Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Annes wydawało mi się że wpisywałam się i nawet podałam Ci nazwę twojej NN jeżówki żółtej. Mam taką samą, nazywa się Daydream, sprawdź sobie nazwę w internecie i porównaj. Tego roku jeżówki to moja wielka pasja.
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sweet Juliet i piękna a jak jeszcze pięknie pachnie to naprawdę ju żmi się podoba 

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu wpadłam na kawkę i w poszukiwaniu motywacji do pracy
Szaro buro i ponuro iście listopad
Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka

Pozdrawiam serdecznie, miłego dzionka

Aniu Lavender Ice mam ale mnie wpadła jeszcze jedna róża w Agel, a mianowicie Lavender Flower Circus i jest, tylko nie wiem czy będzie robione jakieś zamówienie w tej szkółce
Zamówiłam sobie jeżówkę Catherine, jestem ciekawa czy będzie w takim odcieniu jak twoja.

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu zazdraszczam leciutko takiego wypadu do szkółki, która ma tak fantastyczny ogród pokazowy. Te hortensje rzeczywiście robią wspaniałe wrażenie. Hm....pink anabelle mówisz-a ja wiosną głupio z niej zrezygnowałam, a piękna sadzonka kosztowała tylko 25 zł
Ech...może jeszcze się trafi-Tobie i mi
Ja bym sobie taki szpaler hortensji posadziła pomiędzy drzewkami owocowymi, ale Piotrek krzyczy na mnie jak tylko próbuję cichaczem przejąć tamtą część działki
Nawet mały już podłapał i gdy robiłam obrzeża drzewkom to krzyczał 'mama nie kwiaty, my tu z taką w piłkę kopa' 
Zakupy jeżówkowe piękne poczyniłaś. Jak Ci się to wszystko rozrośnie to będzie fantastycznie, zresztą z tymi różami i dodatkami już jest

Zakupy jeżówkowe piękne poczyniłaś. Jak Ci się to wszystko rozrośnie to będzie fantastycznie, zresztą z tymi różami i dodatkami już jest

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu dlaczego u mnie w okolicy nie ma takiej szkółki?!
Cudeńka mają. Może w sumie to i lepiej, że nie ma jej u mnie...
Ten szkółkowy trawnik jest po prostu cudny. I to oczko też. I te rośliny co mają... ech...
A Twoja Gorąca Czekolada jest czadowa! I nowe jeżówki obie. Julia jest dość niską odmianą i sama się nad nią zastanawiałam robiąc wiosną zakupy w BR. Padło jednak na inne.
Mam nadzieję, ze "oby dwie" śliweczki nie będą miały mieszkańca w środeczku.

Ten szkółkowy trawnik jest po prostu cudny. I to oczko też. I te rośliny co mają... ech...
A Twoja Gorąca Czekolada jest czadowa! I nowe jeżówki obie. Julia jest dość niską odmianą i sama się nad nią zastanawiałam robiąc wiosną zakupy w BR. Padło jednak na inne.
Mam nadzieję, ze "oby dwie" śliweczki nie będą miały mieszkańca w środeczku.

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Moja okolica też uboga w szkółki roślin
, te większe okazy z wysyłkowych
, zresztą nie ma to jak samemu pooglądać , podotykać , powąchać i wybrać

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wiało silnie i przywiało ...ochłodzenie i to dosyć spore.Dziś rano na termometrze zobaczyłam 11 stopni ...
Jednak słoneczko przyświeca i próbuje ocieplić atmosferę.Nie chcę,by lato się kończyło...ech no cóż nie mam na to wpływu.Pozostaje teraz kupić cebulowe i kilka różyczek,a potem czekać znów do wiosny na kolorki...
Dorotko zastanowiłam się nad zakupem róż w Agel,ponieważ tam mają Lavender Ice, a ta róża już w poprzednim roku miała być moja,ale nie wyszło.Mam na oku również w tej szkółce Weedding Piano ( to nowość ) oraz Schone Maid (nowość).
Jeszcze jedna pięknotka to Lavender Flower Cirrus...no cudeńko.
Okazuje się,że Lavender Ice będzie miała nasza Ewa,więc raczej kupię ją u Ewy,ale z kolei kuszą mnie też inne róże niedostępne w Polsce.
Ot problem się zrodził...
Alexia dzięki za cynk,od razu weszłam na stronę Ewy,róże będą we wrześniu...hmm może ktoś będzie zamawiał w Agel to się przyłączę....
Aniu ostatnio podobają mi się róże Kordesa i Poulsena.Zauważyłam również,że lubię mieć w ogródku róże krzaczaste,które jak zakwitną to oczy można zgubić i aby je powąchać nie muszę klękać,a wystarczy się schylić i włożyć nos pomiędzy pachnące płatki
Anetko Ty już po urlopie jakże udanym,a ja dopiero za kilka dni mam mały wyjazd nad morze polskie nasze zimne
Zamówiłaś miśka? Super wybór ...i jeżówkę...no tak one wciągają na maxa jak róże...i hortensje
Leczenie w moim wypadku nie skutkuje
Ilonko a ja pospaceruję u Ciebie i nacieszę oczka Twoimi perełkami
Ja też powoli się rozglądam za tulipanami...
Novalis wart jest zakupu,może kiedyś go capniesz? Oj Heidi Klum u mnie nie rośnie,muszę ją wykopać i zobaczyć co w trawie piszczy?
Hot Chocolate cieszę się,że ja mam,jest niespotykana ...
Monika pełne jeżówki uwielbiam...ciekawe,czy mi przezimują,dobrze je oznaczyłam,a na wiosnę będę ich wyglądać z niecierpliwością
Danusiu dziękuję za rozpoznanie mojej nn jeżówki...Daydream to może być ona,bardzo podobna
Może ktoś robi zamówienie zbiorowe w Agel...Lavender Flower Cirrus jest piękna
Aniu Sweet Juliet mało osób posiada w swoich ogrodach,ale ja mogę ją polecić z czystym sumieniem
Andziu no niestety i ja niemądra na wiosnę jak była okazja nie wzięłam Annabelki różowej
Teraz żałuję,ale może z czasem ją dostaniemy
Hortensje sa cudne,pięknie kwitną i z daleka je widać.Ładnie wyglądają na wolnej przestrzeni
Chętnie bym jeszcze kilka dosadziła,ale to może kiedyś jak zwolni się miejsce po ślizgawce...już powoli moje dzieciaczki nie chca jeździć na działkę...
Twój synuś wtóruje tatusiowi,oj łatwo mieć nie będziesz...
Aneczko raz na jakiś czas jadę do tej szkółki i ładuję baterie.Dobrze,że choć jedno miejsce jest niedaleko mnie,gdzie moge właśnie pooglądać,podotykać i oczywiście z łupem wrócić do domu
Oj jak byśmy razem wlazły pomiędzy ścieżki to nic by nas nie wyciągnęło ...Wiosną pięknie kwitną tam różaneczniki,potem róże,a teraz hortensje,jeżówki i żurawki...
Julię podarowałam mojej cioci,która prosiła mnie,abym jej kupiła jakąś kolorową jeżówkę,a że ma żółtą to ruda jej przywiozłam:)
Jeden owoc śliwki już skonsumowany:) Robaka nie było,pestka ślicznie odchodzi od miąższu,no rewelacja
Mama mnie pochwaliła,że dokonałam dobrego zakupu i nowe drzewko śliwkowe Amers zostało posadzone na miejscu chorowitej wiśni
chałaputkowo tak masz rację,że fajnie jest samemu zobaczyć w szkółce dane rośliny,a na dodatek właścicielka szkółki ma ogromną wiedzę na temat każdej rośliny,a jest tego sporo.Każdy klient jest traktowany wyjątkowo i nie na odczepkę
Także to dodatkowy plus...
Hortensję Limelight kupowałam w tej szkółce....

Hot Chocolate rozgrzewa...

Eden ponownie kwitnie kilkoma kwiatami

Artemis...

Uwielbiam w tym roku First Lady...

Nie ma szyszek,tylko piękne,pełne kwiaty

Młodzież jeżówka Cinnamon...

Pozdrawiam miło...a przy tym kicham ...chyba mnie przewiało
Jednak słoneczko przyświeca i próbuje ocieplić atmosferę.Nie chcę,by lato się kończyło...ech no cóż nie mam na to wpływu.Pozostaje teraz kupić cebulowe i kilka różyczek,a potem czekać znów do wiosny na kolorki...
Dorotko zastanowiłam się nad zakupem róż w Agel,ponieważ tam mają Lavender Ice, a ta róża już w poprzednim roku miała być moja,ale nie wyszło.Mam na oku również w tej szkółce Weedding Piano ( to nowość ) oraz Schone Maid (nowość).
Jeszcze jedna pięknotka to Lavender Flower Cirrus...no cudeńko.
Okazuje się,że Lavender Ice będzie miała nasza Ewa,więc raczej kupię ją u Ewy,ale z kolei kuszą mnie też inne róże niedostępne w Polsce.
Ot problem się zrodził...
Alexia dzięki za cynk,od razu weszłam na stronę Ewy,róże będą we wrześniu...hmm może ktoś będzie zamawiał w Agel to się przyłączę....

