Tamarka Ty jesteś nie do pobicia

ale słoików na robiłaś

brawo
kochanie napisz przepis na buraczki ,jeden już mam ,ale może Twój jest inny bardzo proszę
A to obiecany przepis na ciasto bezowe

ja je robię przy okazji jak robie faworki bo one jest z białka
Składniki
- 5 białek
- szczypta soli
- 25 dag cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- zapach
- 2 łyżeczki octu
- 500 ml śmietany 30%
-1 łyżka cukru pudru
Wykonanie
Dno tortownicy wykładamy folią alum
Białka ubić z solą i połową cukru ,Dodać resztę cukru mąkę ziemniaczaną,ocet i ubić na sztywno
Masę przełożyć do tortownicy wyrównać, postawić tortownicę na blachę ,zdjąć bok tortownicy .Piekarnik musi być nagrzany do 150 C wkładamy ciacho i pieczemy 15 min ,
następnie zmniejszamy temperaturę do 125 C i suszymy przy nie domkniętych drzwiczkach
1 godz i 45 min ,ja wkładam między drzwiczki ściereczkę złożoną .Ubijamy śmietanę dodając
1 łyżkę cukru i śmitanfix .Na wystudzony spód kładziemy śmietanę ,można dodać owoce .Ja czasami robię czekoladowe ,wtedy do ubitej śmietany dodaję rozpuszczoną i wystudzoną
gorzką czekoladę .Można podawać od razu lub zamrozić i podawać jako zimny deser
*SMACZNEGO*