Moje odcienie zieleni
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały parapecik :)

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dagg
U Ciebie keiki i piękne maki u mnie nowe pędy storka.
Pozdrawiam.

U Ciebie keiki i piękne maki u mnie nowe pędy storka.
Pozdrawiam.
Keiki ładnie rośnie, zaglądam do niego z 5 razy dziennie
ale widać nie przeszkadza mu moje towarzystwo ;)
Dziś nie mam nic wyjątkowego.
Moje koty zrobiły sobie kuwetę w gigantycznym filodendronie aż aromat rozszedł się po całym pokoju, w związku z czym filodendron poszedł mieszkać pod lipką na podwórku, a jego dzieciaczek z dwoma dumnymi liśćmi wrócił na miejsce w domu. Filodendron-matka po wakacjach wyprowadzi się chyba do szkoły, w której uczy mój mąż, bo jak przystało na roślinę tropikalną, urósł do niebotycznych rozmiarów i nijak nie nadaje się do mieszkania...

Mój skalniaczek rozkwitł maleńkimi, uroczymi kwiatuszkami:

A szczawik dostał rodzeństwo do towarzystwa:

Zachwycają mnie jego kwiatuszki:

Dziś nie mam nic wyjątkowego.
Moje koty zrobiły sobie kuwetę w gigantycznym filodendronie aż aromat rozszedł się po całym pokoju, w związku z czym filodendron poszedł mieszkać pod lipką na podwórku, a jego dzieciaczek z dwoma dumnymi liśćmi wrócił na miejsce w domu. Filodendron-matka po wakacjach wyprowadzi się chyba do szkoły, w której uczy mój mąż, bo jak przystało na roślinę tropikalną, urósł do niebotycznych rozmiarów i nijak nie nadaje się do mieszkania...
Mój skalniaczek rozkwitł maleńkimi, uroczymi kwiatuszkami:
A szczawik dostał rodzeństwo do towarzystwa:
Zachwycają mnie jego kwiatuszki:
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Dagg piękny szczawik
Jak duże liście ma ten filodendron 

- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Gratuluję Keika.... niech sobie spokojnie rośnie....a mamusia pod nadzór
, ja mam 10 falków ale żaden nie zrobił mi takiej niespodzianki, a szkoda.... 

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
dagg pisze:
i TY takie cuda na targu możesz kupić?

zrobiłaś przepiękną kompozycję, aż sama chcę mieć taką

no ale kicek z adhd to mnie złapał za

brawa też dla hojki (carnosa sądząc po listkach w tle)

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękne polne piękności, również je uwielbiam.
Tesiu - mały filodendron ma liście długości prawie 30 cm
więc nie takie malutkie, a duży... nie wiem 
Basiu - maluch póki co ładnie rośnie, chyba nawet przygotowuje się do wypuszczenia korzonka, bo zrobiło mu się takie zgrubienie. W dziale storczyków przeczytałam, że storczyki wypuszczają kaiki, gdy nie jest z nimi najlepiej, więc może po prostu Twoim kwiatkom jest u Ciebie bardzo dobrze. Jak wspominałam mama kaika straciła prawie wszystkie korzenie, teraz na szczęście jej odrastają, ale liście nie odzyskały turgoru...
Karolina - dwa dni po zrobieniu tego zdjęcia po makach nie było już śladu... nie wiem czemu, teraz jest tylko niebiesko
ale uwielbiam właśnie te dzikie piękne kwiaty
mniodkowa - skalniaczek już się rozrósł, więc tak bardzo nie widać kamyków. U mnie takie rzeczy można kupić na wiejskim targu po ok 2-3 zł za sztukę, szczawik kupowałam po 1,50 za sztukę, kupiłam też w tym tygodniu fuksję po 2,50 zł za sztukę ;) Także po zakupy kwiatowe zapraszam do małych miejscowości ;)
A kitki moje uwielbiam bardzo, koteczki są cudowne i na pewno zawsze już w moim domu będą ze 2
Ja niestety muszę uważać, bo mieszkam na wsi i dwa koty mi zaginęły po prostu bez śladu, najprawdopodobniej uduszone przez lisa
z czego jeden był najbrzydszym i zarazem najcudowniejszym i najkochańszym koteczkiem na świecie ...
Moje fiołeczki są już w nowych domkach, mam też dwa nowe listeczki, także czekam aż podrosną i zakwitną, bo powtarzające się kolory będę musiała porozdawać, żeby mieć miejsce na kolejne ;)

Basiu - maluch póki co ładnie rośnie, chyba nawet przygotowuje się do wypuszczenia korzonka, bo zrobiło mu się takie zgrubienie. W dziale storczyków przeczytałam, że storczyki wypuszczają kaiki, gdy nie jest z nimi najlepiej, więc może po prostu Twoim kwiatkom jest u Ciebie bardzo dobrze. Jak wspominałam mama kaika straciła prawie wszystkie korzenie, teraz na szczęście jej odrastają, ale liście nie odzyskały turgoru...
Karolina - dwa dni po zrobieniu tego zdjęcia po makach nie było już śladu... nie wiem czemu, teraz jest tylko niebiesko

mniodkowa - skalniaczek już się rozrósł, więc tak bardzo nie widać kamyków. U mnie takie rzeczy można kupić na wiejskim targu po ok 2-3 zł za sztukę, szczawik kupowałam po 1,50 za sztukę, kupiłam też w tym tygodniu fuksję po 2,50 zł za sztukę ;) Także po zakupy kwiatowe zapraszam do małych miejscowości ;)
A kitki moje uwielbiam bardzo, koteczki są cudowne i na pewno zawsze już w moim domu będą ze 2

