Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Witaj wszystko Ci ślicznie rośnie i masz tak kolorowo pozdrawiam 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow Alu pięknie
Buziaki Kochanie

Buziaki Kochanie

- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Alu piękny masz ogród
.Maliny ścinam jesienią i nie wiem,czy dobrze to robię,ale malinki się nie skarżą i co roku pięknie owocują
.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Monia, dziękuję... też bardzo lubię w nim przebywać, a jeszcze bardziej patrzeć na niego z hamaczka... 
Jadziu, jak chcesz zostały mi nasionka tego łubinu właśnie w tym kolorku...
Grażynko dziękuję, bardzo mi miło, że Ci się podoba... ale czy elegancko.. tak działkowo, bo wiele nieestetycznych rzeczy ;)
Bożenko, zaczynam właśnie wprowadzać ozdobne elementy.. i dodają wiele uroku ogrodowi... od Dali się nauczyłam ;)
Różo, dziękuję...niestety nie wszystko ślicznie rośnie bo za mokro jest u mnie.. ostatnio też cały dzień prawie lało... szkoda mi lilii bo gniją
Joluś Kochanie
bardzo lubię jak mnie odwiedzasz, masz w sobie mega energię pozytywną ;)
Ewo dziękuję... ciekawa jestem jak to z tymi malinkami.. ale chyba też je jesienią przytnę.. mniej roboty wiosna będzie ;)
kurczę nie mam kiedy nadrobić tych zaległości ze zdjęciami... dziś też po pracy wróciłam i wzięłam się za sprzątanie, bo jutro mam grillowanych gości... oby smaczni byli
, ale rano tez muszę iść do pracy...
A szkoda bo jest spotkanko warszawskie forumków 
Marzy mi się tez wyjechać nad jeziorko i wyleżeć się za wsze czasy, ale coś ciężko z ofertami i drogo strasznie
Ale może się uda...
Tymczasem dobrej nocy i wspaniałego weekendu
Odpocznijcie wreszcie ogrodniczki
jest tak pięknie, że jutro ogłaszam dzień leżenia i podziwiania

Jadziu, jak chcesz zostały mi nasionka tego łubinu właśnie w tym kolorku...
Grażynko dziękuję, bardzo mi miło, że Ci się podoba... ale czy elegancko.. tak działkowo, bo wiele nieestetycznych rzeczy ;)
Bożenko, zaczynam właśnie wprowadzać ozdobne elementy.. i dodają wiele uroku ogrodowi... od Dali się nauczyłam ;)
Różo, dziękuję...niestety nie wszystko ślicznie rośnie bo za mokro jest u mnie.. ostatnio też cały dzień prawie lało... szkoda mi lilii bo gniją

Joluś Kochanie

Ewo dziękuję... ciekawa jestem jak to z tymi malinkami.. ale chyba też je jesienią przytnę.. mniej roboty wiosna będzie ;)
kurczę nie mam kiedy nadrobić tych zaległości ze zdjęciami... dziś też po pracy wróciłam i wzięłam się za sprzątanie, bo jutro mam grillowanych gości... oby smaczni byli

Marzy mi się tez wyjechać nad jeziorko i wyleżeć się za wsze czasy, ale coś ciężko z ofertami i drogo strasznie

Tymczasem dobrej nocy i wspaniałego weekendu

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
i chyba tak będzie, przynajmniej do wieczora, w takim upale nic innego nie da się zrobić
Podziwiam ogród, bardzo mi się podoba i taka różnorodność nasadzeń

