Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Różyczka super i pachnie nawet przez ekran :heja Marzenko a jakiejś kozy w okolicy nie było w białym kolorze ;:124
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marzenko, a co z naparem weź sobie termofor na tą zatokę , bo to się musi rozgrzać żeby puściło, i zaopatrz się w kilka chusteczek ! Wtedy przestanie boleć.
Coś mi ten rycerz niezadowolony, minę ma nietęgą! Może nie było jego wybranki?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguniu ;:196 , postaram się cyknąc mu zdjęcie indywidualne. Jak u Ciebie z negocjacjami w pracy? Mam nadzieję, że wszystko przebieglo po Twojej myśli, bo trzymaliśmy wszyscy za to mocno kciuki

Marysiu (mar33), no o kozy to chyba trudniej niż o kucyka, bo kucyki są niedaleko nas, ale czarne. Swoją drogą to jakiś czas temu myślałam o adopcji jakiegoś nieszczęśnika spod noża rzeźnika, ale stajenki nie mam. Jednak nie powiedziałam ostatniego słowa i jak Przedszkolak podrośnie to może sprawię mu jakiego wierzchowca w jego rozmiarze
A wiesz, ja od 2ch tygodni z katarem to nie wiem, ale ona spod śniegu i ciągle taka piękna. Kolejne pąki się tworzą, ale tych już chyba nie ujrzę rozwiniętych. Te co przekwitają już nie usuwam.
Teraz to zapalenie zatok...ech do bani.

Skoro o bani, to może zaległe zdjęcia dyni pokażę. Jak za oknem leżał śnieg to w domu trzeba było coś robić i mieliśmy takie wyroby z dyni

najpierw powycinaliśmy trochę

Obrazek
trafiła nam się dynia po przejściach , bo z bliznami przy oku :wink:

w wyciętych ścinków i "tyłu" głowy była zupa na słodko
Obrazek
z imbirem, cynamonem, goździkami

a na koniec placuszki
Obrazek
ciasto jak na placki ziemniaczane, ale zamiast ziemniaków dynia i trochę mąki. Polecam, bo smaczne

Marysiu (Maska), Ty to wróżka jesteś czy co? Żebyś wiedziała, ze jego dziewczyna z zapaleniem płuc w domu i nie chodzi do przedszkola.
Z zatoką to się wczoraj już barowalam, ale dopiero dziś po receptę i po powrocie do domu wezmę się za nią, bo wczoraj miałam nadzieję, że samo jakoś przejdzie ;:14
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lekarstwo tzn antybiotyk - ja bym się nie truła bo często mało skuteczny. Masz dwa dni wolnego grzać nie wychodzić na zimno i w poniedziałek będzie dobrze, a placuszki z dyni bardzo pyszne! Zupy na słodko nie koniecznie, ale to pewnie pod malucha. Tylko powiem Ci, że moi znajomi nie chcieli jeść mojej dyniowej mówiąc, że nie lubią. Po namowie i zjedzeniu mówili, a bo ja mam w pamięci taką słodką mdłą, którą mi w dzieciństwie serwowali. Moje wnuki lubią na ostro, a młodszy to namiętnie wyjadał oliwki w różnych potraw.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marzenko czytam, że choróbsko Cię dopadło, bardzo współczuje i zdrówka życzę ;:196
Dzieciaczki fajnie poprzebierane, panie również, to dla maluchów wspaniała zabawa taki bal ;:138
Ależ pyszności pokazujesz, nie ma to jak dobre wykorzystanie każdego produktu ....i ozdoba i jedzonko...super :D
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Nie zauważyłam wcześniej rycerza- przystojniak Ci rośnie! ;:108

Wiecie ,że ja z dyni jadłam tylko pestki ? Muszę w końcu spróbować ,bo dookoła mnie swoista moda na dynie.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, spróbuję najpierw domowych metod pozbycia się tego zapalenia zatoki, bo tylko jedna zaatakowana.
Zupę dyniową w tamtym sezonie robiłam pierwszy raz i jestem nią ja sama osobiście zachwycona, syn też zjada z apetytem. M-a nie częstowałam, bo on uprzedzony, właśnie do tej na słodko, którą pamięta z dzieciństwa. Ale nic straconego. Jadę do cioci po następną dynię i będę robić wersję wytrawną z Twojego wątku, Marysiu. Może nawet i M-a uraczę?

