karolacha-Karolinko ; koziorozec-Martuś ;Iwonko0042;ewka36jj-Ewuś Trochę latek upłynęło od pierwszych nasadzeń.I działka juz wygląda fajnie.
Koorli inne pózno-letnie ale są.
Ewuś- różyczka o którą pytasz to Leonardo Da Vinci.
Clematis Comtesse de Bouchaud
marpa-Maryniu Dzięki za odwiedziny i miłe słowa
Zostawiłam wam dużą porcję ogrodowych.Bo zmykam już do Zakopanego.
Taki krótki wypad.Jestem juz na uropie do 12 września.To trochę wyjazdów sie szukuje
Fiona podgryza moja trawkę
Miłego dalszego weekendu
Anusia piękne odcienie żółci pokazałaś. Nawet pszczółka się załapała do koloru...
Super urlop ci wypadł. Wstrzeliłaś się w piękną pogodę. Więc wypoczywaj w tym Zakopanem, zwiedzaj, leniuchuj...
Na długo wyjeżdżasz?
Ps. Pająk zabójczy...
Wszelakich gości ogrodowych potrafisz celnie złapać obiektywem. Gość hortensjowy jest niezwykle elegancki Bardzo lubię takie zdjęcia. Szkoda, że nawłoć jest takim uciążliwym chwastem. Na łące i w wazonie ją uwielbiam, ale na działce tępię bezlitośnie. W tym roku miałam milion siewek nawłoci. A jak tylko gdzieś się ją przeoczy i da trochę podrosnąć, to zakorzenia się na amen. Ciężko wtedy wyrwać.
Aniu u Ciebie nawet nawłoć wygląda ładnie, ja patrzę na nią niezbyt łaskawym okiem bo obok pole sąsiada to uprawa nawłoci a wiadomo ile trzeba wyrwać jak się nasieje Moje koteczki nie wychodzą to mają w domu ciągle trawę w doniczce. Rano jak wpadają to prosto do tej trawy...skutek potem nieciekawy, ale jelita wyczyszczone
Piękny widoczek na cały ogród, taki kiedyś chciałabym u siebie zrobić. Do podziwiania i relaksowania się Na razie cały środek ogrodu zostawiamy pusty, córcia potrzebuje miejsca na rowerek, wózeczek, do gry w piłkę, ale kiedyś chciałabym mieć właśnie taki trawnik z rabatami
Lubię nawłoć, koło mnie jest jeszcze sporo niezagospodarowanych działek i łączek z nawłocią, wygląda o tej porze uroczo i pięknie pachnie
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka