Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

żeby było szybciej wynosić je na dwór wkladam je do kosza na pranie :oops: przeważnie siedzą w nim te mniejsze niekwitnące jeszczeObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne storczyki... ja moich na dwór nie wynoszę, wolę, jak sobie stoją u mnie w pokoju.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj nawet jest mój phalek bialy o olbrzymich kwiatach...teraz juz nie kwitnie,ale kluje sie nowe życie :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rzeczywiście jest ogromny, ale bardzo niewyraźnie wyszedł :/
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zjięcia zamieszczę dopiero po 29 pażdziernika,aparat wyjechał. ;:25 Bardzo sympatycznie jest na tym forum i piękne okazy są prezentowane.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjecia niewyrażne bo aparatem robione w deszczu i pogoda jakaś pod psem była....
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

PESTKA@ pisze:Znalazłam dwie fotki .Kiedy latem pada kapuśniaczek wystawiam moje phalki na schody i tam sobie zażywają kąpieli.

Obrazek
Widzę Pestko, że w przyszłości przede mną nowe zadania :lol: ... bardzo podoba mi się Twój pomysł :D
Po roślinach ogrodowych widzę, iż nic ich lepiej nie podleje od deszczyku :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak sobie pomyślałam,,,skoro muszę zbierać deszczówkę to dlaczego nie wystawić storczykow na dwór kiedy jest taki wilgotny mokry i gorący dzień taki jakie sie trafiają nam latem.Tworzy sie wtedy taki tropikalny mikroklimat,no i deszczówka tez jest z,,pierwszego tloczenia,,Moim storczykoma bardzo to odpowiada.Jęsli nie wynosze ich na deszcz , bo mają dosyc wilgotne podloże,to stawiam je na parapetach w otwartym oknie mają wtedy świerze powietrze i wilgoć. Obejrzałam moje cymbidium ,ktore marznie jeszcze na tarasie i musze powiedzieć ,ze jest ,,COŚ,,ale na razie nie powiem co zeby nie zapeszyć.Trzymajcie kciuki,a na pewno się pochwalę ;:91
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Jeśli chodzi o Phalaenopsisy, to nie odważyła bym się wystawić ich na deszcz. Woda może zalać stożek i gnicie gotowe.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando..ja od kilku lat już tak wystawiam storczyki.Po przyniesieniu ich dod odmu osuszam stożek wzrostu wacikiem
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

PESTKA@ pisze:Wando..ja od kilku lat już tak wystawiam storczyki.Po przyniesieniu ich dod odmu osuszam stożek wzrostu wacikiem
8) właśnie tak sobie to wyobrażałam ... stożek osuszany delikatnym rożkiem ręcznika kuchennego lub wacikiem na patyczku 8)
Pozdrawiam, Baśka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja bym moich nie wyniosła, bo po pierwsze - deszczówka im bardzo szkodzi, po drugie - zanim bym wyniosła wszystkie to deszcz by się skończył, a po trzecie - na kwiatach robią się brzydkie plamy gdy są zmoczone lub popryskane.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wywiązała się fajna dyskusja.Wiesz Storczykowa ja nie zauważylam plam na liściach,a nawet powiem ,ze ich nie mam w ogóle.Od czasu do czasu zraszam spryskiwaczem z wodą deszczową ,a to to samo co deszczyk.Byc moze skład chemiczny wody deszczowej rózni sie od siebie ze wzgledu na zamieszkanie.Ja nikogo nie namawiam do takiej kąpieli,tak po prostu podzieliłam się fotkami i informacją.Zresztą widać z moich fotek ,ze storczyki maja się swietnie przez cały rok :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja kiedyś używałam deszczówki do nawadniania, ale straciłam przez nią kilka storczyków na początku tego roku. 2 Vandy i kilka innych. Vandy były bardzo ładne, zdrowe, a po deszczówce padły bardzo szybko. u mnie może jest szkodliwa, bo jest dużo spalin w powietrzu i może dlatego uszkadza korzenie moich storczyków... od kilku miesięcy używam wody ze studni.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ups,chodzilo Ci o kwiaty ,a ja jakoś o liściach pomyślałam...a to dwie fotki z kuchennego okna Obrazek
Obrazek ze storczyka w kropki zrobilo się bujne rozrośniete drzewko.Obok nastepne falki maja pąki i dwa mniejsze puszczaja pedy kwiatowe,czerwony i tygrysi Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”