Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Annes wydawało mi się że wpisywałam się i nawet podałam Ci nazwę twojej NN jeżówki żółtej. Mam taką samą, nazywa się Daydream, sprawdź sobie nazwę w internecie i porównaj. Tego roku jeżówki to moja wielka pasja.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sweet Juliet i piękna a jak jeszcze pięknie pachnie to naprawdę ju żmi się podoba ;:167
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu wpadłam na kawkę i w poszukiwaniu motywacji do pracy ;:218 Szaro buro i ponuro iście listopad ;:222

Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka ;:196
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu Lavender Ice mam ale mnie wpadła jeszcze jedna róża w Agel, a mianowicie Lavender Flower Circus i jest, tylko nie wiem czy będzie robione jakieś zamówienie w tej szkółce ;:7 Zamówiłam sobie jeżówkę Catherine, jestem ciekawa czy będzie w takim odcieniu jak twoja.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu zazdraszczam leciutko takiego wypadu do szkółki, która ma tak fantastyczny ogród pokazowy. Te hortensje rzeczywiście robią wspaniałe wrażenie. Hm....pink anabelle mówisz-a ja wiosną głupio z niej zrezygnowałam, a piękna sadzonka kosztowała tylko 25 zł ;:223 Ech...może jeszcze się trafi-Tobie i mi :) Ja bym sobie taki szpaler hortensji posadziła pomiędzy drzewkami owocowymi, ale Piotrek krzyczy na mnie jak tylko próbuję cichaczem przejąć tamtą część działki ;:173 Nawet mały już podłapał i gdy robiłam obrzeża drzewkom to krzyczał 'mama nie kwiaty, my tu z taką w piłkę kopa' :D
Zakupy jeżówkowe piękne poczyniłaś. Jak Ci się to wszystko rozrośnie to będzie fantastycznie, zresztą z tymi różami i dodatkami już jest ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu dlaczego u mnie w okolicy nie ma takiej szkółki?! ;:111 Cudeńka mają. Może w sumie to i lepiej, że nie ma jej u mnie... ;:112
Ten szkółkowy trawnik jest po prostu cudny. I to oczko też. I te rośliny co mają... ech...
A Twoja Gorąca Czekolada jest czadowa! I nowe jeżówki obie. Julia jest dość niską odmianą i sama się nad nią zastanawiałam robiąc wiosną zakupy w BR. Padło jednak na inne.
Mam nadzieję, ze "oby dwie" śliweczki nie będą miały mieszkańca w środeczku. ;:109
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Moja okolica też uboga w szkółki roślin ;:145 , te większe okazy z wysyłkowych ;:222 , zresztą nie ma to jak samemu pooglądać , podotykać , powąchać i wybrać
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wiało silnie i przywiało ...ochłodzenie i to dosyć spore.Dziś rano na termometrze zobaczyłam 11 stopni ...
Jednak słoneczko przyświeca i próbuje ocieplić atmosferę.Nie chcę,by lato się kończyło...ech no cóż nie mam na to wpływu.Pozostaje teraz kupić cebulowe i kilka różyczek,a potem czekać znów do wiosny na kolorki...

Dorotko zastanowiłam się nad zakupem róż w Agel,ponieważ tam mają Lavender Ice, a ta róża już w poprzednim roku miała być moja,ale nie wyszło.Mam na oku również w tej szkółce Weedding Piano ( to nowość ) oraz Schone Maid (nowość).
Jeszcze jedna pięknotka to Lavender Flower Cirrus...no cudeńko.
Okazuje się,że Lavender Ice będzie miała nasza Ewa,więc raczej kupię ją u Ewy,ale z kolei kuszą mnie też inne róże niedostępne w Polsce.
Ot problem się zrodził...

Alexia dzięki za cynk,od razu weszłam na stronę Ewy,róże będą we wrześniu...hmm może ktoś będzie zamawiał w Agel to się przyłączę.... ;:224

Aniu ostatnio podobają mi się róże Kordesa i Poulsena.Zauważyłam również,że lubię mieć w ogródku róże krzaczaste,które jak zakwitną to oczy można zgubić i aby je powąchać nie muszę klękać,a wystarczy się schylić i włożyć nos pomiędzy pachnące płatki ;:170

Anetko Ty już po urlopie jakże udanym,a ja dopiero za kilka dni mam mały wyjazd nad morze polskie nasze zimne ;:108
Zamówiłaś miśka? Super wybór ...i jeżówkę...no tak one wciągają na maxa jak róże...i hortensje :oops: Leczenie w moim wypadku nie skutkuje ;:306

Ilonko a ja pospaceruję u Ciebie i nacieszę oczka Twoimi perełkami ;:333 Ja też powoli się rozglądam za tulipanami...
Novalis wart jest zakupu,może kiedyś go capniesz? Oj Heidi Klum u mnie nie rośnie,muszę ją wykopać i zobaczyć co w trawie piszczy?
Hot Chocolate cieszę się,że ja mam,jest niespotykana ...

