Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Piękne fotki. Naprawdę pozwalają oderwać się od szarej rzeczywistości. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ania u mnie marcinki juz zaczynaja kwitnać, ale wczoraj na targu widziałam takie cudne nibieskie pełne......no sliczniaki, chyba po nie wrócę ;:173
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

O nastrojach też w takim razie nie będę wspominać, tym bardziej, że siadł mi mój najważniejszy komputer w domu ;:223 ..
I to chyba na dobre ;:145
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

A ja Cię szukam i szukam.....a tu nowa część i to ile ;:oj Gratulacje!
Bardzo mi się podoba Uniola, chyba w końcu się skuszę ;:131
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu rozhulały się kwiatuchy w Twoim ogrodzie. To prawda wiele jeszcze kwitnie jakby chciały nadrobić czas suszy letniej :wink: .
Czy ten mur na jednym zdjęciu to oporowy przy zboczu? wielki chyba na kilka metrów. Próbowałaś toto czymś obsadzić?
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj Aniu :wit
Masz piękną kolekcję kwiatów ;:138 i robisz ciekawe zdjęcia żyjątek ogrodowych, chyba Cię lubią ;:215
Latarenka, bardzo mi się podoba, właśnie biała, bo wygląda tak lekko, ażurowo. ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ranki i wieczory są już zimne, ale w ciągu dnia można się jeszcze nacieszyć słonkiem. Korzystając z dziesiejszej pogody zrobiłam około 200 zdjęć :;230 i remanent w moich cebulkach. Wyszło mi, że mam do posadzenia:
- lilie azjatyckie Night Flower 3 sztuki
Hybrid Red 3 sztuki
Diafora 1 sztuka
Cordelia 1 sztuka
Romano 1 sztuka
Canova 1 sztuka
Vivaldi 1 sztuka
Gran Paradiso 3
- lilie orientalne Double Broken Hart 2 sztuki
- czosnek ozdobny Mount Everest 2 sztuki
główkowaty Sphaerocephalon 25 sztuk
- narcyze Mount Hood 6 sztuk
Cassata 6 sztuk
- tulipany Freeman 8 sztuk
Queen of Night 8 sztuk
Mata Hari 8 sztuk
plus 21 cebulek mieszanych
- hiacynty City of Haarlem 3 sztuki
Fondant 3 sztuki
- szachownice kostkowane Fritilaria meleagris 15 sztuk
- anemony 8 sztuk
- przebiśniegi 20 sztuk :;230 :;230 :;230

Słowem, będę miałą co robić ;:224

Wracając do zdjęć, na początek ustaliłam i udokumentowałam, że mój krzyżak nie głoduje. I esetą też nie jest, bo jego pajęczyna nie jest perfekcyjna...

Obrazek

W ogrodzie ma też konkurencję

Obrazek

Chodząc po ogrodzie, myślałam o tych wszystkich kamieniach, które uprzatnęłam. Niektóre jednak zostawiłam i teraz stanowią fajne tło dla moich kwiatów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kilka nieco szerszej perspektywy... Zwykle zamieszczam zdjęcia macro, które uwielbiam. Dziś jednak mała zmiana :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na specjalne życzenie Kani - moje mini wrzosowisko. Tylko nie patrzcie na nieskoszoną trawę. Wiem,, że powinnam to zrobić, ale zanim zaczęło padać nie było to jeszcze konieczne, a dziś mogłabym się za to wziąć, ale przecież niedziela ;:131

Obrazek

A na koniec jedna z moich doniczek, stojąca na kuchennym oknie. Przeżywa renesans, jakby nie przyjmowała do wiadomości, że za jakąś chwilę ma się zmienić pora roku ;:224

