Za wiejskim płotkiem
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Za wiejskim płotkiem
Asiu, chętnie bym tego lnu od Ciebie wzięła, ale pod warunkiem, że tak z parę metrów ziemi mi dołożysz
a tak serio, napisz na jakim stanowisku on rośnie, pomyślę, czy znajdę chociaż kawałek miejsca dla niego.

- asia-6003
- 200p
- Od: 10 maja 2009, o 10:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Siberio wiosny u mnie ani widu ani słychu... Te zdjęcia z soboty mówią same za siebie.
paola1a na drzewkach powiesiłam tylko po pół kostki mydła. Jedni pisali, że pomaga inni, że wcale, ale żadnej innej ochrony nie było, bo siatką nie zdążyłam zabezpieczyć.
Kasiu u mnie ten len rósł na piachu, w zupełnym polu, przeorany perz szalał, miałam czymś tam pryskać ale nie zdążyłam bo urodziłam
Mam 9 odmian. Niektóre były wysokie na 1,2 m inne do 1m. Jest też jedna odmiana oleista. Mogę Ci dać każdej po trochu. Aha lubi słońce.
A pola ile sobie życzysz? Też chętnie dorzucę.
paola1a na drzewkach powiesiłam tylko po pół kostki mydła. Jedni pisali, że pomaga inni, że wcale, ale żadnej innej ochrony nie było, bo siatką nie zdążyłam zabezpieczyć.
Kasiu u mnie ten len rósł na piachu, w zupełnym polu, przeorany perz szalał, miałam czymś tam pryskać ale nie zdążyłam bo urodziłam

A pola ile sobie życzysz? Też chętnie dorzucę.

- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- asia-6003
- 200p
No właśnie my to jesteśmy pokrzywdzeni, wszędzie wiosna a u nas śnieg zalega. Swoją działeczkę masz w mieście czy gdzieś dalej? Jeśli można wiedzieć... 

- gawronka
- 200p

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- asia-6003
- 200p
O, jaka malownicza roślinka 
Szkoda, że nie znałam wcześniej sposobu z mydłem na drzewkach. Może uratowałabym swoje ogryzki.
Swoją drogą... czego to ludzie nie wymyślą
Gawronko, zakładaj wątek, bo ktoś Ci buchnie taki bombowy tytuł

Szkoda, że nie znałam wcześniej sposobu z mydłem na drzewkach. Może uratowałabym swoje ogryzki.
Swoją drogą... czego to ludzie nie wymyślą

- Kasia1972
- 500p
Asiu, pomyślę jeszcze czy znajdę jakiś kawałek działeczki na len, chce mi się go bardzo, ale brakuje mi miejsca
Lubię miechunkę, a też nie mam na nią miejsca... Twoja ładnie Ci się wysuszyła 

- gawronka
- 200p
No i namówiłyście mnieSiberia pisze:

Marta
Marta
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Asiu jest już ta wiosna u Ciebie czy nadal się jeszcze zima panoszy 

- asia-6003
- 200p
Siberia jeśli Ci się podoba to może chcesz szczepkę? No jakoś chciałabym Ci się odwdzięczyć za te obiecane roślinki.
Kasiu to umówmy się tak, że dam Ci te nasionka i już. Posiejesz teraz lub za kilka lat. Kobietka, która hoduje len, mówiła mi, że nawet po 5 latach nasionka ładnie kiełkują.
FRAGOLA w sobotę jadę szukać wiosny na mojej działce. Jak nie w ogródku to może w lesie albo nad rzeką. No gdzieś być musi!!!
A do Ciebie już przyszła?

Kasiu to umówmy się tak, że dam Ci te nasionka i już. Posiejesz teraz lub za kilka lat. Kobietka, która hoduje len, mówiła mi, że nawet po 5 latach nasionka ładnie kiełkują.
FRAGOLA w sobotę jadę szukać wiosny na mojej działce. Jak nie w ogródku to może w lesie albo nad rzeką. No gdzieś być musi!!!
A do Ciebie już przyszła?
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Asiu u mnie już pomalutku się zbliża...kilka dni było ciepło więc niektóre roślinki łebki powystawiały
Ale już trzeci dzień jest znów zimno,wieje,leje do ogrodu nie da się wyjśc...a tu tyle robotki czeka

Ale już trzeci dzień jest znów zimno,wieje,leje do ogrodu nie da się wyjśc...a tu tyle robotki czeka

Asiu, nie mam pojęcia gdzie posadzę, ale biorę
Piszę się na nasionka każdej z odmian lnu. Po 10 sztuk
Lubię takie uprawy porównawcze
Raz kontrolnie wysiałam siemię lniane
Niestety, za wcześnie (w lutym) i musiałam wyrzucić. Ale wiem, że to działa
Wzeszły wszystkie nasionka i w kubeczku był las roślin. To pewnie ta odmiana oleista 
Idę sobie siemię ugotować i pochrupać. Idealne lekarstwo na wiele dolegliwości gastrycznych
Nie mam, ale profilaktycznie zastosuję 
Na wieś nie jedź, ja Ci dobrze radzę
W plenerze jest jeszcze gorzej (NIC) niż w ogrodzie 

Piszę się na nasionka każdej z odmian lnu. Po 10 sztuk

Raz kontrolnie wysiałam siemię lniane

Idę sobie siemię ugotować i pochrupać. Idealne lekarstwo na wiele dolegliwości gastrycznych

Na wieś nie jedź, ja Ci dobrze radzę

- Kasia1972
- 500p
Asiu, ok. Przygotuj tego lnu, ale i instrukcję uprawy proszę, coby nasionek nie zmarnowac
Siberio, siemię lniane spożywałam
ale średnio mi smakowało 

Siberio, siemię lniane spożywałam

I żebym tu nie zajrzała, zapomniałabym wypić co ugotowane w kuchni stało 
To jest napój tylko dla smakoszy
Taki jakby kisiel tylko bez koloru, zapachu i cukru... czyli krochmal??? Dodatkową atrakcją jest chrupanie ziarenek 

To jest napój tylko dla smakoszy