Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalo znowu jestem u Ciebie i się gapie ,aż mi wstyd :oops: Ale jest tak pięknie ..
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Oj miło sobie tak posiedzieć w ogrodzie,prawda :?: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zbyszek444
100p
100p
Od: 30 sty 2009, o 19:41

Post »

Puk puk. jak samopoczucie po spacerku? Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zawędrowałam dzisiaj do pięknego ogrodu. On jest taki...... z moich marzeń :oops:
Ja na moim piachu nigdy nie doczekam się takiej bujnej roślinności :cry:
Przeczytałam wszystkie posty w Twoim wątku i obejrzałam wszystkie zdjęcia. Będę z niecierpliwością czekała na następne i będę tu zaglądać jeśli pozwolisz...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba wszystkim brakuje teraz takich klimatów.
Wspaniałe miejsce do odpoczynku.
Wyobrażam sobie jak pięknie te śliwy muszą wyglądać w pełni kwitnienia.
Grażyna.
kogro-linki
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

tak jak jest u Ciebie to zapewne wygląda raj...fantastycznie pięknie i kolorowo

pozdrawiam serdecznie
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
x-d-a

Post »

Gieniu, to prawda, że nie pracuję już od kilku miesięcy zawodowo, ale -kurcze - z tym czasem ciągle jest krucho. Mam spory domek, całkiem duży ogród, drugie mieszkanie w mieście, dwa psy, kota i pomagam mężowi prowadzić firmę. Jeden piesek ma ponad 15 lat i od kilku miesięcy nie widzi i nie słyszy, tak że wymaga opieki 24h na dobę. Trzeba go wynosić na siusianie na rękach i pilnować, żeby nie zrobił sobie krzywdy. Drugi to 9 mies. szczeniaczek maltańczyka i oprócz tego, że rozpiera go energia i wymaga dużo zainteresowania, to ma długi, biały włos, którego utrzymanie w pięknym stanie wymaga dużo czasu, a nie ukrywam,że też pieniędzy (akcesoria i kosmetyki). Ale nie narzekam, bo kocham moje psiaki i sama tego chciałam. Ogród , sami wiecie, też jest potwornie pracochłonny, jeśli się chce, żeby był piękny i zadbany. Ale ja jestem szczęśliwa, że wyrwałam się z miasta, mieszkam w pięknym miejscu, podobno magicznym, bo u stóp góry Ślęży na szczycie której znajduje się jeden z dwóch w Polsce czakramów. Moje zwierzaczki też się cieszą, a mąż -no cóż- nie ma wyjścia, też jest szczęśliwy.
Zbyszku, dzisiaj spacerek był krótki, bo było bardzo mokro i błotniście i mój śnieżnobiały Ptyś po 5 minutach wyglądał jak mały diabełek. tak więc za dużo kalorii nie udało mi się spalić...
Grażynko, rzeczywiście te wiśnie wiosną pięknie wyglądają obsypane tysiącami różowych kwiatuszków; postaram się je sfotografować. w zeszłym roku kupiłam jeszcze wiśnię ozdobną Amonagava (nie pamiętam, czy to dokładnie tak się pisze) i też z niecierpliwością czekam, aż mi zakwitnie. W ogóle powolutku będę sobie kompletować japońske wiśnie ozdobne, myślę też o jabłonkach ozdobnych (ach te rajskie jabłuszka!).

Harwi, sama też już jestem podeksytowana myślą o moim wrzosowisku, całą zimę przeglądałam pisma ogrodnicze i strony internetowe i wybieralam roślinki. Ale oczko chyba będzie musiało poczekać, no chyba że trafi się jakiś spadek...
Hal, Ido wpadajcie do mnie jak najczęściej , a ja też z przyjemnością będę oglądać Wasze ogródki. Pozdrowienia
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Witaj Dalo, krajanko! Podobnie jak i Ty uciekłam z Wrocławia, tylko w przeciwną stronę. A ogród... no cóż powiem tylko tyle DOSKONAŁY.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
x-d-a

Post »

Witam Cię Magdo serdecznie. A w drugą stronę, to gdzie, jeśli wolno spytać? Bo ja miałam kiedyś kawałek ziemi w Osolinie koło Obornik Śl. Pozdrawiam
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

o Dalo uwielbiam taki ekscentryczny busz :lol:
Jestem w szoku jak wszystko u Ciebie, że tak powiem ,spienia się jak wodospad........ bujnie,zielono i kolorowo...... :D
Pozdrawiam ciepło Ewa
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

To nie tak daleko, ale z drugiej strony Trzebnicy :D No tośmy się zamieniły, bo ja w "poprzednim życiu" domek letniskowy w Sulistrowiczkach :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Dalo, ja tez już nie pracuję i myślałam, że będę miała duuuużo czasu ale opiekuję się wnuczką, mam psa i trzy kotki i ciągle tego czasu brakuje. Wygląda na to, że realizacja planów nie będzie aż tak szybka jak myślałam. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Przywędrowałam do Ciebie Dalo po raz pierwszy.Pochodziłam po Twoim pięknym ogrodzie , podziwiałam Twoje ładne i zadbane rośliny.Ta hosta w zbliżeniu mnie urzekła.REWELACJA!!!
Uwielbiam takie widoki!A pieski... też super!!!

pozdrawiam.
Maria :D .
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

witam Krajankę :) jak to miło widzieć kolejną osobę z okolic wrocka :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Dalo. Również zauroczył mnie Twój piękny ogród. Urządzony z wielkim pietyzmem i smakiem. Zazdraszczam Ci możliwości mieszkania poza Wrocławiem. Miło, że jeszcze jedna krajanka dołączyła do forum. Zawsze to raźniej i można się wzajemnie wspierać. Będę zaglądać do Twoje raju.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”