Zielone takie mi tam
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielone takie mi tam
no jak zami tak rośnie w ciemnościach łazienkowych do tego to ja normalnie musze głęboko się zastanowić nad eksmisją swego
bo Twój to mnie powalił
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
A mi się wydaje, że ten zamioculcas się mocno wyciągnął? Mój też ma młode liście, ale nie mam tak długiej, gołej łodygi.
- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eszeweria wygląda uroczo...
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Jakub_ pisze:A mi się wydaje, że ten zamioculcas się mocno wyciągnął? Mój też ma młode liście, ale nie mam tak długiej, gołej łodygi.
to pewnie z braku tego światła czy słoneczka, ale co tam
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Dzisiejszy dzień zaczęłam pracowicie. Postanowiłam zaryzykować i wysadzić na balkon pomidorki. Niestety wysiałam je w pierwszej połowie lutego i było to zdecydowanie za wcześnie (nauczka na przyszłość) i teraz już były wybujałe, duże i zaczęły słabo wyglądać więc pomyślałam, że co tam - i wysadziłam je do mojego mini ogródeczka. Wysiałam też trochę rzodkiewki - zobaczymy co z tego wyjdzie
W doniczki, które się zwolniły popikowałam papryczki cayenne. A do wylęgnięcia w pojemniczki po jajkach posiałam sałatę, dalie i jeszcze trochę aksamitek. Trzymajcie kciuki za to żeby zimna dużego w nocy już nie było. Choć mój M zadeklarował, że mi taką ładną folię zrobi do przykrywania skrzyneczki.
A teraz trochę zdjęć:
Oto mój ogródeczek - po lewej pomidorki biedulki, a po prawej dziurki z nasionkami rzodkiewek i wschodząca cebula

To krzesełko przejściowe a na nim jeszcze jakieś pomidorki, popikowana papryka, bazylia, aksamitki, truskawki.

Tutaj dla fanów eszewerii co nieco (uwielbiam tego kwiatuszka)

I zapytanie do tasikka i jakby co do innych - dostałam od tasikka ślicznego hobbita, który sobie mieszka w doniczce i się ukorzenia (mam nadzieję) - pojawiły się na nim takie białe kropeczki - czy to coś niebezpiecznego??

Podlewam go tak co 3 dni mniej więcej i zazwyczaj jak zęby myję i zauważam, że ma sucho to dostaje wody z kranu z kubeczka do mycia zębów 
Tym bardziej po dzisiejszym "szaleństwie"
Karolina__, Monik27, Oksi, Filigranowa27, tasikk - dziękuję pięknym panią za tyle komplementów
A teraz trochę zdjęć:
Oto mój ogródeczek - po lewej pomidorki biedulki, a po prawej dziurki z nasionkami rzodkiewek i wschodząca cebula

To krzesełko przejściowe a na nim jeszcze jakieś pomidorki, popikowana papryka, bazylia, aksamitki, truskawki.

Tutaj dla fanów eszewerii co nieco (uwielbiam tego kwiatuszka)

I zapytanie do tasikka i jakby co do innych - dostałam od tasikka ślicznego hobbita, który sobie mieszka w doniczce i się ukorzenia (mam nadzieję) - pojawiły się na nim takie białe kropeczki - czy to coś niebezpiecznego??

Dokładnie tak samo myślę - niżej listki są więc jak inne łodyżki się wyciągną nic się im nie stanie. A ogromnie dużo radości daje takie żywe zielone coś w łaziencemniodkowa pisze:Jakub_ pisze:A mi się wydaje, że ten zamioculcas się mocno wyciągnął? Mój też ma młode liście, ale nie mam tak długiej, gołej łodygi.
to pewnie z braku tego światła czy słoneczka, ale co tambędzie fajny gąszczyk, bo niżej już są zagęszczone łodyżki
![]()
No ja myślę, że pozazdroszcząMarudzia pisze:![]()
mini ogrodek super pomysł ! sąsiedzi pozazdroszczą
Karolina__, Monik27, Oksi, Filigranowa27, tasikk - dziękuję pięknym panią za tyle komplementów
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Jest ładny a co do tych kropek to ci nie podpowiem bo nie miałam tej roslinki
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Na gruboszach i hobbvitach pojawiaja się czasem takie drobne białe kropeczki -nie jest to nic groznego, zaden grzyb ani choroba takze spokojnie
też miałam na 2 gruboszach -zrobiłam im prysznic, wytarłam kazde listko chusteczką nawilżającą i znikły 
-
baiana
- 200p

- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Piękny ogródeczek! I tak wszystko równiutko posadzone i posiane. Ale będziesz dumna jak zjesz pomidorka z własnego ogródka
Mój M też mi obiecał skrzyneczkę na ziółka. Zobaczymy czy mu starczy zapału.
Trzymam kciuki za ciepełko dla roślinek
Mój M też mi obiecał skrzyneczkę na ziółka. Zobaczymy czy mu starczy zapału.
Trzymam kciuki za ciepełko dla roślinek
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Na początek zachwyt mój wzbudził kwiatuszek eszewerii
Zamiokulkas faktycznie wypuścił wiele odnóżek i to nic, że trochę się wyciągnął i tak nieźle wygląda.
Czy pomidorki nie są zbyt blisko siebie ?
Białe kropki u hobbita są normalne. U moich gruboszy też są.
No i na koniec brawa dla Twoich siewek.
Zamiokulkas faktycznie wypuścił wiele odnóżek i to nic, że trochę się wyciągnął i tak nieźle wygląda.
Czy pomidorki nie są zbyt blisko siebie ?
Białe kropki u hobbita są normalne. U moich gruboszy też są.
No i na koniec brawa dla Twoich siewek.
Smutna nowina. Pomidorki nie przetrwały przeprowadzki na balkon. Jutro będę wysiewać nowe... 
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
-
baiana
- 200p

- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Oj szkoda pomidorków...ale dobrze, że się nie poddajesz i wysiewasz nowe. Na pewno się uda. Ja trzymam kciuki!
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
baiana - dzięki za wsparacie.
Dziś już troszkę lepszy nastrój choć nadal jak patrzę na balkon to mi się płakać chce
. Ale cóż - za rok będę pamiętać, żeby nie szaleć za wcześnie z wysadzaniem nasionek.
A na razie przygotowałam sobie 15 kubeczków plastikowych z ziemią i już wysiałam nowe nasionka pomidorków. Zakryłam folią żeby im było ciepło i niech szybko wschodzą
Ja się tak łatwo nie poddam
I dzięki wielkie za rady co do hobbitka, bo by mi było bardzo smutno gdyby się okazało, że jednak na coś choruje.
Dziś już troszkę lepszy nastrój choć nadal jak patrzę na balkon to mi się płakać chce
A na razie przygotowałam sobie 15 kubeczków plastikowych z ziemią i już wysiałam nowe nasionka pomidorków. Zakryłam folią żeby im było ciepło i niech szybko wschodzą
I dzięki wielkie za rady co do hobbitka, bo by mi było bardzo smutno gdyby się okazało, że jednak na coś choruje.