Agnieszko, tak drugi tydzień bujam się z katarem, 2 tygodnie temu miała taki, jakiego chyba jeszcze nigdy w życiu nie miałam. Musiało wszystko nie zejść i się rozwinęło coś gorszego. to Takie chodzenie do pracy chorym wychodzi mi bokiem ;:14

Aniu, pestki to podstawa, dobre na robaki i zajadamy ze swoich dyń wieczorami jak już wysuszą się porządnie. Inne dania z dyń polecam z całego ;:167 . Swojemu dzisiejszemu rycerzowi daję odkąd tylko mógł jesć dynię, toż to skarbnica witamin. Najpierw z żółtkiem z jajka, potem do papek z mięskiem, a teraz jak widzisz pod innymi postaciami. Jeszcze będą mufinki z dynią jak tylko w foremki się zaopatrzę
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko to nie igraj z chorobą idż do lekarza ;:108 Mnie trochę rozweseliły grudniaczki na parapecie w tą dołującą pogodę ;:215
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, podejrzałam Twoje grudniki i chylę głęboko czoło. Całe kolekcje i całe parapety obstawione nimi. Do tego ta ilość pąków, rewelacja. U mnie też kwitnie grudnik, muszę mu fotkę cyknąć
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiesz taka zupa na ostro zaostrza apetyt :;230 :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj Maryś, Maryś, a M teraz w domu, a ja z obolałą mordką ;:14
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marzenko bardzo współczuję Ci zapalenia zatok.
Myślę, że to od tej dżdżystej pogody. Kiedyś córce chore zatoki nagrzewałam lampą solux.
Synek z stroju rycerza wygląda uroczo, nawet minę groźną przybrał. :D
Widzę, że mało dzieci w grupie, chorują.
Mój wnuczek na razie chodzi do przedszkola, ale ma skierowanie na wycięcie migdałka.
Bardzo nad tym ubolewam, gdyż jeszcze mu tak bardzo nie dokucza i jest jeszcze mały.
A Ty co o tym sądzisz?
Dobrze, że Twój Synek lubi potrawy z dyni, gdyż ma dużo karotenu.
Adaś z warzyw tylko lubi brokuły.
Pozdrawiam i dużo zdrówka Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu, może skonsultujcie to wycinanie migdałka u innego lekarza. Mnie też w dzieciństwie mieli wycinać i do tej pory mam, tak samo jak z wyrostkiem.
Co do jedzenia warzyw, to u nas jest tak, że jak podam synkowi coś zielonego, to twierdzi, że on nie zając i trawy jesć nie będzie, ale jak w zupie-musie mu przemycam np.pokrzywę jako zupę to je. Krzywi się na kolor, ale pływające weń jajko łagodzi problem. Z dyniową zupą też jest fortel. On lubi makaron, więc zupa z makaronem jest
Z pomidorem też mam ciekawie. Latem jadł żółte gruszeczki z naszego ogródka, więc jak teraz w przedszkolu czy domu ma jeść czerwonego pomidora, to się wykręca wymówką, że on tylko żółte lubi z naszego ogródka. No i weź tu się złość na niego :wink: , ale ja go jeszcze przerobię na czerwone pomidory ;:108
W przedszkolu rzeczywiście mało dzieci, ale pewnie trochę jeszcze po nas przyszło. Ja go dość szybko podwożę, bo potem na 8mą jadę do pracy, są mamy co na 9tą idą do pracy, to dzieci po mnie przyprowadzają.
Za to znów jako dojeżdżająca i pracująca do 16tej znów jestem jedną z tych co ostatnie dziecko odbierają i żal mi jak jako ostani wychodzi z przedszkola. Choć ostatnio zabieram go jako 3go od końca :tan
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Moja mama kiedyś mi tak robiła, że jak nie chciałem jeść warzyw ani owoców, to chowała przede mną wszystko oprócz owoców albo warzyw i czekała aż zrobię się głodny i je zjem. Dzięki tej metodzie polubiłem je
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku, ja u Ciebie, a Ty u mnie. Telepatia? A to dobry pomysł. ale jak moja latorośl robi się glodna to wprostproporcjonalnie zła do tego, więc wolę nie ryzykować z przegłodzeniem , ;:131 może jednak warto spróbować? Dzięki za podpowiedź
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”