Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

;:196 za fotkę dla mnie
Maju cudowna dzialka, zadbana, dopieszczona, kolorowa.... Zieleń trawnika aż po oczach daje :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę, wy tutaj o żółtych różach, a ja akurat przyszłam w tym temacie po radę.
Powiedz mi Majeczko, czy The Pligrim i Graham Thomas bardzo się od siebie różnią w realu. Zamówiłam obie. Jutro ma przywiźć kurier. No i zamierzałąm je posadzić blisko siebie, ale nie chciałabym, aby były prawie identyczne i sprawiały wrażenie, że to jedna i ta sama róża. Gdyby Graham był bardziej żółty, a Pilgrim bardziej biały, to okej, ale chcę, żeby jednak było widać różnicę. Jak radzisz? PRzedzielić je jakąś inną różą?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witajcie z działeczki ;:100 , pogoda bardzo słoneczna, ale w nocy było tylko 4 stopnie.
Oby w dzień grzało słonko to pąki róż się rozwiną.
Magda, :D a, nie ma za co, robię specjalnie dla Ciebie zdjęcia tej, którą tak pożądasz :;230 :;230 :;230 .
pooglądasz jednak dopiero jak wrócę do domu, bo tu nie chcą mi za specjalnie przechodzić zdjęcia.
Dziękuję za działeczkę, ona sie :oops: :;230

Wandeczko, :D Graham Thomasa miałam, ale The Pilgrim nie. Niemniej jednak, na pewno kolory są zupełnie inne.
Jak popatrzysz na forum to dziewczyny mają obie te róże, a z tego co widziałam kolory są idealnie zaprezentowane.
Pomoże Ci to podjąć decyzję. Te róże nie sprawia wrażenia, że to jedna i ta sama, zdecydowanie nie. Wydaje mi się, że uzyskasz efekt o który Ci chodzi.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

wtrącę swoje zdanie w temacie posadzenia razem róż The Pilgrim i Graham Thomas... ta pierwsza róża ma absolutnie cytrynowy, chłodny odcień żółtego, natomiast Graham jest ciepły, słoneczny, momentami lekko brzoskwiniowy... moim zdaniem te dwa kolory obok siebie będą się gryzły i przedzieliłabym je bielą...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, ja też bym ich obok siebie nie posadziła. Ale zauważ, że Wandeczce o to chyba chodzi.
Gdyby Graham był bardziej żółty, a Pilgrim bardziej biały
i to uzyska. Pilgrim dłużej będzie z odcieniem białego ( kremowego ) niż cytrynki. Cytrynka tylko w środeczku. ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dziękuję dziewczyny, jeszcze pomyślę. Białym nie chciałabym przedzielać, bo u stóp Grahama będzie rosnąć biała Grasten, ale może posadzę w okolicy coś żywszego. Niedaleko będzie rosnąć Westerland, a właściwie już rośnie od tygodnia. :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandeczko, :D będę ciekawa jak je posadzisz. ;:108
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ze mnie gapa! To już ósma strona nowego wątku :D a ja głupia myślałam, że u Mai cichutko. Dobrze Maju, że odezwałaś się w moim wątku, bo dalej trwałabym w nieświadomości.
Podziwiam Twój ogród i zachwycam się różami. Zawsze je lubiłam, ale nie mogę doczekać się wiosny, kiedy będę wyszukiwać nowe egzemplarze do mojego ogródka. ;:65
Maju mam do Ciebie pytanie: Ponieważ większa część mojego ogrodu jest niezagospodarowana z powodu wysokiego poziomu wód gruntowych- musimy podnieść trochę teren. Właśnie jutro przybywa do nas kilka wywrotek ziemi. Wiadomo, że nie podniosę terenu o pół metra, więc po bokach chcę zrobić podwyższone rabaty. Ale myślę, że na tych rabatach ziemia nadal będzie utrzymywała wilgoć. No, na pewno w czasie wzmożonych deszczy. Sama nie wiem jak to będzie? Dla przykładu w tej chwili (jak nie pada dłuższy czas) jest ok- tzn. sucho. Oj, napisałam tak dużo- nie wiem, czy zrozumiale. Zastanawiam się czy mogę pozwolić sobie na róże w większej ilości?
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, :D , wszyscy tu mamy od dwóch lat podwyższony poziom wód gruntowych. Wiele osób podwyższa teren, ale to tylko po to, żeby woda nie stała na powierzchni. Na wiosnę miałam tak, że jak szłam po trawniku to były miejsca na których minimalnie, ale jednak stała woda. Piszę o tym, uzasadniając odpowiedz na pytanie czy możesz sadzić róże. Na naszych terenach mamy piachy, woda szybko przemieszcza się na niższe poziomy, jak nie pada jest sucho.
Moim zdaniem możesz sadzić spokojnie różyczki, znajdź im słoneczne i zaciszne miejsce w ogrodzie, a będą zadowolone.
Pozdrawiam z działeczki ;:100
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p

Post »

Maju pewnie muszę spróbować, inaczej się nie przekonam. Z tym, że ja miałam na wiosnę wodę nawet powyżej kostek! Jedyny ratunek w podwyższonych rabatach :!:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ulciu, ja też mam zalewany trawnik i rabaty... glebę mam gliniasto-piaszczystą i wysokie wody gruntowe... podczas obfitych i długotrwałych opadów, woda stała już na 10-20cm pod gruntem, a większe ulewy zalewały rabaty.
Róże sobie poradzą... tak, jak radzi Maja, wybierz im dobre, słoneczne miejsce i będzie ok.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p

Post »

Aga ;:167 tak zrobię. Muszę dać sobie szansę.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, :D czytam, że dałaś sie przekonać i sadzisz różyczki. Czekamy do wiosny. ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

O Majeczka zanowu na działeczce. To piękne fotki niedługo będziemy oglądać. ;:138
Piękna pogoda - prawie jak lato a nie jesień. ;:224
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Maju, posadziłam już swoje zamówione róże. Graham Thomasa i Westerlanda przedzieliłam jarzębem, a Grahama i Pilgrima przedzieliłam Pat Austin. To będzie taka słoneczna żywa i radosna rabata ;:3
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”