Zielone takie mi tam

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zielone takie mi tam

Post »

no jak zami tak rośnie w ciemnościach łazienkowych do tego to ja normalnie musze głęboko się zastanowić nad eksmisją swego :roll: bo Twój to mnie powalił :shock: ;:138
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

:shock: tyle młodych listków masakra co ty mu dajesz że tak rośnie przecież to aż niemożliwe tyle naraz nie no podziwiam ;:180 ;:180
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Jakub_
200p
200p
Od: 16 sie 2009, o 17:31

Post »

A mi się wydaje, że ten zamioculcas się mocno wyciągnął? Mój też ma młode liście, ale nie mam tak długiej, gołej łodygi.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eszeweria wygląda uroczo...
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
mini ogrodek super pomysł ! sąsiedzi pozazdroszczą :heja
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jakub_ pisze:A mi się wydaje, że ten zamioculcas się mocno wyciągnął? Mój też ma młode liście, ale nie mam tak długiej, gołej łodygi.

to pewnie z braku tego światła czy słoneczka, ale co tam ;:215 będzie fajny gąszczyk, bo niżej już są zagęszczone łodyżki ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

Dzisiejszy dzień zaczęłam pracowicie. Postanowiłam zaryzykować i wysadzić na balkon pomidorki. Niestety wysiałam je w pierwszej połowie lutego i było to zdecydowanie za wcześnie (nauczka na przyszłość) i teraz już były wybujałe, duże i zaczęły słabo wyglądać więc pomyślałam, że co tam - i wysadziłam je do mojego mini ogródeczka. Wysiałam też trochę rzodkiewki - zobaczymy co z tego wyjdzie :) W doniczki, które się zwolniły popikowałam papryczki cayenne. A do wylęgnięcia w pojemniczki po jajkach posiałam sałatę, dalie i jeszcze trochę aksamitek. Trzymajcie kciuki za to żeby zimna dużego w nocy już nie było. Choć mój M zadeklarował, że mi taką ładną folię zrobi do przykrywania skrzyneczki.

A teraz trochę zdjęć:
Oto mój ogródeczek - po lewej pomidorki biedulki, a po prawej dziurki z nasionkami rzodkiewek i wschodząca cebula :D
Obrazek

To krzesełko przejściowe a na nim jeszcze jakieś pomidorki, popikowana papryka, bazylia, aksamitki, truskawki.
Obrazek

Tutaj dla fanów eszewerii co nieco (uwielbiam tego kwiatuszka)
Obrazek

I zapytanie do tasikka i jakby co do innych - dostałam od tasikka ślicznego hobbita, który sobie mieszka w doniczce i się ukorzenia (mam nadzieję) - pojawiły się na nim takie białe kropeczki - czy to coś niebezpiecznego??
Obrazek
mniodkowa pisze:
Jakub_ pisze:A mi się wydaje, że ten zamioculcas się mocno wyciągnął? Mój też ma młode liście, ale nie mam tak długiej, gołej łodygi.

to pewnie z braku tego światła czy słoneczka, ale co tam ;:215 będzie fajny gąszczyk, bo niżej już są zagęszczone łodyżki ;:108
Dokładnie tak samo myślę - niżej listki są więc jak inne łodyżki się wyciągną nic się im nie stanie. A ogromnie dużo radości daje takie żywe zielone coś w łazience :) Podlewam go tak co 3 dni mniej więcej i zazwyczaj jak zęby myję i zauważam, że ma sucho to dostaje wody z kranu z kubeczka do mycia zębów :D
Marudzia pisze::wit
mini ogrodek super pomysł ! sąsiedzi pozazdroszczą :heja
No ja myślę, że pozazdroszczą :D Tym bardziej po dzisiejszym "szaleństwie" :;230

Karolina__, Monik27, Oksi, Filigranowa27, tasikk - dziękuję pięknym panią za tyle komplementów :oops:
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

Jest ładny a co do tych kropek to ci nie podpowiem bo nie miałam tej roslinki
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

Na gruboszach i hobbvitach pojawiaja się czasem takie drobne białe kropeczki -nie jest to nic groznego, zaden grzyb ani choroba takze spokojnie :) też miałam na 2 gruboszach -zrobiłam im prysznic, wytarłam kazde listko chusteczką nawilżającą i znikły :)
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Piękny ogródeczek! I tak wszystko równiutko posadzone i posiane. Ale będziesz dumna jak zjesz pomidorka z własnego ogródka :)
Mój M też mi obiecał skrzyneczkę na ziółka. Zobaczymy czy mu starczy zapału.
Trzymam kciuki za ciepełko dla roślinek :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Na początek zachwyt mój wzbudził kwiatuszek eszewerii ;:224
Zamiokulkas faktycznie wypuścił wiele odnóżek i to nic, że trochę się wyciągnął i tak nieźle wygląda.
Czy pomidorki nie są zbyt blisko siebie ?
Białe kropki u hobbita są normalne. U moich gruboszy też są.
No i na koniec brawa dla Twoich siewek. ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p

Post »

Smutna nowina. Pomidorki nie przetrwały przeprowadzki na balkon. Jutro będę wysiewać nowe... :(
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

robisz ładne zdjęcia swoim roślinką ;:108
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Oj szkoda pomidorków...ale dobrze, że się nie poddajesz i wysiewasz nowe. Na pewno się uda. Ja trzymam kciuki!
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p

Post »

baiana - dzięki za wsparacie.

Dziś już troszkę lepszy nastrój choć nadal jak patrzę na balkon to mi się płakać chce :( . Ale cóż - za rok będę pamiętać, żeby nie szaleć za wcześnie z wysadzaniem nasionek.
A na razie przygotowałam sobie 15 kubeczków plastikowych z ziemią i już wysiałam nowe nasionka pomidorków. Zakryłam folią żeby im było ciepło i niech szybko wschodzą ;:65 Ja się tak łatwo nie poddam ;:333

I dzięki wielkie za rady co do hobbitka, bo by mi było bardzo smutno gdyby się okazało, że jednak na coś choruje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”