Zakątki na Dębowym 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 4

Post »

Aniu, może i rodki mają się u Ciebie niezbyt dobrze, ale wszystkie inne kwiaty po stokroć Ci to wynagradzają ;:138
Przepięknie kwitną róże, piwonie i powojniki oraz mnóstwo innego kwiecia ;:63
Żabki urocze, rozgościły się w cieniu roślin i wylegują się na korze i kamykach. Istna sielanka :D

Miłych dni Aniu z dobrą pogodą ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne piwoniowe fotki i nie tylko powojnikowe również ;:63 Zresztą Anusiu każda fotka ma w sobie to coś. Tej siarki nie daje się dużo tak na koniuszku noża i miesza się z podłożem, albo z wodą i podlewa raz w roku . Mikoryza też jest super moje Rh zaraz po niej ożyły, a gleba cudownie pachniała grzybami . Możliwe że nie rozczesałaś korzeni ,bo to też ważne jak są skołtunione to roślina nie może pobierać wody i odżywek. To były rady milutkiej koleżanki Monisi szkoda ze jej już nie ma na forum
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu
Piwonie, róże i powojniki to miód na moje oczy.
U Ciebie LO ładnie się trzyma , u mnie po deszczu parę łodyg z kwiatami się położyło na ziemi.
Natomiast Gizelka to róża bezproblemowa ale potwór różany.
U mnie zarosła dużą część siatki ogrodzeniowej aż boję się co z nią będzie jak będzie nowe ogrodzenie.
Będę musiała ją mocno przyciąć.
Też gratuluję wernisażu. U mnie rodki też mają brzydkie i chore liście mimo pryskania.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dzisiaj miało być koszenie. ale dzień mokry, pochmurny i nie wiem czy dalej będzie padać , czy potem się to osuszy.
Zielsko wszędzie rośnie. Tyły mam. Ajć, ajć. :roll:

marpa- Maryniu
Dziękuję. Piękny mamy czerwiec. Wczoraj cały dzień padało.
Piwonie jeszcze kwitną. a powojniki jeszcze inne się szykują , rozkwitają :)
U mnie wczorajszy dzień był deszczowy..a dziś zobaczymy ale szaro na niebie i wokół.
jarha- Halszko Dokładnie tak, rodki mają się gorzej..ale reszta roślin całkiem dobrze.
Piwonie kwitną jeszcze. choć niektóre już przekwitają. ale różanego kwiecia coraz więcej. ;:167
no tak żabć u mnie nie brakuje i na rabatach się porozkładały i w stawie koncertują. :D
Bardzo ci dziękuję za nowe roślinki. A to tej hosty stained glass chodzę i się uśmiecham jak
głupi do sera. ;:306
Dziękuję też za wszelkie informacje i pomoc przy rodkach.
Dziękuję ci dobra duszko ;:196 ;:167

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Chipek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH - Jadziu Ach dziękuję , dziękuje kochana . ;:196 ;:167
Staram się pokazać moje roślinki, kwiatuszki najładniej .
Ten czas tak szybko ucieka i kwitnienia mijają, że sam człowiek chętnie potem przygląda się roślinom na zdjęciach.
Z tym rododendronem pomyślałam, że wykopię go nawodnię, dam siarki i torfu. Ale to za jakieś 2 tygodnie. A drugiego tak samo zrobię i pod las go przesadzę ale to na jesieni mogę dopiero zrobić. bo tam mam maliny i dopiero jak skończą owocowanie na jesieni to mogę zrobić. Jednemu bryłę korzeniową rozluźniłam. A drugiemu nie pamiętam.
Jeszcze nie poczytałam o tej mikoryzie tydzień był napięty. a jeszcze szkolenie miałam i syna z rodziną mam.. i nawet ogród czeka na różne prace i tyły do zrobienia.
Wszystkie rady uważnie czytam. I na pewno dużo ich wykorzystam.
Dobrze i fajnie , że mamy takie pomocne i mądre tutaj główki ;:108
ewita44- Ewuś Wszystkie roślinki i kwiatuszki dziękują za pochwały. ;:196
Moja róża Louise Odier rośnie i jest prowadzona na siatce . Gizelka tak samo. Potwór mówisz ? Fajnie . tak mi na siatce mogą rosnąć. Ja tam nie będę zmieniać ogrodzenia, także ok.
Dziękuję bardzo . Wernisaż był udany.
To mamy się obie z tymi rodkami. :roll:

Modrak sercolistny - ma się dobrze i już się szykuje do kwitnienia. w tym roku jeszcze większy i będzie ładniejszy
On jest posadzony dalej, niedaleko stawu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jaśminowiec przesadzany, mocno przycięty dobrze w tym roku rośnie i kwitnie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Już zacząłem pisać peany pochwalne na cześć pięknego ślazu i zorientowałem się, że to jednak bodziszek. Oj daje mi się we znaki upał, zwoje się przegrzewają… :;230

Ale goździki brodate naprawdę piękne. No i super ujęcia, uwielbiam nie tylko Twoje kwiatki, ale i to jak je pokazujesz. Od razu widać artystyczną duszę.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Modrak sercolistny - jakaż to rewelacyjna roślina! Czym prędzej biegnę czytać o niej w necie. Widzę ją po raz pierwszy w życiu. Ciekawe, że jest biały, mimo iż ma w nazwie modry. :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawe o czym marzy żabcia spoglądając w gwiazdy achhh jak fajnie że mam pełny brzuszek :;230 Burza kwiatów na Modraku :wink: Fajne poidełko wśród żurawek ;:333 Miłej niedzieli Anusiu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Witaj Aniu. Jestem i ja. W końcu udało mi się poczytać Twój nowy wątek, niestetyw poprzednim gdzieś utknęłam.
Piękny masz ogród i tak pięknie rośliny pokazujesz.
Aniu czy te goździki brodate to rośliny wieloletnie. Kupiłam sobie w tym roku jedną doniczki z nimi i pięknie i długo kwitnie. Zastanawiam się czy za rok znów będą kwiaty czy to jednoroczna roślina.
Gratuluje udanego wernisażu i cieszę się że jestem posiadaczką Twojej twórczości. :heja
Miłej niedzieli Aniu
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W piątek padało u mnie, w sobotę padało dziś padało i już mam mokro na scieżce w tunelu stoi woda. W kilku miejscach też trochę.
Dobrze, że popadało. ale już mogłoby przestać. Wprawdzie od godz. 15 już się wypogadza i nawet słonko próbuje coś poświecić i ogrzać wilgotne powietrze. Parno jest. Koszenie trawy musi parę dni poczekać. A już powinniśmy skosić w piątek trawę. Ale deszcz przeszkodził. Teraz trawa rośnie jak głupia i chwasty też. Jeszcze nie wyplewiłam. Zarastam. I ciężkie koszenie się szykuje za parę dni. :roll:
A jak u was z tymi deszczami ?

Locutus- LOKI Hmm to chyba byłyby te peany na wyrost. Ślaz mauretański w tym roku po raz pierwszy posiałam. Jest , rośnie. ale czy zakwitnie zobaczymy .
A bodziszek wspaniały pomału kończy swoje kwitnienie. Szkoda, bo ta niebieska plama w ogrodzie bardzo mi się podobała. :)
Goździki brodate kojarzą mi się z dzieciństwem i rodzinnym ogrodem. To i ja je mam.
Bardzo mi miło czytać takie pozytywne słowa aż mi się buzia uśmiecha do monitora :) Cieszy mnie to najbardziej , że mój sposób patrzenia na roślinki tobie się podoba ;:108 ;:108
Ta dusza artystyczna to od dzieciństwa drzemała i tak pomału się rozwijała.
Dziękuję i pozdrawiam :) :D