Aniu ostatnio podobają mi się róże Kordesa i Poulsena.Zauważyłam również,że lubię mieć w ogródku róże krzaczaste,które jak zakwitną to oczy można zgubić i aby je powąchać nie muszę klękać,a wystarczy się schylić i włożyć nos pomiędzy pachnące płatki

Anetko Ty już po urlopie jakże udanym,a ja dopiero za kilka dni mam mały wyjazd nad morze polskie nasze zimne

Zamówiłaś miśka? Super wybór ...i jeżówkę...no tak one wciągają na maxa jak róże...i hortensje

Ilonko a ja pospaceruję u Ciebie i nacieszę oczka Twoimi perełkami

Novalis wart jest zakupu,może kiedyś go capniesz? Oj Heidi Klum u mnie nie rośnie,muszę ją wykopać i zobaczyć co w trawie piszczy?
Hot Chocolate cieszę się,że ja mam,jest niespotykana ...
Monika pełne jeżówki uwielbiam...ciekawe,czy mi przezimują,dobrze je oznaczyłam,a na wiosnę będę ich wyglądać z niecierpliwością

Danusiu dziękuję za rozpoznanie mojej nn jeżówki...Daydream to może być ona,bardzo podobna

Może ktoś robi zamówienie zbiorowe w Agel...Lavender Flower Cirrus jest piękna

Aniu Sweet Juliet mało osób posiada w swoich ogrodach,ale ja mogę ją polecić z czystym sumieniem

Andziu no niestety i ja niemądra na wiosnę jak była okazja nie wzięłam Annabelki różowej

Chętnie bym jeszcze kilka dosadziła,ale to może kiedyś jak zwolni się miejsce po ślizgawce...już powoli moje dzieciaczki nie chca jeździć na działkę...

Aneczko raz na jakiś czas jadę do tej szkółki i ładuję baterie.Dobrze,że choć jedno miejsce jest niedaleko mnie,gdzie moge właśnie pooglądać,podotykać i oczywiście z łupem wrócić do domu

Julię podarowałam mojej cioci,która prosiła mnie,abym jej kupiła jakąś kolorową jeżówkę,a że ma żółtą to ruda jej przywiozłam:)
Jeden owoc śliwki już skonsumowany:) Robaka nie było,pestka ślicznie odchodzi od miąższu,no rewelacja

chałaputkowo tak masz rację,że fajnie jest samemu zobaczyć w szkółce dane rośliny,a na dodatek właścicielka szkółki ma ogromną wiedzę na temat każdej rośliny,a jest tego sporo.Każdy klient jest traktowany wyjątkowo i nie na odczepkę

Także to dodatkowy plus...
Hortensję Limelight kupowałam w tej szkółce....

Hot Chocolate rozgrzewa...

Eden ponownie kwitnie kilkoma kwiatami

Artemis...

Uwielbiam w tym roku First Lady...

Nie ma szyszek,tylko piękne,pełne kwiaty

Młodzież jeżówka Cinnamon...

Pozdrawiam miło...a przy tym kicham ...chyba mnie przewiało

- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
Ale cudowna jest Hortensję Limelight wow nie wiedziałam, że się przebarwia zapisuje ją do notesiku muszę ją mieć
rośnie u Ciebie w słońcu czy cieniu?

lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
- Annes 77
Persymona Limelight rośnie u mnie na samym słońcu 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Śliczna ta cynamonowa jeżówka.
Odgrzebałam w necie sklep funkie.pl mają wielką różnorodność roślin, w tym hortensji bukietowych. Chciałam ze cztery krzaczki nisko rosnących bukietówek. No i nie mogę się zdecydować. wzięłabym pół tej oferty.
Ech... ciężkie jest życie ogrodnika z ograniczonymi hektarami... 
Odgrzebałam w necie sklep funkie.pl mają wielką różnorodność roślin, w tym hortensji bukietowych. Chciałam ze cztery krzaczki nisko rosnących bukietówek. No i nie mogę się zdecydować. wzięłabym pół tej oferty.

- Annes 77
Aniu weszłam na podaną przez Ciebie stronę i zauważyłam,że mają dosyć dobre ceny
Ciekawe na co się skusisz

Ciekawe na co się skusisz

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, ja cię kiedyś uduszę...zamiast przyjść i pochwalić różyce u Annes, ja już wypatrzyłam podaną przez ciebie szkółkę internetową i dawaj sprawdzić co mają ciekawego
Kapitalne ceny i nieźle rozbudowana oferta. Jestem ciekawa czy to stały cennik czy tylko na koniec sezonu..

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Lavender F.C. , fajna rozyczka......., kwiaty mniejsze niz L.I., kszaczek za to wiekszy......danutab pisze:Aniu Lavender Ice mam ale mnie wpadła jeszcze jedna róża w Agel, a mianowicie Lavender Flower Circus i jest, tylko nie wiem czy będzie robione jakieś zamówienie w tej szkółce![]()

Mysle, ze znajda sie chetni do zbiorowego zamowienia........, Agel ma b. przyzwoite ceny wysylki (w porownaniu do innych szkolek).
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
Aniu ale narobiłaś no....
akurat potrzebuje funkii a na dodatek mają cudowne hortensje ....ojoj a dopiero zrobiłam zamówienie w cebulkach 

lato,lato,lato... echże ty :*