Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3

Post »

Witaj wszystko Ci ślicznie rośnie i masz tak kolorowo pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow Alu pięknie ;:138
Buziaki Kochanie ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Alu piękny masz ogród ;:138 .Maliny ścinam jesienią i nie wiem,czy dobrze to robię,ale malinki się nie skarżą i co roku pięknie owocują :D .
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Monia, dziękuję... też bardzo lubię w nim przebywać, a jeszcze bardziej patrzeć na niego z hamaczka... :)
Jadziu, jak chcesz zostały mi nasionka tego łubinu właśnie w tym kolorku...
Grażynko dziękuję, bardzo mi miło, że Ci się podoba... ale czy elegancko.. tak działkowo, bo wiele nieestetycznych rzeczy ;)
Bożenko, zaczynam właśnie wprowadzać ozdobne elementy.. i dodają wiele uroku ogrodowi... od Dali się nauczyłam ;)
Różo, dziękuję...niestety nie wszystko ślicznie rośnie bo za mokro jest u mnie.. ostatnio też cały dzień prawie lało... szkoda mi lilii bo gniją :(
Joluś Kochanie :) bardzo lubię jak mnie odwiedzasz, masz w sobie mega energię pozytywną ;)
Ewo dziękuję... ciekawa jestem jak to z tymi malinkami.. ale chyba też je jesienią przytnę.. mniej roboty wiosna będzie ;)

kurczę nie mam kiedy nadrobić tych zaległości ze zdjęciami... dziś też po pracy wróciłam i wzięłam się za sprzątanie, bo jutro mam grillowanych gości... oby smaczni byli :lol:, ale rano tez muszę iść do pracy... :( A szkoda bo jest spotkanko warszawskie forumków :(
Marzy mi się tez wyjechać nad jeziorko i wyleżeć się za wsze czasy, ale coś ciężko z ofertami i drogo strasznie :shock: Ale może się uda...

Tymczasem dobrej nocy i wspaniałego weekendu :) Odpocznijcie wreszcie ogrodniczki :) jest tak pięknie, że jutro ogłaszam dzień leżenia i podziwiania :D
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

i chyba tak będzie, przynajmniej do wieczora, w takim upale nic innego nie da się zrobić :D
Podziwiam ogród, bardzo mi się podoba i taka różnorodność nasadzeń :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was miłym nocnym chłodem... dopiero teraz odżywam ;) coś okropnego z tymi upałami, na szczęście udało się zorganizować wakacje nad wodą i już niedługo 25 lipca wyruszam na spływ kajakowy :) a potem jeszcze na troszkę do Krainy Wielkich Jezior ;)

A w ogródku średnio... z daleka roślinki wyglądają ładnie, ale ten żar z nieba parzy listki różom, hortensjom i dokucza innym roślinkom, szczególnie tym, co nie przepadają za pełnym słońcem a z braku miejsca zostały posadzone na takim stanowisku... muszą jeszcze z rok tak wytrwać, bo kącik cienisty będzie dopiero zrobiony jak tata zrobi drewutnie...

Co do warzywniaczka... wcinamy już ogórasy a i koktajliki zaczynają się czerwienić :) A niedługo muszę przyciąć wiśnie... bo dopiero w tym roku dowiedziałam się że Łutówka wymaga innego cięcia i wygląda okropnie.. same łyse badyle... nie wiem jak ją przyciąć... bo podobno z tych łysych badyli słabo puszcza pędy i tnie się już nowe liściowe przyrosty ale to mnie nie urządza... zrobię może zdjęcie i będę się radzić...

tymczasem zdjęcia z 3 lipca :) :

podlewanko i oszukany liliowiec... miał być piękny różowy :? Musimy chyba przestawać kupować w niesprawdzonych źródłach, bo oni na nas, szalonych, niecierpliwych ogrodnikach żerują i po prostu coraz bardziej nas oszukują bo i tak im nic nie zrobimy... dlatego musimy ograniczyć im zbyt.... to taki apel...

