Maryniu,

.
Wiosna to moja ulubiona pora roku!

Musi być dużo kwiecia!

Szkoda tylko, że lubi być zimna i nie pozwala nacieszyć się kwitnieniami do woli
Szybkiego ocieplenia, Maryniu
Lidziu, narcyzy sadzę w różnych miejscach ogrodu, cieplejszych i chłodniejszych, po to żeby dłużej kwitły

.
Mam jeszcze takie w pączkach

, w najgłębszym cieniu, chociaż to pewnie już będzie powtórka.
Sun Disc już kilka lat jest u mnie, ale mus go w tym roku wykopać, bo wrósł w niego maczek walijski.
Poeticus i u mnie w tym roku poszedł głównie w liście
Aniu, dziękuję

, wiosną ogród ma być cały w kwiatach

.
W tym roku mam malutko tulipanów, bo organizacja podziemna

mocno mi je, jak i inne cebulowe przetrzebiła

, ale zawsze gdzieś tam coś się uchowało

.
Ten pigwowiec na zdjęciu, to siewka. Kwitnie już ze trzy lata, ale owoców jeszcze nie miała. Mam stary, owocujący krzew o czerwonych kwiatach, ale owocki od początku miał niewielkie. Może dobrze byłoby przerwać zawiązki, to pozostałe urosną większe?Rozrasta się mocno wszerz, ale wysokości ma niewiele ponad metr.
Dużo większe owoce ma kwitnący na różowo, ale ten to rośnie bez opamiętania w górę, a ja kolczastych nie lubię

. U mnie robią za ozdobne z kwiatów.
Loki, ciekawe dlaczego groszek miałby niezakwitnąć?

Mam nadzieję, że tylko się spóźnia

. On kwitnie krótko, ale jednak w tydzień nie przekwitłby do końca, a przynajmniej zobaczyłbyś strąki

.
Powojnik to atragene Jan Lindmark. On zawsze u mnie pierwszy zakwita. Wszystkie z tej grupy są wczesne.
W chłodzie jeszcze całkiem ładnie kwitną botaniczne narcyzki
Przy Avalonach rozkwitł narcyz zupełnie do nich niepodobny, ale piękny! Takie pomyłki to mi się bardzo podobają

. Tylko teraz trzeba mu znaleźć imię
Miłej niedzieli!