Moje fiołeczki są już w nowych domkach, mam też dwa nowe listeczki, także czekam aż podrosną i zakwitną, bo powtarzające się kolory będę musiała porozdawać, żeby mieć miejsce na kolejne ;)
- Karolina__
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyobrażam sobie, jak pięknie musi tam być o poranku 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wiem, że to wątek roślinny i powinnam pisać głównie o roślinach (super ceny
), ale co ja poradzę, że za każdym razem olśniewają mnie Twoje zdjęcia
Nie ważne co fotografujesz, bo i tak wszystko wygląda niesamowicie...takie spowite aurą baśniowości...
Sesja zwierzaków...aż chce się przytulić te wszystkie futrzaki

Nie ważne co fotografujesz, bo i tak wszystko wygląda niesamowicie...takie spowite aurą baśniowości...
Sesja zwierzaków...aż chce się przytulić te wszystkie futrzaki

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
A zdaje się Suwałki to nie taka znów metropolia
a może to ja taka ślepa??
że nie widziałam tak cudnych sukulencików w tak cudnych cenach
właśnie kamyczki mi się też spodobały na tym Twoim skalniaczku
tak elegancko to wyglądało

właśnie kamyczki mi się też spodobały na tym Twoim skalniaczku

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Brawa dla hojki i proszę pomiziać zwierzaczki, pozdrawiam i czekam na kolejne fotki
AloesIk - zwierzaczki wymiziam jak tylko wpadną mi w ręce, bo kociarowie się gdzieś pochowali
mniodkowa - a ja co pojadę na wiejski (typowo wiejski, który zajeżdża raz w tygodniu) targ, zawsze coś przywiozę
a, że ostatnio woziłam teściową za kurami (i ciągle nie było w odpowiednim wieku...) to kilka kwiatków przywiozłam 
heliofitka - dziękuję
"Pstrykam, bo lubię" ;) choć moje zdjęcia większej artystycznej wartości nie mają
Karolina__ - Hmm... wstyd przyznać, że nie wiem, bo najczęściej wybieram się robić zdjęcia pod wieczór, a rano to lubię pospać
A propos targów, 2 tygodnie temu kupiłam (wg sprzedawcy) "skrętnika wiszącego", zasadniczo już przekwitniętego. Po przejrzeniu forum myślę, że to skrętnik skalny, pokazałabym go Wam w całej okazałości, ale trochę wstyd, bo mizernie wygląda i jeszcze mi się spalił na słońcu. Dodatkowo pędy jakoś niespecjalnie mu się układają i tu mam pytanko: czy mogę go pociąć i ukorzenić, żeby nadać mu jakiś sensowny kształt? I w czym ukorzeniać w wodzie czy od razu w ziemi?

W tym tygodniu kupiłam fuksję (3 sztuki po 2,50 zł), zawsze mi się podobały, ale nigdy nie miałam, wiem, że wiele osób na forum je ma, więc dla Was to nic wyjątkowego, ale ja jestem zachwycona. Mieszka na balkonie, i nie wiem, jak ona znosi nasłonecznienie? I co z nią zrobić zimą?

A tu moje siewki stokrotek

I mniej okazałe siewki maków wschodnich

I mój kochany keiczek ;) Widać, że wewnętrzny listek trochę urósł przez tydzień

A drugi storczyk też nie próżnuje

mniodkowa - a ja co pojadę na wiejski (typowo wiejski, który zajeżdża raz w tygodniu) targ, zawsze coś przywiozę

heliofitka - dziękuję

Karolina__ - Hmm... wstyd przyznać, że nie wiem, bo najczęściej wybieram się robić zdjęcia pod wieczór, a rano to lubię pospać

A propos targów, 2 tygodnie temu kupiłam (wg sprzedawcy) "skrętnika wiszącego", zasadniczo już przekwitniętego. Po przejrzeniu forum myślę, że to skrętnik skalny, pokazałabym go Wam w całej okazałości, ale trochę wstyd, bo mizernie wygląda i jeszcze mi się spalił na słońcu. Dodatkowo pędy jakoś niespecjalnie mu się układają i tu mam pytanko: czy mogę go pociąć i ukorzenić, żeby nadać mu jakiś sensowny kształt? I w czym ukorzeniać w wodzie czy od razu w ziemi?
W tym tygodniu kupiłam fuksję (3 sztuki po 2,50 zł), zawsze mi się podobały, ale nigdy nie miałam, wiem, że wiele osób na forum je ma, więc dla Was to nic wyjątkowego, ale ja jestem zachwycona. Mieszka na balkonie, i nie wiem, jak ona znosi nasłonecznienie? I co z nią zrobić zimą?
A tu moje siewki stokrotek

I mniej okazałe siewki maków wschodnich
I mój kochany keiczek ;) Widać, że wewnętrzny listek trochę urósł przez tydzień

A drugi storczyk też nie próżnuje
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Piękne fuksje! Mam do nich słabość 

Nie sądziłam ze mozna kaktusiki samemu z nasion wychodowacdagg pisze:Moje sieweczki pokazują kolce![]()