie... Niestety paliki sparciały w niektórych miejscach i teraz trzeba coś nowego wymyśleć. Klimaty u mnie mocno swojskie... na razie się zastanawiamy...
Masz rację, rośliny są młode i małe, to nie widać ich na tej przestrzenii, a ja mam takie wrażenie , że ciągle stoję w miejscu
Masz rację, rośliny są młode i małe, to nie widać ich na tej przestrzenii, a ja mam takie wrażenie , że ciągle stoję w miejscu