Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Nelu zapraszam do mnie, zobacz kwiatka asariny :D
bo mi się wydaję że Twój był niebieski :?:
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny dziękuję za mile słowa i pochwały... ;:196
Marysiu ta kwitnąca róża kwitnie wcześnie bo Hybrid rugosa,na te szlachetne też muszę poczekać, :roll:
Dzisiaj już sypałam granulki na ślimaki,szczególnie w te miejsca gdzie rosną ich przysmaki ,czyli powojniki,ostróżki,nachyłek jest totalnie powygryzany,nie wiem czy będzie kwitł...,już mam dosyć wypatrywania ich w pozycji zgiętej w pół... :D
Zakwitła mi druga róża pomarszczona Ritausma,ale na razie jednym kwiatem...
Obrazek
Obrazek

Ewko widzę ,że i Ty podtapiasz ślimaczki...nie mamy skrupułów ,gdyby jeszcze żywiły sie chwastami...to co innego... :;230 dałybyśmy im pożyć... :wink:

Dzidziu na życzenie jeszcze jedno zdjęcie ,dzisiejsze Teresy Bugnet... :wink:
Obrazek

Super ,że asarina już Ci zakwitła,widziałam u Ciebie jej fioletowy odcień,taki ma być,są różne rodzaje Asariny ale u nas w sprzedaży są właśnie takie,poza tym na słońcu trochę wyjaśnieje,dopiero co cieplejsze dni nastały,barwa zawsze trochę inna będzie... :D
Izka myślę ,że po podpatrywaniu własnych piękności ,już sny masz baśniowe... ;:108
Baterie koniecznie zawczasu trzeba naładować,nieraz zdarzało się ,że umknęło...i była bida ...ze zdjęciami :wink:
Dla Ciebie powojnik Cholmondeley...kwiaty jak talerze deserowe
Obrazek

Aniu co tam moje skromne różyczki...dopiero u Ciebie nastanie prawdziwy pokaz... :uszy

Wiesiu ten kwitnący obecnie wiciokrzew nie ma żadnych plam świadczących o grzybie,ale niestety wiciokrzew pomorski już taki zdrowy nie jest... :( moczy się w wiaderku czosnek ,jutro będę działać ...i na mszyce też ,ale tym razem pokrzywa ,która moczy się w drugim pojemniku... :wink: oo ...jutro będzie pracowity dzień ...zresztą jak zwykle... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

NELU kwitnące różyce to miód na serce . U mnie jeszcze żadna nie pokazała kwiatu. Dziennie chodzę z aparatem ,żeby to uwiecznić a tu kredki . Piękna Tereska i zdjęcie pomarszczonej z bodziszkami . Nareszcie trochę słonka i luzu w domu :heja
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu co za radość ,gdy rano patrzę...a tu rozwinięty pąk kolejnej róży... ;:138
Za niedługo będą u Ciebie kwitły ...będziemy oglądać i podziwiać. :D
A póki co ,dzisiaj zaskoczyła mnie Rose de Resht róża damasceńska ...jest piękna i mocno pachnąca
mała sesja zdjęciowa... :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zgrabny ,zwarty,mały krzaczek do małych ogródków ,ze zdrowymi liśćmi i kolorem ,z daleka rzucającym się w oczy :)

Dojrzałam jeszcze w ukrytej części ogródka rozwinięte pąki Stanwell Perpetual róży damasceńskiej bardzo starej ,bo z 1837 r. :wink: z szarozielonym ulistnieniem,i również bardzo zdrowej i pachnącej

Obrazek

Jutro pewnie rozwiną się kwiaty Jacques Cartier... ;:138

Obrazek

i Comte de Chambord...

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ech... jak sobie wyobrażę te zapachy... zazdrość mnie zżera :oops:
Zresztą, efekt wizualny też imponujący ;:180
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

[quote="AlionuszkaObrazekquote]

Wyglądaja na tle nieba jak małe helikopterki :D
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Rose de Resht jest niesamowita. Jaki piękny kolor i już sobie wyobrażam jak pachnie! Zresztą reszta różyc i powojnik są równie imponujące ;:63
I jeszcze pilnie informuję że nie jestem taka inna :roll: spatrzyłam mszyce na moim wiciokrzewie :wink: Ale już opryskałam. Co sie robi jak on juz jest tak wielki że nie można go opryskać? Czy to jest walka na całe lato?
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

