Agnieszko, tulipany w tym roku pięknie kwitły ale nie dość że wcześnie to jeszcze krótko. Kwiecień stanowczo za gorący! Do maja nie dotrwa żaden tulipan!
Jestem przygotowany na taką ilość dalii więc sadzenie szło sprawnie i już mam to za sobą. Po zimnych ogrodnikach jeszcze dogrywka - 200 dalii z doniczek.
Wszystkie kwitnienia przyspieszone więc i sezon kosaćców bródkowych trwa już od tygodnia! Mój najliczniejszy i najstarszy SDBeściak:
Małgosiu, dalii będzie dużo ale jak zwykle preferuję zdjęcia macro. Rabaty z daliami mam porozrzucane w różnych miejscach więc nie ujmę ani połowy na jednym zdjęciu.
Tulipany traktuję jako poplon po daliach, a że już prawie przekwitły, niebawem je wykopię, by dokończyć sadzenie dalii.
Ale teraz czas innej mojej ulubionej kolekcji

:
Witaj
Minnie! Tak, dobrze policzyłaś - jak wszystko dobrze pójdzie za rok będzie ok. 1400 dalii. Sporo naprawdę ładnych dalii zostało więc nie ma co się upierać przy kilku wymarzonych. Ale nic na siłę więc nie stosuję zamienników.
Wszystkie tulipany wykopuję. Sadzę je w pojemnikach plastikowych więc nie ma z tym problemu.
Miłko, niebieski środek odmiany 'Little Beauty' jest wyjątkowy! Warto go dobrze wyeksponować.
Uwielbiam kontrast kolorów tej odmiany!
Dziękuję
Marysiu 
I już po tulipanach. Za to multikolorowe kosaćce wychodzą na pierwszy plan. Te od Ciebie również
Natalio, dziękuję

Kocham dalie i wszystkie prace przy nich związane. Sadzenie również