Obrazek Obrazek

Lilia Vermeer i czarna malwa. Lilie nie bardzo mi się udały... sporo pogniło po stojącej wodzie... na pewno w tym roku muszę trochę dokupić... tym razem w normalnym sklepie ogrodniczym, bo to na pewno lepsze źródło, co kupowałam się zgadza. Malwy za to u mnie strasznie chorują... to walka z wiatrakami... chyba trzeba z nich zrezygnować:

Obrazek Obrazek

Naparstnice:

Obrazek Obrazek

Krwawnik wiązówkowaty i klarkia:

Obrazek Obrazek

Jakaś ostróżka, nie chciało mi się im robić zdjęć bo trochę zaczynają mnie denerwować... porośnie to to takie do nieba i z tą zielenina tylko potem kłopot... kompost powinien zajmować pół ogrodu żeby to wszystko pomieścić... i na kolejnych zdjęciach lilie św. Józefa:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Alu, jak ładnie u Ciebie ;:63 Zachwyciły mnie szczególnie lilie św. Józefa, piękna kępa :shock: A u mnie się nie chcą zadomowić.
Malw też się pozbyłam z powodu rdzy, uchowała się tylko jedna. Tak samo zrobiłam z naparstnicami, chociaż je bardzo lubię i chyba znów wysieję :D
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUTKO masz pięna kępkę Józefek . U mnie równiez one nie za bardzo w tym roku chciały rosnąć . Muszę znależć im inne miejsce . Dzierotka również zagoścciła w Twoim ogrodzie . Może stanie się hitem w tym roku . Tez ją mam i ładnie się komponuje z kwiatami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jak chyba każdy aż westchnęłam z zachwytu nad liliami.....
Pomyłki zdarzają się każdemu a okazuje się zazwyczaj po roku że kwitnie nie to co powinno.
Ale ten liliowiec też śliczny :P
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziękuję za odwiedziny :) Tak za krwawnikiem jest szałwia :)

Przesyłam c.d. zdjęć:

Malwy od Jadzi w przeróżnych kolorach, ale tak jak mówiłam chyba nie zadomowią się u mnie... bo same badyle i ledwie co kwitną:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Malwa i różyczka okrywowa:
Obrazek Obrazek

Puszyste nasionka zawilca wielosiecznego i przetacznik:
Obrazek Obrazek

Klonik pokojowy i penstemon bródkowy:
Obrazek Obrazek

Funkie i liliowiec:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Różyczka biała okrywowa i gajlardia:
Obrazek Obrazek

Róża Louise Odier i dzwonki dalmatyńskie:
Obrazek Obrazek

Kompozycja i hortensja ogrodowa... ale teraz już strasznie poparzona od słońca...:
Obrazek Obrazek

Lawenda i mak:
Obrazek Obrazek
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Alu...w końcu nadrobiłam zaległości w Twoim wątku...pełnia lata w Twoim ogrodzie,tyle przeróżnych bylin kwitnie...jestem pod wrażeniem wiedzy odmianowo-gatunkowej...kompozycje doniczkowe z kącika wypoczynkowe super i aniołek i jeszcze wiele wiele mogła bym wymieniać... ;:138
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu odwiedziłam Twój ogród i jestem pod wielkim wrażeniem.
Podoba mi sie wykorzystanie naturalnych materiałów jak pnie brzozy i rewelacyjnie to wygląda - tak naturalnie a jak zobaczyłam płotek chyba z gałązek czy też wikliny ... to chcę taki mieć i stąd pytanie - czy sama go zrobiłaś a jeśli tak to jak podejść do tematu?
Roślinność różnorodna bez manii kolekcjonera - też dobrze bo mniejsza monotematyczność.
Uwielbiam biel tak w ogóle więc kępa pachnących lilii św. Józefa urzekła mnie - muszę zdobyć kilka cebulek bo taki widok był u mamusi w ogrodzie i tęsknię za nim .
Pozdrawiam serdecznie.
x-d-a

Post »

Alu, tyle śliczności pokazałaś na raz, że aż słów mi zabrakło :!:
Nie wiem od czego zacząć i co mi się najbardziej podobało :roll: Chyba białe lilie...Ja w ogóle lubię białe kwiaty, uwielbiam lilie, więc taka kępa to dla mnie sam miodzio ;:63
Jestem dzisiaj szczęśliwa, bo pada deszczyk i ogród odżył. Do Ciebie pewnie ten front dojdzie jutro, bo wysłałam go na wschód ;:108
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu ale u Ciebie pięknie i kolorowo.....u mnie też w tym roku jest sporo malw w różnych kolorkach :lol:

Buziaki Kochanie ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aluś, śliczny ten różowy przetacznik ;:63 O reszcie nie mówię, bo mówią same za siebie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”