Monika pełne jeżówki uwielbiam...ciekawe,czy mi przezimują,dobrze je oznaczyłam,a na wiosnę będę ich wyglądać z niecierpliwością ;:224

Danusiu dziękuję za rozpoznanie mojej nn jeżówki...Daydream to może być ona,bardzo podobna ;:333
Może ktoś robi zamówienie zbiorowe w Agel...Lavender Flower Cirrus jest piękna :uszy

Aniu Sweet Juliet mało osób posiada w swoich ogrodach,ale ja mogę ją polecić z czystym sumieniem ;:333

Andziu no niestety i ja niemądra na wiosnę jak była okazja nie wzięłam Annabelki różowej ;:124 Teraz żałuję,ale może z czasem ją dostaniemy ;:108 Hortensje sa cudne,pięknie kwitną i z daleka je widać.Ładnie wyglądają na wolnej przestrzeni ;:333
Chętnie bym jeszcze kilka dosadziła,ale to może kiedyś jak zwolni się miejsce po ślizgawce...już powoli moje dzieciaczki nie chca jeździć na działkę... :( Twój synuś wtóruje tatusiowi,oj łatwo mieć nie będziesz...

Aneczko raz na jakiś czas jadę do tej szkółki i ładuję baterie.Dobrze,że choć jedno miejsce jest niedaleko mnie,gdzie moge właśnie pooglądać,podotykać i oczywiście z łupem wrócić do domu ;:333 Oj jak byśmy razem wlazły pomiędzy ścieżki to nic by nas nie wyciągnęło ...Wiosną pięknie kwitną tam różaneczniki,potem róże,a teraz hortensje,jeżówki i żurawki...
Julię podarowałam mojej cioci,która prosiła mnie,abym jej kupiła jakąś kolorową jeżówkę,a że ma żółtą to ruda jej przywiozłam:)
Jeden owoc śliwki już skonsumowany:) Robaka nie było,pestka ślicznie odchodzi od miąższu,no rewelacja :uszy Mama mnie pochwaliła,że dokonałam dobrego zakupu i nowe drzewko śliwkowe Amers zostało posadzone na miejscu chorowitej wiśni ;:108

chałaputkowo tak masz rację,że fajnie jest samemu zobaczyć w szkółce dane rośliny,a na dodatek właścicielka szkółki ma ogromną wiedzę na temat każdej rośliny,a jest tego sporo.Każdy klient jest traktowany wyjątkowo i nie na odczepkę ;:108
Także to dodatkowy plus...

Hortensję Limelight kupowałam w tej szkółce....

Obrazek

Hot Chocolate rozgrzewa...

Obrazek

Eden ponownie kwitnie kilkoma kwiatami

Obrazek

Artemis...

Obrazek

Uwielbiam w tym roku First Lady...

Obrazek

Nie ma szyszek,tylko piękne,pełne kwiaty :heja

Obrazek

Młodzież jeżówka Cinnamon...

Obrazek

Pozdrawiam miło...a przy tym kicham ...chyba mnie przewiało ;:224
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Ale cudowna jest Hortensję Limelight wow nie wiedziałam, że się przebarwia zapisuje ją do notesiku muszę ją mieć ;:138 rośnie u Ciebie w słońcu czy cieniu?
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Persymona Limelight rośnie u mnie na samym słońcu ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Śliczna ta cynamonowa jeżówka.
Odgrzebałam w necie sklep funkie.pl mają wielką różnorodność roślin, w tym hortensji bukietowych. Chciałam ze cztery krzaczki nisko rosnących bukietówek. No i nie mogę się zdecydować. wzięłabym pół tej oferty. :lol: Ech... ciężkie jest życie ogrodnika z ograniczonymi hektarami... ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu weszłam na podaną przez Ciebie stronę i zauważyłam,że mają dosyć dobre ceny :D
Ciekawe na co się skusisz ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ja cię kiedyś uduszę...zamiast przyjść i pochwalić różyce u Annes, ja już wypatrzyłam podaną przez ciebie szkółkę internetową i dawaj sprawdzić co mają ciekawego ;:306 Kapitalne ceny i nieźle rozbudowana oferta. Jestem ciekawa czy to stały cennik czy tylko na koniec sezonu..
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

danutab pisze:Aniu Lavender Ice mam ale mnie wpadła jeszcze jedna róża w Agel, a mianowicie Lavender Flower Circus i jest, tylko nie wiem czy będzie robione jakieś zamówienie w tej szkółce ;:7
Lavender F.C. , fajna rozyczka......., kwiaty mniejsze niz L.I., kszaczek za to wiekszy...... ;:224 .
Mysle, ze znajda sie chetni do zbiorowego zamowienia........, Agel ma b. przyzwoite ceny wysylki (w porownaniu do innych szkolek).
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Aniu ale narobiłaś no.... ;:306 akurat potrzebuje funkii a na dodatek mają cudowne hortensje ....ojoj a dopiero zrobiłam zamówienie w cebulkach ;:124
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”