Podziwiam ogród, bardzo mi się podoba i taka różnorodność nasadzeń

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Witam Was miłym nocnym chłodem... dopiero teraz odżywam ;) coś okropnego z tymi upałami, na szczęście udało się zorganizować wakacje nad wodą i już niedługo 25 lipca wyruszam na spływ kajakowy
a potem jeszcze na troszkę do Krainy Wielkich Jezior ;)
A w ogródku średnio... z daleka roślinki wyglądają ładnie, ale ten żar z nieba parzy listki różom, hortensjom i dokucza innym roślinkom, szczególnie tym, co nie przepadają za pełnym słońcem a z braku miejsca zostały posadzone na takim stanowisku... muszą jeszcze z rok tak wytrwać, bo kącik cienisty będzie dopiero zrobiony jak tata zrobi drewutnie...
Co do warzywniaczka... wcinamy już ogórasy a i koktajliki zaczynają się czerwienić
A niedługo muszę przyciąć wiśnie... bo dopiero w tym roku dowiedziałam się że Łutówka wymaga innego cięcia i wygląda okropnie.. same łyse badyle... nie wiem jak ją przyciąć... bo podobno z tych łysych badyli słabo puszcza pędy i tnie się już nowe liściowe przyrosty ale to mnie nie urządza... zrobię może zdjęcie i będę się radzić...
tymczasem zdjęcia z 3 lipca
:
podlewanko i oszukany liliowiec... miał być piękny różowy
Musimy chyba przestawać kupować w niesprawdzonych źródłach, bo oni na nas, szalonych, niecierpliwych ogrodnikach żerują i po prostu coraz bardziej nas oszukują bo i tak im nic nie zrobimy... dlatego musimy ograniczyć im zbyt.... to taki apel...

Lilia Vermeer i czarna malwa. Lilie nie bardzo mi się udały... sporo pogniło po stojącej wodzie... na pewno w tym roku muszę trochę dokupić... tym razem w normalnym sklepie ogrodniczym, bo to na pewno lepsze źródło, co kupowałam się zgadza. Malwy za to u mnie strasznie chorują... to walka z wiatrakami... chyba trzeba z nich zrezygnować:

Naparstnice:

Krwawnik wiązówkowaty i klarkia:

Jakaś ostróżka, nie chciało mi się im robić zdjęć bo trochę zaczynają mnie denerwować... porośnie to to takie do nieba i z tą zielenina tylko potem kłopot... kompost powinien zajmować pół ogrodu żeby to wszystko pomieścić... i na kolejnych zdjęciach lilie św. Józefa:

A w ogródku średnio... z daleka roślinki wyglądają ładnie, ale ten żar z nieba parzy listki różom, hortensjom i dokucza innym roślinkom, szczególnie tym, co nie przepadają za pełnym słońcem a z braku miejsca zostały posadzone na takim stanowisku... muszą jeszcze z rok tak wytrwać, bo kącik cienisty będzie dopiero zrobiony jak tata zrobi drewutnie...
Co do warzywniaczka... wcinamy już ogórasy a i koktajliki zaczynają się czerwienić

tymczasem zdjęcia z 3 lipca

podlewanko i oszukany liliowiec... miał być piękny różowy

Lilia Vermeer i czarna malwa. Lilie nie bardzo mi się udały... sporo pogniło po stojącej wodzie... na pewno w tym roku muszę trochę dokupić... tym razem w normalnym sklepie ogrodniczym, bo to na pewno lepsze źródło, co kupowałam się zgadza. Malwy za to u mnie strasznie chorują... to walka z wiatrakami... chyba trzeba z nich zrezygnować:

Naparstnice:

Krwawnik wiązówkowaty i klarkia:

Jakaś ostróżka, nie chciało mi się im robić zdjęć bo trochę zaczynają mnie denerwować... porośnie to to takie do nieba i z tą zielenina tylko potem kłopot... kompost powinien zajmować pół ogrodu żeby to wszystko pomieścić... i na kolejnych zdjęciach lilie św. Józefa:

Alu, jak ładnie u Ciebie
Zachwyciły mnie szczególnie lilie św. Józefa, piękna kępa
A u mnie się nie chcą zadomowić.
Malw też się pozbyłam z powodu rdzy, uchowała się tylko jedna. Tak samo zrobiłam z naparstnicami, chociaż je bardzo lubię i chyba znów wysieję

Malw też się pozbyłam z powodu rdzy, uchowała się tylko jedna. Tak samo zrobiłam z naparstnicami, chociaż je bardzo lubię i chyba znów wysieję

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ALUTKO masz pięna kępkę Józefek . U mnie równiez one nie za bardzo w tym roku chciały rosnąć . Muszę znależć im inne miejsce . Dzierotka również zagoścciła w Twoim ogrodzie . Może stanie się hitem w tym roku . Tez ją mam i ładnie się komponuje z kwiatami
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Jak chyba każdy aż westchnęłam z zachwytu nad liliami.....
Pomyłki zdarzają się każdemu a okazuje się zazwyczaj po roku że kwitnie nie to co powinno.
Ale ten liliowiec też śliczny :P
Pomyłki zdarzają się każdemu a okazuje się zazwyczaj po roku że kwitnie nie to co powinno.
Ale ten liliowiec też śliczny :P
dziękuję za odwiedziny
Tak za krwawnikiem jest szałwia 
Przesyłam c.d. zdjęć:
Malwy od Jadzi w przeróżnych kolorach, ale tak jak mówiłam chyba nie zadomowią się u mnie... bo same badyle i ledwie co kwitną:

