Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

eukomis pisze:Witaj Darlla piękne nabytki powiedz jak nazywa się ten czerwony rododendron.pozdrawiam i zapraszam do siebie na kawkę
Teraz jest w pełni rozkwitu :D Jaka to odmiana niestety nie wiem :roll: Gdy rozkwitną mi wszystkie to hurtem poproszę o identyfikację.Biały będzie chyba różowy :roll:
Halinko wpadnę w przyszłym tygodniu,ostatnio jakoś czasu mi brakuje a dziś jeszcze mam wesele.Zapewne wiele się zmieniło od mojej ostatniej wizyty.Szkoda,że cebulka eukomisa mi padła :( miałabym Cię "realnie" u siebie w ogrodzie :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

I jeszcze parę fotek(w końcu mam już na bieżąco co pstrykać :wink: ).
Rozkwitła jedna z prymulek od Anny11.
Pączki otwiera skimmia japońska-CUUUDOWNIE pachnie ;:8 Warto ją mieć w ogrodzie-jest zimozielona,pięknie kwitnie,gdy sie rozrośnie ponoć odstrasza krety i nornice i z powodu niewielkich rozmiarów nadaje się do każdego ogrodu.
Tulipanki od dewuki wyszły wcześniej od biedronkowych(były posadzone nieco "płyciej")-niewielkie cebulki a jak kwitną :shock:
Spełnione zostało również jedno założone chciejstwo-kosodrzewina Pinus Mugo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Darlo czy z pozostałych sadzonek coś się jeszcze przyjęło? Rodendron wpada w oko naprawdę ładny kolor. Napisz coś więcej o kosodrzewinie, jak szybko rośnie ta odmiana?
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Anna11 pisze:Darlo czy z pozostałych sadzonek coś się jeszcze przyjęło? Rodendron wpada w oko naprawdę ładny kolor. Napisz coś więcej o kosodrzewinie, jak szybko rośnie ta odmiana?
Aniu-przyjęło się więcej :D Będę na bieżąco cykać :wink:
Kosodrzewiny rosną wolno,mają pokrój płożący.Nie będzie zasłaniać innych niskich iglaków-teraz jeszcze gubi się w tłumie :roll: Rosła jako "wystawa" w centrum ogrodniczym do którego w zeszłym roku regularnie zaglądałam i musiałam ją mieć w ogrodzie.Był tam tez taki 3-metrowy klon palmowy - CUDO :shock:
RH planuję jutro lub pojutrze w końcu posadzić :oops:
A teraz coś na co czekałaś :wink: Moje małe "brzydkie kaczątka" bo za nic nie przypominają yorków-szybciej Rottveilery :lol:
Dziś mają 2 tygodnie i najgorsze za sobą,choć niestety jedna sunia zmarła ;:199 (jak to wspominam to znów łezka w oku się kręci).
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Śliczne psiaki :P
Jest coś w tym że małe psiaki rozczulają każdego.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Darla wreszcie znalazłam czas aby zawitać do Twojego ogrodu.Jest cudowny, a oczko piękne. Zaszalałaś jak widzę z powojnikami, ale są tego warte, ja mam u siebie 7 i też je bardzo lubię. Śliczna fuksja. A yoreczki , brak słów jakie słodkie, pokazałam mojej córce, oczywiście od razu marudziła że tez chce takiego.Systematycznie będę do Ciebie zaglądała.
A jak Twoja glicynia, dobrze pisałam że to pędy liściowe. Na mojej już widać malutkie grona pędów kwiatowych ;:1
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Carlo nareszcie pokazałaś piesynki są takie maleńkie, szkoda tego jednego. Śliczne, pokaże moim dzieciakom. Klon palmowy widziałam szczepiony na pniu dwa kolory też miałam chęć kupić. Za to zamiast folii kupiłam co nieco. Dostałam też inne rośliny w prezencie.
Awatar użytkownika
jardin
1000p
1000p
Od: 7 sie 2007, o 14:26

Post »

Dziś mają 2 tygodnie i najgorsze za sobą,choć niestety jedna sunia zmarła ;:199 (jak to wspominam to znów łezka w oku się kręci).
Obrazek
ale fajne ;:167
Pozdrawiam
Aśka
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

darla wyczytałam gdzieś że pragniesz ciemiernika, jeżeli może być sadzonka białego, to pisz na pw.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyczytałam że klon palmowy jest delikatny lubi miejsca zaciszne. Zimą przemarza. Ciekawe czy okryty włókniną przezimuje? Jak tam psiaki zaczęły już troszkę wędrować?
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

śliczne pieski :)
Ogród wiosenny- miło popatrzeć.. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Darlo pieseczki sliczne masz, normalnie sie zakochalam :shock: :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Dzięki dziewczyny :D
Kurczę...nie dostaję powiadomień o nowych wiadomościach :evil:
Właśnie odchorowuję pielenie grządek(nowalijki już ładnie powschodziły) i truskawek -oczy mi łzawią,z nosa cieknie :x mam nadzieję,że za parę dni będę już na chodzie bo na weekend sporo zaplanowałam do roboty i nie mogę usiedzieć w domu,muszę wyjść choć podlać(daaawno nie padało) czy pooglądać gdzie co nowego.Teraz już widać straty po zimie-najbardziej szkoda mi tych trzech lat bluszczu :cry: zmarzły też budleja(sadzona jesienią,mniejsza strata) ale i wiciokrzew-poprzedniej zimy to nawet liści nie gubił :roll: oraz jeden milin nieciekawie wyglądał podczas cięcia(dokładnie będzie widać za jakiś miesiąc,bo późno rozpoczynają wegetację),no i ta nieszczęsna skimmia "zasypana" przez mego "M".
Psiulki zaczynają się już powoli rozłazić,mają słodkie granatowe oczka a i ja przyzwyczaiłam się spać po drugiej stronie łóżka(mąż mnie "wygonił" bliżej szczeniaczków-czyt. bliżej kaloryfera :lol: bym czuwała w nocy).
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

darla jak Twoja glicynia, zerknij w wolnej chwili, moja ma już pąki. A te Twoje maleństwa to słodziutkie że aż. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

MirkaS pisze:darla jak Twoja glicynia, zerknij w wolnej chwili, moja ma już pąki. A te Twoje maleństwa to słodziutkie że aż. :D
Wpadnę wieczorkiem i oczy nacieszę :wink: Fioletowa na podwórku jeszcze nie rusza,biała już wypuszcza nowe listeczki ale jeszcze jej nie sadziłam-boję się ewentualnego przymrozku :roll:
A co do ciemiernika :oops: zaraz odezwę się na PW. Dopiero dziś zauważyłam Twoją propozycję i mam sporo do nadrobienia-przeczytania a oczy mi łzawią i aż ciężko :x
A szczeniaczki faktycznie z dnia na dzień robią się żywsze i słodsze. Jeszcze z miesiąc się będę nimi cieszyć ;:97 a potem aby do dobrych domków,gdzie będą rozpieszczane co najmniej jak u mnie,choć pewnie kilku handlarzy(czasem już przez telefon wiadomo o co im chodzi :evil: ) bedę musiała pogonić ;:163
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”