Obrazek
Obrazek
Gizelka prowadzona na siatce
Obrazek
Gizelka w towarzystwie LO
Obrazek
Agusta Luisa
Obrazek
nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

c.d.n.....
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda7 Modrak sercolistny mam go 3 sezon. co roku ładniejszy i większy. Z daleka widoczny w fazie kwitnienia :)
Spodobał mi się w Internecie i zamówiłam go w albamarze. Przyszła mała sadzonka i tak myślałam, kiedy to urośnie i będzie jak na zaprezentowanym zdjęciu. A po 2 latach już był już ładny. A w tym jeszcze ładniejszy. Nie wiem czemu ma nazwę modrak. Czasami rośliny mają jakby nazwę nie adekwatną do siebie.
JAKUCH- Jadziu Dziękuję kochana ;:196 Nie wiem o czym marzą żabcie ale chyba o czymś miłym bo wszystkie mam uśmiechnięte. :D
dokładnie tak, burza kwiatów na modraku. Małe kwiatki ale w ilości siła i wygląd ;:173
Poidełek mam 2. te koło żurawek jest tymczasowo. Niedziela za szybko minęła. trochę w kuchni, trochę popoludniu jak deszcz przestała padać zrobiłam szczegółowy obchód w ogrodzie . Zielska nie zauważałam ;:306
Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę ;:196 ;:167
Kasiu74 Cieszę się, że dotarłaś do mnie ;:196
Ogród co roku trochę się zmienia. Rośnie. A najważniejsze, że cieszy i mnie i domowników. ;:173
Tak, goździki brodate to rośliny wieloletnie. Tj, dwuletnie. Ale jak je masz to już same się wysiewają i już mogą być cały czas w ogrodzie.
Jak chcesz to mogę zebrać ci nasionka z moich goździków ??
Dziękuję bardzo. ;:196
Ja też się cieszę , że jeden obraz poszedł do tutejszej forumowiczki. Oprawiałaś go ?
Dziękuję i dobrego tygodnia życzę :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
charlotte
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu róże cudnie Ci kwitną, fioletowa śliczna. ;:oj
Modrak sercolistny mnie zainteresował, ciekawa roślina. Szkoda, że wilgoć mu potrzebna.
Dzwonki piękne i jak uroczo wyglądają przy lilii.
Swoje rododendrony podlewam w czasie suchej pogody raz w tygodniu, ale pod krzew o szerokości i wysokości 1 metra leję około 30 litrów wody.
Gratulacje, że obraz trafił do miłośniczki Twojej twórczości. ;:138
Dobrej pogody ma cieszenie się ogrodem. ;:196
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu dobrze, że chociaż u Ciebie popadało, u mnie nadal sucho i jakoś nie zanosi się na jakiekolwiek opady, niby zapowiadają w centrum deszcz ale nas niestety wszystko omija. Żal patrzeć na więdnące rośliny. Róże ładnie wyglądają tylko wcześnie rano. Te o ciemnych kwiatach mają przypalone kwiaty, przekwitają szybko i nie można się nimi nacieszyć.
Pięknie pokazujesz swoje roślinki, nawet te najskromniejsze wydają się być gwiazdami na rabatach ;:224 .
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

. Soniu Dziękuję, ;:196
Róże jak na razie nawet dobrze się spisują i ładnie kwitną.
Modrak dobrze sobie radzi. I tam nie wcale stałe mokro. Raczej normalnie. Jak nie ma deszczu to wcale go nie podlewam.
Dzwonki już się same wysiewają.
Hmm... 30 l wody pod rodki jak sucho.Sporo.
Postaram się zapamiętać.
Tak jeden obraz już trafił do tutejszej forumowiczki- Kasi. Cieszy mnie to. ;:108

Czerwcowy Festiwal różany ;:167
Obrazek

Obrazek
Róża Ghislaine de Feligonde
Obrazek
W towarzystwie Louise Odier
Obrazek
Munstead Wood - przesadzona i odżyła i ładniej teraz rośnie i kwitnie
Obrazek
Obrazek
róża emilien guillot zaczyna
Obrazek
Róża Bouquet Parfait
Obrazek
Obrazek
Leonardo da Vinci
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cześć Aniu spaceruje po twoim ogrodzie i tak miło pośród róż i kwiatów ,udziela mi się nastrój z twojego artystycznego oka. :heja :tan ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”