Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

;:196 no dobra, nie focham się dłużej bo się zmarszczki robią... koniecznie do zobaczenia.
Świąteczne całusy ;:118
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Gosiu, nie przesadzaj z pracą ;:196 . I o ile to możliwe nie bierz sobie do głowy :twisted: .
Ogród pięknie się prezentuje.
Trawy odkryłam w ubiegłym sezonie. Nie mam ich dużo. I podobnie jak Ewa radzi, dałam im towarzystwo tulipanów i róż.
Trzymaj się. Buziaki przedświąteczne ;:196 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, nawet nie mam zamiaru sprzatać. Tylko przygotuję coś na ząb, żeby mi rodzina nie zmarniała.
Bardzo dobry pomysł z tymi trawami. Robię to samo. U mnie nie marnuje się żadne miejsce, szczególnie, że chcę, żeby rabaty były kolorowe cały sezon

Jolu, bardzo liczę na to. ;:196
Dziękuję ;:233

Justynko,
staram się, ale jestem w gorącej wodzie kąpana, więc czasem coś zrobię zanim pomyślę. Chociaż teraz najwięcej mam zajętą głowę, bo cały czas dzieją się niedobre rzeczy wokół mnie. Nie ma spokoju.
Polecam szczególnie ostnice. U Ciebie wyglądałyby rewelacyjnie

Dziękuję za życzenia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim którzy odwiedzają moje skromne progi chciałam złożyć życzenia wszystkiego najlepszego. Niech ten wyjątkowy czas będzie dla wszystkich czasem wytchnienia, niech wszystkich napełni otuchą i wiarą w lepszą przyszłość.Niech będzie szczęśliwie, radośnie i pełno miłości

Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosieńko, piękne życzenia !
Dziękuję i nawzajem, wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze kochana ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hej, hej, pozdrawiam niemal poświątecznie już...Jak minęły święta? Bo ja zmęczona jestem baaardzo. Pora odreagować na forum :tan Oj jak chętnie zabrałabym się za jakieś wysiewy albo inne kopanie żeby się trochę poruszać. A tak zostaje pstrykanie w klawiaturę, planowanie i marzenie o zielonych chabaziach :lol: A tu pierwszy śnieg spadł.....
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,piękne Twoje jesienne trawy,teraz na pewno pobielone puchem ,i to też jest piękny efekt,myślę,że odpoczywasz i nabierasz sił,święta są przedłużone ,to i więcej dla nas odpoczynku,zdrowiej kochana ,bo na wiosnę czeka nas dużo pracy w naszych ogrodach,może już ciężkie czasy w pracy miną i wszystko się ustabilizuje,czego Ci z całego serca życzę,pozdrawiam i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

April pisze:Hej, hej, pozdrawiam niemal poświątecznie już...Jak minęły święta? Bo ja zmęczona jestem baaardzo. Pora odreagować na forum :tan Oj jak chętnie zabrałabym się za jakieś wysiewy albo inne kopanie żeby się trochę poruszać. A tak zostaje pstrykanie w klawiaturę, planowanie i marzenie o zielonych chabaziach :lol: A tu pierwszy śnieg spadł.....
Robię to samo co Jola. Pykam w klawiaturę i planuję, a nawet... kupuję. W tak zwanym międzyczasie oglądam sobie resztki nawozów, które w końcu przydałoby się zużyć. Czytałam gdzieś, że różom należy sypać już w marcu, żeby nawóz zdążył się przedostać i zasilić rośliny. Ja zawsze robiłam to dopiero w kwietniu, a więc chyba za późno. A do marca całkiem blisko...
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Goś,
Ja to dopiero dzisiaj mam święta :;230 nic nie trzeba zrobić, nikogo przyjmować nie będziemy, więc i domu nie trzeba ogarniać na cito.... Na wieczór idziemy do chrześniaka, więc luzik...
Tylko.... Co zrobić z tym jedzeniem? :;230
Trzymam za Ciebie kciuki i pozytywnie myślę ;:196
Wiesz, tak patrzę na tego naszego cyprysika. Po zimie, w ramach kosmetyki, koniecznie go oskub z suchych końcowek, a w ogóle, to mój też ma takie suche pędy, ale właśnie go oskubuję. Twój jednak przeżył mocno przeprowadzkę w czasie upałów i ma ich więcej.
Miłego odpoczywania :wit
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich poświątecznie. Nareszcie odpoczęłam. Wczoraj i dzisiaj zero gości i tylko szykowałam jedzenie, a raczej podawałam, bo przecież tyle jeszcze do zjedzenia czeka w lodówce. Super czas. Ten rok naprawdę dał nam bardzo dużą możliwość odpoczynku. Jutro do pracy :evil:
Nie mam zupełnie ochoty. Straciłam całą motywację. Jutro będzie najgorszy dzień, bo pierwszy po tak długiej przerwie. Chętnie wróciłabym dopiero po 6 stycznia, albo w ogóle. Dlaczego nasi mężowie tak słabo zarabiają :roll: ;:306
Chętnie zostałabym kurą domową.