O rany jakie śliczne róże :roll:
sam nie wiem która ładniejsza :wink:
U mnie jeszcze nie kwitną :roll:
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wydawało mi się ,że odpisałam Wam dziewczyny ,a tu wpisu nie ma ... :?
No to jeszcze raz...
Gosiu zapachy zapachami ,szczególnie wieczorem się roznoszą,ale jak tu wyjść ,gdy komary już od rana chcą człowieka pożreć... :roll: a popołudniu to już nie ma szans na przejście alejką....bez spryskania Offem :wink:
Asiu rzeczywiście można kwiaty na tle nieba porównać do śmigieł... :D Wiciokrzew wypuszcza bardzo długie pędy,idą do sąsiada ,a dojścia do niego ograniczone... ,na drodze stoi róża pnąca ... :roll:
Asiulozgadzam się nieskromnie :wink: ,że różyczka jest ładniutka ...a najważniejsze jedna ze zdrowszych róż u mnie.Sympatia chora na plamistość i nie da się tego zwalczyć żadnymi środkami ,liście jakieś takie popalone,to samo z pienną Rosarium Uetersen,pozostałe Uetersenki trzymają się nieźle i maja mnóstwo pąków.
Mszyce na wiciokrzewie to zakała...jeżeli niewiele końcówek jest zaatakowanych to pół biedy,ale gdy wszystkie kwitnące krótkopędy są w mszyycach ,to nie ma szans na piękne kwitnienie...jednego takiego wyrzuciłam,mimo pryskania, wyglądał brzydko...
Zauważyłam tez ,że mszyce przede wszystkim oblegają wiciokrzewy posadzone w bardzo słonecznym odkrytym miejscu,ten ,który pokazałam jest za różą pnącą ,która skutecznie go osłania od palącego słońca :)
Końcówkę długiego pędu w mszycach najlepiej oderwać...
Dzidziu przy tej pięknej pogodzie na pewno za niedługo i u Ciebie zakwitną... :D

Dzisiaj walczyłam ostro z nową rabatką przeznaczoną na powojniki już zakupione ,a które spokoju mi nie dawały,gdy widziałam jak się w tych czarnych doniczkach smażą na słońcu... :?
Żar z nieba ...padałam na nos... :roll: Musiałam wyciągać wielkie kamiory i zastępować je ziemią...
Już załatwione ja należy,jeszcze tylko 2 zostały do wkopania...
A póki co na tej rabatce kwitnie już The Presydent
tak wyglądał pod wieczór...trochę ciemno...
Obrazek
a tak w słońcu,w rzeczywistości jest ciemniejszy,bardziej granatowy...ach ten aparat

Obrazek

A Cholmondeley wciąż mnie zadziwia wielkością kwiatów,one są jeszcze większe niż 2 dni temu

Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Wow,trafiłam do Ciebie dopiero teraz.Dlaczego tak póżno :( róże ,powojniki-cuda.Sporo róż takich jak u mnie i miło popatrzeć na już kwitnące.Wczoraj też sadziłam powojniki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Neluś dziękuję za różaną ucztę..

te damasceńskie róże to gdzie kupowałaś?

Jak wygladają dziś u Ciebie serbki ?
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Cholomondeley widziałam na własne oczy- ogromny!!! Zdjęcie tego nijak nie oddaje...zachorowałam na niego :oops:
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka miło mi Cię widzieć w moim skromnym buszu. ;:7 Muszę zajrzeć do Ciebie róże popodziwiać...,jeżeli podobne mamy odmiany.Dzisiaj też jeszcze jeden clematis Justa wkopałam ,zostały mi jeszcze dwa...,a to nie takie proste u mnie znaleźć docelowe miejsce... :wink: aby w przyszłości już nie przesadzać.

Izka w pozostałych różach pąki rwą się do otwarcia ...byle by do nas grad nie zawitał...załamałabym się chyba :roll: Damasceńskie kupowałam w Rosarium.
Serbki żadne nie będą kwitły...nim się w glinie zaaklimatyzuja ,mimo mieszania z piachem ,to sporo czasu upłynie .Dwie jeszcze nie w kopałam,Cornelię i Paul's early Blush...cały czas myślę gdzie ,ale pomysł już powoli się klaruje.... :wink:Ale od Sipa ,a jakże...,kwiaty pokażą...ale te jego sadzonki to mercedes w porównaniu z Serbem :D

Grażka wydaje mi się ,że Cholmondeley ma jeszcze większe kwiaty,niż początkowo,troszkę jaśniejsze... ,ale oszałamiające...i pomyśleć ,że w tamtym roku złapał go uwiąd ,czosnek widocznie wetknięty w tamtym roku zrobił swoje,zniszczył grzyba... ;:138
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękne kwiaty powojników i różyczek . Nareszcie i u mnie pokazały swoje kwiaty różyczki :heja . Niestety kwiatami Abrahama się nie naciesze gdyż musiałam go wykopać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu szkoda ,że Abraham poszedł na straty... :( Lecę do Ciebie zobaczyć pierwsze różyczki... ;:65
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”