Ot... chwastowisko marcyjanny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ot... chwastowisko marcyjanny.

Post »

Angielki wymarzły mi co do jednej. Być może dlatego, że kupione u nieodpowiedniego allegrowicza ;:14

Pnąca różowa
Obrazek

Pnąca(chyba, ale nie na pewno) aksamitna czerwona
Obrazek

jakaś rabatowa
Obrazek

Rumba
Obrazek

The fairy
Obrazek

Red fairy
Obrazek

Papageno
Obrazek

Obrazek

Moja ulubienica - miniatura z przeceny z Lidla trzyma kwiat 3 tyg.!
Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu jakie Ty masz piękne róże :shock: I w większości znasz nazwy.Ja jestem pod coraz większym ich urokiem ale w większości nazw nie znam.Naprawdę róże super ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

No cóż..., róże były piękne do wczoraj... do oberwania chmury ;:223 Dobrze, że podlane, ale ja jednak robię to delikatniej,
a ulewa sie nie patyczkowała i pozrzucała wielu królowym korony :x Np na obu krzaczkach Sissy nie ma już ani jednego kwiatka!
Gosiu, ja nazwy znam tych, które kupiłam przez internet, bo te w szkólkach to sama wiesz jak jest: biała, żółta, rózowa itp :;230
Nastawiłam gnojówkę z chwastów, ale nie da sie wytrzymać w ogrodzie. Cała płynę i musiałam uciekać do domu.
pozdrawiam
Małgorzata
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu , czytałam,że pożądasz grujecznika, ja swojego dwulatka w tym roku wykopała, wziął się i zmarzł.Nie przeżył przymrozków majowych, więc się dobrze zastanów czy warto ryzykować. :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

marcyjanna pisze:No cóż..., róże były piękne do wczoraj... do oberwania chmury ;:223 Dobrze, że podlane, ale ja jednak robię to delikatniej,
a ulewa sie nie patyczkowała i pozrzucała wielu koronom korony :x Np na obu krzaczkach Sissy nie ma już ani jednego kwiatka!
Oberwanie chmury ;:111 a u mnie popadało rozsądnie, ale solidnie i dosyć długo. Nawet w czasie deszczu błąkałam się po ogrodzie dla ochłody.
A ta aksamitna czerwona róża przecudnej urody :uszy
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie od długiego czasu ani kropli deszczu :( Susza straszna.Ja nie wiem wszystko bokiem idzie ;:98
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

Grujecznik przemarza? :cry: No to u mnie tym bardziej nie ma szans. W tym roku zmarła ponad 2-metrowa Katalpa i wiele innych starych roślin.
Szkoda, nie dla mnie grujecznik, a to takie piękne drzewo :cry:
Tak Jolu, wyglądało to na oberwanie chmury. Pan mąż zdziwił się, gdy wrócił z pracy (pracuje niedaleko Twojego domu) i zobaczył te ilości, nie wsiąkniętej jeszcze wody.
A róża czerwona jest piękna tylko niefotegeniczna. Próbuję ją znaleźć na forum, ale na zdjęciach wszystkie jednakowe jak dla mnie :oops: Gapa jestem od urodzenia :oops:
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ile Ty masz róż!
Jestem w szoku!
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

Witaj Priam - Przemku :wit Co za zbieg okoliczności, napisałeś u mnie, a ja wczoraj cały wieczór czytałam Twoje wątki ;:136
Róż nie ma dużo, tylko tak sie wydaje, bo skupione na zdjęciach w jednym miejscu, a w ogrodzie się gubią. NAdrobię zakupowo w tym roku,
bo mam jeszcze dużo miejsc pustych pod nie. Za rok to się będzie działo :tan
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia ale Ci zazdroszczę tego miejsca.U mnie już coraz mniej.A ja zaglądam do wątku różanego i tyle róż mi się podoba.Muszę jeszcze koniecznie parę krzaczków wścibić .Nie wspomnę o innych roślinach :roll:Masz już swoje faworytki różane?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu nie wiem , jak to się stało, że nie odnalazłam Twojego wątku, jakaś gapa ze mnie. :oops:
Masz wiele cudownych wspaniałych roślin, palecznika jeszcze nigdy nie spotkałam.
Przepiękna kolekcja róż, których nazwy znasz bezbłędnie, wspaniałe leśne klimaty, jezioro czy zbiornik wodny tworzy piękną całość, właśnie takie powinny być ogrody, a przecież Twój ogród jak mówisz jest młodziutki, a wygląda, jakby był od zawsze , głównie za sprawą pięknych drzew.
Jest cudnie, pozdrawiam. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj te chwaściska całkiem dobrze u Ciebie wyglądają roślinki masz super ;:138
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

marcyjanna pisze:Kamulce też mam. Wszystko mam :;230 Na razie robią za schronisko dla zaskrońców, a docelowo mają służyć za budulec do oczka wodnego.

Obrazek
Małgoś, natchniona naszym wczorajszym spotkaniem przeglądam dzisiaj Twój wątek w prawo i lewo :;230 i..... chciałam zapytać skąd się bierze takie kamory :shock:
Ciekawie tan u Ciebie :uszy , im dłużej się oglada tym ciekawiej. Wpadnę z pewnością, jak tylko skończę kurację antybiotykową, którą zaczęłam dzisiaj :?
Co do chwaściorów, to dopiero urosną u mnie, jak usłyszą, ze jestem chora ;:108 i zrobię konkurencję :;230
Sorry za moje gapiostwo ;:180 mogłyśmy pląsać po ogródku z kawusią :tan
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

Jola, no jak skąd kamienie? oczywiście od sąsiada :lol: Tylko, że nasz sąsiad nie taki dobry jak Wasz. Kazał płacić :wink: A on miał je z pola, bo ma żonę z hektarami i nazbierali sobie.
A skąd choroba u Ciebie w środku lata?! Widac to prawda, że nie mozna zimnego pić w upały
;:136
No to kuruj się i przybywaj.
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p

Post »

Gosiu oczywiście, że mam faworytki różane. Moje ulubione to róże zdrowe, takie ktore nie wymagają cackania się z nimi, np. Chopin, Nostalgia, Bonica, Dolly, Berolina.
Tajeczko, dziękuję za dobre słowo ;:196 Ogród faktycznie młody, bo to był ugór, gdy kupowaliśmy działkę. Na nasze szczęście zastaliśmy na niej dęba i parę wyleniałych olch. Od razu posadziliśmy pomiędzy nimi drzewa, żeby nie było łyso, gdy przyjdzie nam wyciąc te straszydła. Teraz platan, metasekwoja, tulipanowiec i modrzewie mają już ponad 4 m i jest coraz ładniej i zieleniej.
Roza333 dziękuję. Dobry chwast nie jest zły :lol: niektóre naprawdę neiźle wyglądają.
pozdrawiam
Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”