Ali uśmiechnięty ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

snowflake pisze:
LeNka
PostWysłany: Pon 16 Lut 2009 20:50 Temat postu:
Na płochocimskiej za giełdą samochodową. Nazywa się Hortorus
Hmm a znasz tam jakiś sensowny dojazd od metra...
Sensownego nie znam :oops: , nawet nie wiem jaki tam może jeździć autobus(na pewno jakaś 700 z pętli żerań w stronę nieporętu). Tylko oni są teraz zamknięci, nie handlują w zimie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Alicjo piękny ogród no i imponujące zakupy.Ja tez kupiłam i wsiałam tę daturę było 5 nasion każde nasionko w inną doniczkę małą zobaczę co z tego będzie.Pierwszy raz siałam daturę
Genia
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

Ale piękna ta datura ;:115 , będzie można liczyć na nasionka po sezonie ;:131
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

przepiękna ta datura, mam jej nasionka mam nadzieję, że uda mi się by latem zdobiła mój ogródek:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Piękne zakupy. Ja dostałam daturę od kuzynki. Aż z Przemyśla ją przywiozłam w ubiegłym roku. Posadziłam do ogrodu i zobacz jak urosła.

Obrazek Obrazek

Obrazek

To była malutka sadzonka. Na zimę zabieram ją do piwnicy.
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ja kiedyś miałam taką dużą daturę białą, ale zmarzła nam w piwnicy :( bo tam ciężko temperaturę powyżej zera utrzymać jak są mrozy duże...

Geniu a nic z tymi nasionkami nie robiłaś? Ja też mam pięć nasionek i chyba ze 3 namoczę, 1 wrzucę do świeczki a jedno normalnie :P bo nie wiem no...

Lenka, pewnie że się podzielę nasionkami jak będzie ładne zawiązywać, bo mam nadzieje że coś mi z tego mojego eksperymentu wyrośnie...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lenka a nawet sadzoneczką się podzielę jak mi wszystkie ładnie wzejdą :) Tylko trzymaj kciuki żeby urosły :)
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

datura jest naprawde piękne pierwszy raz taką widze :) zresztą passiflora też jest śliczna
a czy siałaś już kiedyś ketmie bo miałam chęć na nią, ale jakoś w końcu nie kupiłam :)
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p

Post »

To nie życzę powodzenia w jej rozmnażaniu ;:225, to ja pędzę wysiać swoje niestety białe ;:192
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Widzę, że w ogrodzie masz istne cudeńka :) tak trzymaj :) zdjęcia na poprzedniej stronie są suuuper!
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu :lol: ja swoje datury też posadzę do ogrodu i tylko jesienią będę brała kilka gałązek do ukorzeniania :?

W ubiegłym roku już chyba nie będę miała chłodnego pomieszczenia :(
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was :D Niestety od wczoraj nie mam netu bo prądu nie było i coś się spsuło;/ mam nadzieję, że szybko naprawią... bo ciężko mi było wytrzymać bez Was wieczorem :oops:
Ale za to zrobiłam przegląd zdjęć i mam dla Was pare pięknośći do obejrzenia ale musicie być cierpliwi tak jak ja i trzymać kciuki za powrót mojego netu :)

Teraz mam okienko w szkole więc do Was wpadłam :D bo od dziś kolejny semestr się zaczął a mi tak się nie chce... a na dodatek w sesji byłam chora i mam jeszcze dwa egzaminy zaległe ;/

Dodatkowo wczoraj się troszkę podłamałam, bo jak Wam mówiłam chciałam iść na praktyki letnie do Plantico i zawiozłam wczoraj CV... jak byłam tydzień temu to kierowniczka w sklepie mówiła, że się jakoś dogadamy... a wczoraj zaniosłam to cv do sekretariatu i poszłam potem do ich sklepu cos oczywiście jeszcze kupić :wink:
I żałuję, bo będąc w sklepie słyszałam jak ta pani z sekretariatu dzwoniła do jakiegos faceta w sklepie i on mówił, że jakto dziewczyna z Towaroznawstwa jak to trzeba mieć wiedzę ogrodniczą, żeby tu na praktyki :cry: :cry: :cry: przecież jak ktoś to kocha to się wszystkiego może sam nauczyć i nie wiem jak to będzie... ja się gdzie indziej nie widzę i teraz żałuję, że nie poszłam na ogrodnictwo, ale rodzice się bali że po ogrodnictwie w Warszawie mogę mieć ciężko z pracą...ale co z tego jak ja i tak bym chciała pracowac tylko przy roślinkach... no nic muszę pisać klejny list motywacyjny i chyba szukać na wszelki wypadek gdzie indziej...

Ale mimo wszystko pozdrawiam Was gorąco i oby do szybkiego napisania :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

asiula Wysłany: Wto 17 Lut 2009 15:33 Temat postu:
datura jest naprawde piękne pierwszy raz taką widzę zresztą passiflora też jest śliczna
a czy siałaś już kiedyś ketmie bo miałam chęć na nią, ale jakoś w końcu nie kupiłam
Nie siałam ketmii... ale bardzo ładnie się robi z niej sadzonki pędowe... mam 5 malutkich bo w zeszłym roku mama z wakacji przywiozła kawałki pędów od pani u której mieszkali...
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękna daturę i passiflorę nabyłaś .
Życzę powodzenia w uprawie . :wink:
gracia
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 14:12

Post »

Witaj. Twój ogród jest przepiękny, obejrzałam wszystkie zdjęcia
;:8
owoce jak marzenie, przychodzi ochota aby je zjeść.
Pozdrawiam Grażyna

Działka - pasja Graci
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”