Marysiu, myślałam o Tobie przed świętami. Szkoda, że nie masz otwartego wątku, bo trudno złożyć Ci życzenia
Mam nadzieję,że niedługo znajdziesz czas na wspominki

Jolu, ja nie miałam możliwości zmeczyć się w te święta. Trzeba było odpoczywać ;:173
Ja też chętnie bym ruszyła w ogórd, ale chyba teraz to dobrze, że trwa zima, bo ja nie wytrzymałabym i zaczęła kopać, a teraz nie mogę. Ten śnieg to mi się nawet podoba. Taki mamy klimat i trzeba to zaakceptować. Lubię każdą porę roku o ile nie wieje jak podczas sztormu i nie ma ślizgawicy. Wysiewy? Nie wiem, czy się skuszę w tym roku, bo nigdy mi nie wychodzą. Ale nie zarzekam się. Jak mnie przypili to pewnie coś posieję

Martuś, masz rację, że teraz u mnie biało. Ślicznie to wygląda. Od razu atmosfera zrobiła się bardziej świąteczna. Teraz najważniejsze, że coraz bardziej dzień się wydłuża i będzie coraz jaśniej. Trzeba przetrwać styczeń i luty, potem bedzie już z górki. Muszę do wiosny wyzdrowieć. Wiesz, że nie lubię siedzenia w ogrodzie. Musze coś robić. :D

Wandziu, ja zawsze zasilałam rośliny wtedy kiedy temperatura na to pozwalała. Nie patrzyłam na daty. W tym roku zrobię to dwoma sposobami. Najpierw podleję biohumusem, a potem zasilę jak zawsze kurzakiem zmieszanym z azofoską. To pierwsze zasilanie jest zawsze dobre, mam problem potem z zasilaniem w czerwcu, bo zawsze zapomnę, albo czas mi nie pozwala.
Będę musiała to poprawić

Justyś, w tym roku totalnie odpoczywam w świeta, co nie oznacza, że nic zupełnie nie robiłam. Przygotowałam się na świętowanie w domu. Miałam gości i byłam w gościach, ale bardzo rozsądnie. Tak jak chciałam. Byłam tak zmęczona, że nie miałam ochoty na spotkania Zazwyczaj u nas było masę ludzi, szczególnie znajomych. Teraz cieszyłam się, że spędzamy ten czas tylko we trójkę.

Do końca roku będe Was jeszcze męczyć jesiennymi zdjęciami. Od nowego zacznę wspomnienia wiosenne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Gosiu, tak się mówi, że fajnie siedzieć w domu, ale uwierz tylko chwilkę..... Potem znów chcemy być przydatne nie tylko do gotowania obiadów. ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, zniknęły ostatnie Twoje wpisy u mnie, nie wiem dlaczego :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś, wiem, że powinnyśmy być nieżalne, ale czasem mam dosyć tej pracy.

Monia, nie tylko u Ciebie tak jest. Nie wiem o co chodzi :roll:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Jesienne fotki urokliwe :D ja też jeszcze sporo ich mam, bo tak jakoś na jesieni widać efekty z całego sezonu jak się poprzesadza. :wink: Ja ostatnio przesadzam szczególnie jesienią, bo wtedy najbardziej widać pokrój i wielkosć docelową i jak to zgrać z sąsiedztwem. :;230 No i te nasze jesienie ostatnio mocno kolorowe są. ;:oj
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie ogrody są coraz bardziej kolorowe przez cały sezon.
Ja wolę przesadzać wiosną. Chyba bolę się, czy wszystkie rosliny wytrzymają mrozy po przesadzeniu.

Chciałabym życzyć żeby nadchodzący rok był spokojniejszy, bogatszy i żebyście mijając kolejne jego dni spotkali na swej drodze samych życzliwych ludzi. Za to troski niech Was omijają, tak samo jak choroby.Po prostu życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”