Moje odcienie zieleni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały parapecik :)

Post »

;:63 też lubię takie widoki
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dagg :wit
U Ciebie keiki i piękne maki u mnie nowe pędy storka.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

Keiki ładnie rośnie, zaglądam do niego z 5 razy dziennie :) ale widać nie przeszkadza mu moje towarzystwo ;)

Dziś nie mam nic wyjątkowego.

Moje koty zrobiły sobie kuwetę w gigantycznym filodendronie aż aromat rozszedł się po całym pokoju, w związku z czym filodendron poszedł mieszkać pod lipką na podwórku, a jego dzieciaczek z dwoma dumnymi liśćmi wrócił na miejsce w domu. Filodendron-matka po wakacjach wyprowadzi się chyba do szkoły, w której uczy mój mąż, bo jak przystało na roślinę tropikalną, urósł do niebotycznych rozmiarów i nijak nie nadaje się do mieszkania...
Obrazek

Mój skalniaczek rozkwitł maleńkimi, uroczymi kwiatuszkami:
Obrazek

A szczawik dostał rodzeństwo do towarzystwa:
Obrazek

Zachwycają mnie jego kwiatuszki:
Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Dagg piękny szczawik ;:oj Jak duże liście ma ten filodendron :?:
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

Gratuluję Keika.... niech sobie spokojnie rośnie....a mamusia pod nadzór ;:224 , ja mam 10 falków ale żaden nie zrobił mi takiej niespodzianki, a szkoda.... :D
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

dagg pisze: Obrazek

i TY takie cuda na targu możesz kupić? :shock: u mnie takich targów nie ma ;:223 sukulenty bywają w OBI ale drogie jak ;:202
zrobiłaś przepiękną kompozycję, aż sama chcę mieć taką ;:152

no ale kicek z adhd to mnie złapał za ;:167 i Ci zazdroszczę ;:108 nie jego adhd :;230 ale samego kicka ;:224 bo ja kocham koteczki oj taaak

brawa też dla hojki (carnosa sądząc po listkach w tle) ;:138 i fiołeczków ;:138 a ta bujna pelargonia to też oślepia :shock:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne polne piękności, również je uwielbiam.
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p

Post »

Tesiu - mały filodendron ma liście długości prawie 30 cm :) więc nie takie malutkie, a duży... nie wiem :)

Basiu - maluch póki co ładnie rośnie, chyba nawet przygotowuje się do wypuszczenia korzonka, bo zrobiło mu się takie zgrubienie. W dziale storczyków przeczytałam, że storczyki wypuszczają kaiki, gdy nie jest z nimi najlepiej, więc może po prostu Twoim kwiatkom jest u Ciebie bardzo dobrze. Jak wspominałam mama kaika straciła prawie wszystkie korzenie, teraz na szczęście jej odrastają, ale liście nie odzyskały turgoru...

Karolina - dwa dni po zrobieniu tego zdjęcia po makach nie było już śladu... nie wiem czemu, teraz jest tylko niebiesko :) ale uwielbiam właśnie te dzikie piękne kwiaty ;:167

mniodkowa - skalniaczek już się rozrósł, więc tak bardzo nie widać kamyków. U mnie takie rzeczy można kupić na wiejskim targu po ok 2-3 zł za sztukę, szczawik kupowałam po 1,50 za sztukę, kupiłam też w tym tygodniu fuksję po 2,50 zł za sztukę ;) Także po zakupy kwiatowe zapraszam do małych miejscowości ;)

A kitki moje uwielbiam bardzo, koteczki są cudowne i na pewno zawsze już w moim domu będą ze 2 :) Ja niestety muszę uważać, bo mieszkam na wsi i dwa koty mi zaginęły po prostu bez śladu, najprawdopodobniej uduszone przez lisa ;:145 z czego jeden był najbrzydszym i zarazem najcudowniejszym i najkochańszym koteczkiem na świecie ... ;:145

Moje fiołeczki są już w nowych domkach, mam też dwa nowe listeczki, także czekam aż podrosną i zakwitną, bo powtarzające się kolory będę musiała porozdawać, żeby mieć miejsce na kolejne ;)
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyobrażam sobie, jak pięknie musi tam być o poranku ;:oj
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wiem, że to wątek roślinny i powinnam pisać głównie o roślinach (super ceny ;:333 ), ale co ja poradzę, że za każdym razem olśniewają mnie Twoje zdjęcia ;:111
Nie ważne co fotografujesz, bo i tak wszystko wygląda niesamowicie...takie spowite aurą baśniowości...
Sesja zwierzaków...aż chce się przytulić te wszystkie futrzaki ;:167
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

A zdaje się Suwałki to nie taka znów metropolia :;230 a może to ja taka ślepa?? :shock: że nie widziałam tak cudnych sukulencików w tak cudnych cenach ;:224
właśnie kamyczki mi się też spodobały na tym Twoim skalniaczku ;:108 tak elegancko to wyglądało ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

Brawa dla hojki i proszę pomiziać zwierzaczki, pozdrawiam i czekam na kolejne fotki
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p

Post »

AloesIk - zwierzaczki wymiziam jak tylko wpadną mi w ręce, bo kociarowie się gdzieś pochowali :twisted:

mniodkowa - a ja co pojadę na wiejski (typowo wiejski, który zajeżdża raz w tygodniu) targ, zawsze coś przywiozę :) a, że ostatnio woziłam teściową za kurami (i ciągle nie było w odpowiednim wieku...) to kilka kwiatków przywiozłam :)

heliofitka - dziękuję ;:196 "Pstrykam, bo lubię" ;) choć moje zdjęcia większej artystycznej wartości nie mają ;:224

Karolina__ - Hmm... wstyd przyznać, że nie wiem, bo najczęściej wybieram się robić zdjęcia pod wieczór, a rano to lubię pospać ;:19

A propos targów, 2 tygodnie temu kupiłam (wg sprzedawcy) "skrętnika wiszącego", zasadniczo już przekwitniętego. Po przejrzeniu forum myślę, że to skrętnik skalny, pokazałabym go Wam w całej okazałości, ale trochę wstyd, bo mizernie wygląda i jeszcze mi się spalił na słońcu. Dodatkowo pędy jakoś niespecjalnie mu się układają i tu mam pytanko: czy mogę go pociąć i ukorzenić, żeby nadać mu jakiś sensowny kształt? I w czym ukorzeniać w wodzie czy od razu w ziemi?
Obrazek

W tym tygodniu kupiłam fuksję (3 sztuki po 2,50 zł), zawsze mi się podobały, ale nigdy nie miałam, wiem, że wiele osób na forum je ma, więc dla Was to nic wyjątkowego, ale ja jestem zachwycona. Mieszka na balkonie, i nie wiem, jak ona znosi nasłonecznienie? I co z nią zrobić zimą?
Obrazek Obrazek

Obrazek

A tu moje siewki stokrotek ;:167
Obrazek

I mniej okazałe siewki maków wschodnich
Obrazek

I mój kochany keiczek ;) Widać, że wewnętrzny listek trochę urósł przez tydzień ;:167
Obrazek

A drugi storczyk też nie próżnuje
Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Piękne fuksje! Mam do nich słabość ;:108