Obrazek

Loki! Mam taką nadzieję, że dzięki tym zdjęciom i Tobie szara rzeczywistość wyda się bardziej do zniesienia. Jak staje po drugiej stronie aparatu jestem w innym świecie - bardziej kolorowym, pełnym perfekcyjnych kształtów, niesamowitym i niekiedy - nierzeczywistym. Pomaga mi to odpocząć i daje tyle energii, którą potem mogę spożytkować na mniej przyjemne czynności. Niekiedy udaje mi sie także pokazać coś, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Słowem, po prosu to kocham :D
Dorotko (Keetee)! Mnie jak coś się podoba (czytaj: jakaś roślinka), to kupuje, bo potem i tak muszę po nią wrócić :;230 A tak oszczędzę przynajmniej benzyny!
Aniu DS! Przyzwyczaiłam się, że mam pod górkę i zawsze próbuję choć szukać we wszystkim pozytywów. Niekiedy jednak nie jest to łatwe. Wówczas jedynym wyjściem jest pomyśleć o rzeczach znacznie gorszych, których nawet nie chce nazywać po imieniu. Będzie dobrze :) Choć najlepiej miec służbowego lapka :wink:
Iwono (majowa)! Ależ ja się nie ukrywam. W stopce mam obie części wątku :D Jakoś udało mi się to zrobić :;230 Uniolę polecam - jest taaaak śliczna ;:167 Dziś znowu byłam nad nią pocmokać... JUz sobie ją wyobrażam jak jej kłoski w przyszłym roku zwisają nad Red Leonardo da Vinci ;:170

Obrazek

Ewo (ewaw)! Może nie kwitnie tyle kwiatów, co np. w lipcu, ale narzekać nie można. Co do muru - faktycznie jest w granicy mojej działki i już go obsadziłam, zresztą z sąsiadem z tyłu, ale trzeba troche czasu. Nie wygląda to na razie za fajnie, ale ma i swoje dobre strony. Z czasem będzie zielona ściana i zupełnie o nim zapomnę. Nie ja go postawiłam i nikt mnie o zdanie nie pytał. Teraz jednak myślę, że lepiej już nic z tym nie robić. Trzeba się godzić z życiem...
Staniu (stasia-ogród)! Faktycznie sie już tego trochę nazbierało ;:224 A moja miłość do żyjątek i roślin (oraz zdjęć) jest już na forum dość znana. Ja je kocham, a one mnie ;:167 Witam Cię z wielką radością w moim małym królestwie i zapraszam częściej!

I podobno i u mnie są jeże, ale wychodzą na żerowanie wieczorem. Nie śmiejcie się, ale zmierzam sie na nie zasadzić z latarką i oczywiście aparatem fotograficznym. Jak mi sie uda, oczywiście zdjęcia i Wam pokażę.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Bardzo ładne te szersze ujęcia ;:138 . Podobno jeże polują na nornice w ich gniazdach, wiedziałaś o tym? Ja bym chciała mieć jeżyki ;:333
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Daj do miski trochę kociej karmy to na pewno się pojawią.
Ja nie dokarmiam ich, bo moja Tinka szaleje potem i ujada jak wściekła, przynosząc do domu pchły z których jeże słyną.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

O jak ładnie, miło, kolorowo i swojsko!

I masz co robic z tymi wysadzeniami. Ja na razie kupuję, ale nie wiem gdzie wsadzę, bo nie pamiętam gdzie rosną stare cebule. Będę musiała poszukać zdjęcia!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aniu - ;:79
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ha! Dziękuję za wrzoski ;:196 . Ucieszyły moje oko na dobranoc :D . Myślałam, że masz tylko dwa a tu widzę, że chyba jest ich więcej, prawda? Będziesz jeszcze dosadzała kolejne?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Aniu nie wiem jak Ty to robisz ;:oj Pędzisz jak struś Pędziwiatr :;230
Cudnie u Ciebie i tak kolorowo ;:215
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ania, jestem w szoku. :D Zawsze Cię widzę na pierwszej stronie, a dziś musiałam Cię szukać. To niedopuszczalne. :twisted:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Złotą rączka, to za dużo powiedziane, ale robię wiele rzeczy, torty, ręcznie kartki okolicznościowe, szyję posciel z kawałków materiału (patchworki) i takie smieszne króliczki z długimi łapkami, uszami i nogami.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”