Za wiejskim płotkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Za wiejskim płotkiem

Post »

Asiu, chętnie bym tego lnu od Ciebie wzięła, ale pod warunkiem, że tak z parę metrów ziemi mi dołożysz :;230 a tak serio, napisz na jakim stanowisku on rośnie, pomyślę, czy znajdę chociaż kawałek miejsca dla niego.
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p
Od: 10 maja 2009, o 10:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Siberio wiosny u mnie ani widu ani słychu... Te zdjęcia z soboty mówią same za siebie.
paola1a na drzewkach powiesiłam tylko po pół kostki mydła. Jedni pisali, że pomaga inni, że wcale, ale żadnej innej ochrony nie było, bo siatką nie zdążyłam zabezpieczyć.
Kasiu u mnie ten len rósł na piachu, w zupełnym polu, przeorany perz szalał, miałam czymś tam pryskać ale nie zdążyłam bo urodziłam :heja Mam 9 odmian. Niektóre były wysokie na 1,2 m inne do 1m. Jest też jedna odmiana oleista. Mogę Ci dać każdej po trochu. Aha lubi słońce.
A pola ile sobie życzysz? Też chętnie dorzucę. :tan
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

:wit Wątku jeszcze nie mam ale mam tytuł :" od zera do bohatera" :;230 U mnie też śnieg leży :( Niektóre szmaragdy połamały się pod naporem śniegu . Jedyne co zrobiłam to przycięłam wierzbę hikuro (czy jak to się pisze :oops: ) . Pozdrawiam ciepło. ;:4
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p

Post »

No właśnie my to jesteśmy pokrzywdzeni, wszędzie wiosna a u nas śnieg zalega. Swoją działeczkę masz w mieście czy gdzieś dalej? Jeśli można wiedzieć... ;:167
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p

Post »

;:7 Działki mam dwie, niestety. jedną nad jeziorem z własną plażą (4300m2). Sąsiad nam 1000m2 zagospodarował tzn. posiał trawę i na brzegach nasadził brzóz i modrzewi a na reszcie zaprzyjaźniony rolnik sieje sobie pszenicę czy żyto. Miałam w tym roku sadzić na tej reszcie las ale zmieniła mi się koncepcja także za "jeziorną" działkę zabiorę się w przyszłym roku :oops: Druga jest w Choroszczy z właśnie kończącą się budową(w tym roku przeprowadzka :heja ) . Dookoła zasadzone tuje i gdzieniegdzie "wtyknięte" jakieś ozdobne drzewa. Siedzę i myślę co dalej :? Na razie w sobotę jadę robić zdjęcia
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p

Post »

Wlasny dom zazdroszcze! Ja sie gniezdze w bloku. Pokaz zdjecia jak wrocisz.
A te 4300 m2 obrobic to kawal pracy a jeszcze masz ta przy domu! Jak Ty to robisz? Doba Ci sie rozciagnela?
Przepraszam, ze tak pisze ale gdzies mi wcielo polskie znaki!

Dla kolorku moja suszona miechunka
Obrazek
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

O, jaka malownicza roślinka :-)

Szkoda, że nie znałam wcześniej sposobu z mydłem na drzewkach. Może uratowałabym swoje ogryzki.
Swoją drogą... czego to ludzie nie wymyślą :;230

Gawronko, zakładaj wątek, bo ktoś Ci buchnie taki bombowy tytuł :;230
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p

Post »

Asiu, pomyślę jeszcze czy znajdę jakiś kawałek działeczki na len, chce mi się go bardzo, ale brakuje mi miejsca ;:223 Lubię miechunkę, a też nie mam na nią miejsca... Twoja ładnie Ci się wysuszyła :D
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p

Post »

Siberia pisze:
Gawronko, zakładaj wątek, bo ktoś Ci buchnie taki bombowy tytuł :;230
No i namówiłyście mnie :D
Marta
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Asiu jest już ta wiosna u Ciebie czy nadal się jeszcze zima panoszy :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p

Post »

Siberia jeśli Ci się podoba to może chcesz szczepkę? No jakoś chciałabym Ci się odwdzięczyć za te obiecane roślinki. ;:170
Kasiu to umówmy się tak, że dam Ci te nasionka i już. Posiejesz teraz lub za kilka lat. Kobietka, która hoduje len, mówiła mi, że nawet po 5 latach nasionka ładnie kiełkują.
FRAGOLA w sobotę jadę szukać wiosny na mojej działce. Jak nie w ogródku to może w lesie albo nad rzeką. No gdzieś być musi!!!
A do Ciebie już przyszła?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Asiu u mnie już pomalutku się zbliża...kilka dni było ciepło więc niektóre roślinki łebki powystawiały :D
Ale już trzeci dzień jest znów zimno,wieje,leje do ogrodu nie da się wyjśc...a tu tyle robotki czeka :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Siberia
---

Post »

Asiu, nie mam pojęcia gdzie posadzę, ale biorę :;230
Piszę się na nasionka każdej z odmian lnu. Po 10 sztuk :;230 Lubię takie uprawy porównawcze :-)
Raz kontrolnie wysiałam siemię lniane :-) Niestety, za wcześnie (w lutym) i musiałam wyrzucić. Ale wiem, że to działa :-) Wzeszły wszystkie nasionka i w kubeczku był las roślin. To pewnie ta odmiana oleista :-)
Idę sobie siemię ugotować i pochrupać. Idealne lekarstwo na wiele dolegliwości gastrycznych :-) Nie mam, ale profilaktycznie zastosuję :;230

Na wieś nie jedź, ja Ci dobrze radzę :-) W plenerze jest jeszcze gorzej (NIC) niż w ogrodzie :-)
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p

Post »

Asiu, ok. Przygotuj tego lnu, ale i instrukcję uprawy proszę, coby nasionek nie zmarnowac ;:14
Siberio, siemię lniane spożywałam ;:137 ale średnio mi smakowało :;230
Siberia
---

Post »

I żebym tu nie zajrzała, zapomniałabym wypić co ugotowane w kuchni stało :-)
To jest napój tylko dla smakoszy :;230 :;230 Taki jakby kisiel tylko bez koloru, zapachu i cukru... czyli krochmal??? Dodatkową atrakcją jest chrupanie ziarenek :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”