Malwa i różyczka okrywowa:

Puszyste nasionka zawilca wielosiecznego i przetacznik:

Klonik pokojowy i penstemon bródkowy:

Funkie i liliowiec:

Różyczka biała okrywowa i gajlardia:

Róża Louise Odier i dzwonki dalmatyńskie:

Kompozycja i hortensja ogrodowa... ale teraz już strasznie poparzona od słońca...:

Lawenda i mak:

Przesyłam c.d. zdjęć:
Malwy od Jadzi w przeróżnych kolorach, ale tak jak mówiłam chyba nie zadomowią się u mnie... bo same badyle i ledwie co kwitną:

Malwa i różyczka okrywowa:

Puszyste nasionka zawilca wielosiecznego i przetacznik:

Klonik pokojowy i penstemon bródkowy:

Funkie i liliowiec:

Różyczka biała okrywowa i gajlardia:

Róża Louise Odier i dzwonki dalmatyńskie:

Kompozycja i hortensja ogrodowa... ale teraz już strasznie poparzona od słońca...:

Lawenda i mak:

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Alu...w końcu nadrobiłam zaległości w Twoim wątku...pełnia lata w Twoim ogrodzie,tyle przeróżnych bylin kwitnie...jestem pod wrażeniem wiedzy odmianowo-gatunkowej...kompozycje doniczkowe z kącika wypoczynkowe super i aniołek i jeszcze wiele wiele mogła bym wymieniać... 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu odwiedziłam Twój ogród i jestem pod wielkim wrażeniem.
Podoba mi sie wykorzystanie naturalnych materiałów jak pnie brzozy i rewelacyjnie to wygląda - tak naturalnie a jak zobaczyłam płotek chyba z gałązek czy też wikliny ... to chcę taki mieć i stąd pytanie - czy sama go zrobiłaś a jeśli tak to jak podejść do tematu?
Roślinność różnorodna bez manii kolekcjonera - też dobrze bo mniejsza monotematyczność.
Uwielbiam biel tak w ogóle więc kępa pachnących lilii św. Józefa urzekła mnie - muszę zdobyć kilka cebulek bo taki widok był u mamusi w ogrodzie i tęsknię za nim .
Pozdrawiam serdecznie.
Podoba mi sie wykorzystanie naturalnych materiałów jak pnie brzozy i rewelacyjnie to wygląda - tak naturalnie a jak zobaczyłam płotek chyba z gałązek czy też wikliny ... to chcę taki mieć i stąd pytanie - czy sama go zrobiłaś a jeśli tak to jak podejść do tematu?
Roślinność różnorodna bez manii kolekcjonera - też dobrze bo mniejsza monotematyczność.
Uwielbiam biel tak w ogóle więc kępa pachnących lilii św. Józefa urzekła mnie - muszę zdobyć kilka cebulek bo taki widok był u mamusi w ogrodzie i tęsknię za nim .
Pozdrawiam serdecznie.
Alu, tyle śliczności pokazałaś na raz, że aż słów mi zabrakło
Nie wiem od czego zacząć i co mi się najbardziej podobało
Chyba białe lilie...Ja w ogóle lubię białe kwiaty, uwielbiam lilie, więc taka kępa to dla mnie sam miodzio
Jestem dzisiaj szczęśliwa, bo pada deszczyk i ogród odżył. Do Ciebie pewnie ten front dojdzie jutro, bo wysłałam go na wschód

Nie wiem od czego zacząć i co mi się najbardziej podobało

Jestem dzisiaj szczęśliwa, bo pada deszczyk i ogród odżył. Do Ciebie pewnie ten front dojdzie jutro, bo wysłałam go na wschód

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu ale u Ciebie pięknie i kolorowo.....u mnie też w tym roku jest sporo malw w różnych kolorkach
Buziaki Kochanie

Buziaki Kochanie

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aluś, śliczny ten różowy przetacznik
O reszcie nie mówię, bo mówią same za siebie