Storczyki Elizy

ODPOWIEDZ
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ten został kupiony tydzień temu na poprawę nastroju,bo strasznie paskudna pogoda była,zero słońca.I właśnie takie to słoneczko rozjaśniło mój dom. Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne nowe nabytki.

I mieszkanko też ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przepiękne Phalaenopsisy. może nie są oryginalne, ale na pewno bardzo piękne i urocze. ja też nie mam za wiele oryginalnych...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Elizo, zachwycił mnie ten seledynek z pierwszych fotek :shock: prześliczny kolor :!:
Niespodzianka bardzo zacna :lol: i ilu pączusiów się dochowałaś, gratulacje :wink:
A poprawiacz humoru...nic dodać nic ująć, sama buzia się do niego śmieje :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
elizabett-1977
200p
200p

Post »

Dziękuję dziewczyny za miłe słówko.
Mała Mi cieszę się ,że Ci się podobają i storczyki i m:)))
Dusia fatk,ze nie są oryginalne,ale w mojej okolicy same takie,rzadko mozna spotkać coś wyjątkowego.Właśnie czekam na przesyłkę z Allegro,to będzie coś ładnego ale nie kwitnącego.
Asia dziękuję,seledynek tez mi się podoba,ślicznie wygląda z malinową ważką.Ma bardzo dużo pączków,więc chyba długo będę cieszyć się jego kwitnieniem.

Jestem troszkę zła,bo przegapiłam dostawę w Tesco,tak na nią polowałam i o jeden dzień za późno się zjawiłam.Zostały same poniszczone ,przebrane.Może na dzień kobiet dostanę coś ładnego.Może mój mąż obdaruje mnie ładnym storczykiem i synowie.Ale sobie marzę...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia fatk,ze nie są oryginalne,ale w mojej okolicy same takie,rzadko mozna spotkać coś wyjątkowego.Właśnie czekam na przesyłkę z Allegro,to będzie coś ładnego ale nie kwitnącego.
u mnie tak samo. nic wyjątkowego nie ma. dlatego moja kolekcja składa się w większości ze zwykłych storczyków. a ja jestem niezwykła i lubię niezwykłe storczyki.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Storczykowa pisze:przepiękne Phalaenopsisy. może nie są oryginalne, ale na pewno bardzo piękne i urocze. ja też nie mam za wiele oryginalnych...
A dla mnie każdy ma cos oryginalnego :wink:
Elizo spodziewasz sie Dzidziusia :roll: ?
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moni;) pisze:
Storczykowa pisze:przepiękne Phalaenopsisy. może nie są oryginalne, ale na pewno bardzo piękne i urocze. ja też nie mam za wiele oryginalnych...
A dla mnie każdy ma cos oryginalnego :wink:
Elizo spodziewasz się Dzidziusia :roll: ?
Storczyki same w sobie są oryginalne i różnią się od innych roślin, ale większość Phal. w mojej kolekcji to takie najpopularniejsze, które łatwo spotkać.
elizabett-1977
200p
200p

Post »

Tak Moni,końcem maja zostane drugi raz mamusią i będzie drugi synek :lol: Pierwszy ma 7 lat.
Skończy się kompanie kwiatków a zacznie dzidziusia :lol:

Ja tez uważam ,że każdy storczyk ma w sobie coś oryginalnego.Mam chyba z sześć bordowych a każdy rózni sie od drugiego.Może to drobne róznice ale zawsze sa :)
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Elizabett-1977 gratuluję tego szczęścia ;:113 ;:80 Ja mam odwrotnie tzn. dwie córki, ale już dorosłe (23 i 18 lat). Pozdrawiam i życzę powodzenia ;:215 ;:215 ;:215 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Elizo to gratuluje z calego serca ;:97 To takie cudowne...i wszystkiego dobrego zycze :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

To i ja się przyłączę z życzeniami :wink: szybkiego i pomyślnego rozwiązania życzę, i dużo zdrówka dla Malucha i Mamy :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

No ja Ci już gratulowałam, ale nie zaszkodzi jeszcze raz. Uważam, że ciąża to piękny okres, taki tajemniczy, jakby nieco w innym wymiarze... Potem też jest fajnie, ale trudniej, no i już bardziej przyziemnie, hi hi ;)

Elizabett, zwinęłaś mi dzisiaj sprzed nosa kwiatka na allegro, tego w bordowe kropy!! ;) Cóż, niech Ci dobrze rośnie, w sumie cieszę się razem z Tobą, wyobrażam sobie Twoją radochę! No i mam nadzieję, że ja też kiedyś trafię :)

Ten Twój ostatni nabytek żółty tygrysi też za mną chodzi ostatnio :)

Patrzyłam też na tą plamkę na liściu- niestety nie wiem co to może być, ale wygląda na suchą? Tkanka jakby w tym miejscu wręcz zapadnięta. Może to uszkodzenie mechaniczne? Robiłaś z nią coś, jak teraz wygląda? Ja bym to pewnie przetarła na wszelki wypadek wodą utlenioną albo roztworem bioseptu... A jakby się zaczęło powiększać, to dobrze wyciąć z zapasem zdrowej tkanki i zdezynfekować i może to wystarczy. Chemi w ciąży nie powinnaś stosować.
A może Dusia ma rację. Czytałam gdzieś że poparzenie słoneczne może się pojawić również zimą, bo słońce pada pod takim kątem, że wystarczy dużo słabsze niż latem a i tak poparzy. Zwłaszcza jak się np odbija od śniegu.
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ja tez ślę całuski w brzuszek na szczęście.Trzymaj sie cieplutko i zdrowo i dbaj o maleństwo.Fajnie ,ze bedziemy forumowymi ciociami hihihi
elizabett-1977
200p
200p

Post »

Orange30,Moni;),Jeanne,Pestko dziękuję Wam z całego serduszka za gratylacje i życzenia.
Ja jestem przeszczęśliwa z mojego brzuszka ,to naprawdę cudowne chwile dla kobiety,juz chciałabym mieć je w ramionach.Co prawda "robiliśmy"córeczkę,no a wyszedł synek.Zresztą to i tak nie ma znaczenia,jeszcze raz bardzo,bardzo dziękuję. :)
Agitko to cudo z Allegro będzie moje dzięki Edytce:),to było moje marzenie i strasznie się cieszę,że się udało,teraz muszę poczekać az dojdzie i zaraz się nim pochwalę,zreszta oczekuję jeszcze dwóch innych.
Co do plamki na liściu,to nie powiększa się,jest od 2 m-cy,przetarłam ja rozcieńczonym spirytusem.O chemi nie myślę ,mam wrażenie że to nic powaznego,w kazdym razie storczyk przekwita ,ale przedłuża pęd,rosną nowe korzonki.
Myślę,że będzie dobrze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”