Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

No tak pomyliłam się, ale wiedziałam że dzwoni ;:306 Faktycznie nasiona nie przetrwałyby :wink: Ja kupiłam w tym roku jakieś dwie lobelie, ale nie wiem co z nich będzie, okryłam i nawet miałam nadzieję że jak zima będzie łagodna to przeżyją, ale po tych mrozach to wątpię ;:131
W drogę jedziemy w poniedziałek. Miłej nocy z Kredką ;:168
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miałam kiedyś takie lobelie, tylko czerwone, ślimaki błyskawicznie zrównały je z ziemią
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu, szerokiej drogi i dobrej zabawy! ;:108
EwoM moje ślimaki tak się opchały hostami, że już chyba sobie odpuściły resztę.

Dziś poranna wyprawa przez Warszawę była wyzwaniem. Śnieg walił całą noc i pada non stop. Odrobinę cieplej tzn. zamiast -15C rano było -11C, w związku z czym poprawił komfort podróżowania. Plac na Rozdrożu ok. 8.30 rano wyglądał tak:

Obrazek

Obrazek

Wykłady na dzisiejszym spotkaniu ciekawe, bardzo dobrze poprowadzona prezentacja nt. GMO.

Rozpalam w piecu i pora relaksu :D
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sama bym chętnie posłuchała, zbyt mała wiedza nie pozwala mi na wyrobienie sobie zdania.
Joasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

atka pisze:Sama bym chętnie posłuchała, zbyt mała wiedza nie pozwala mi na wyrobienie sobie zdania.
Joasiu,niestety przeciętny obywatel słyszy tylko takich "ekspertów" jak Doda albo E. Herbuś, które twierdzą, że od tego się umiera. Może nie dosłyszały np., że duża część ludzkiej insuliny dla diabetyków jest produkowana przez ... drożdże genetycznie zmodyfikowane. I ten proceder trwa od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku... Z dostępem do rzetelnej wiedzy jest u nas baaardzo kiepsko.

no taaaa, juz mam szyby w oknach zasypane sniegiem na jakieś 7 cm. Jutro będzie wesoło.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Z dostępem to chyba aż tak źle nie jest, ale trzeba się trochę wysilić, łatwiej oprzeć się na celebryckich opiniach wyczytanych w sobie.
Joasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu nie znam opinii tych które wymieniłaś, ale podczytuję , bo dostaję Agronews i Ekonews bo to wiadomości popularne na moją skalę i nie wszystko jest takie białe ani takie czarne, ale nie będę rozpoczynać dyskusji.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu pewnie, że łatwiej. Mnie ojciec nauczył opierać swoje poglądy na racjonalnych podstawach, unikać pseudofachowców i starać się wiedzieć więcej.
Marysiu nic w życiu nie jest ani całkowicie czarne ani też białe. Chyba, że wyprane w wizirzearielupersiluwaniszu :D A ja czytam Las Polski i Życie Weterynaryjne :D

A zmieniając temat: dla zainteresowanych płotkami wiklinowymi jest dostępny w necie odcinek Mai w Ogrodzie (odc. 426) gdzie m.in. odwiedza ona firmę "produkującą" wiklinę w Lesznie. Właśnie od nich kupowaliśmy naszą.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Zuziu, u Ciebie śnieg jest, u mnie troszkę tylko poprószyło, więc roślinki żadnej zimowej pierzynki nie mają.
Zaczęłam czytać Twój wątek od początku, bo bardzo zainteresowałam się kuchnią :wink:
Masz bardzo dużo roślin, podoba mi się klonik (też chorowałam kiesy na takiego), ale miejsca nie mam. Chyba, że pomyślę gdzie by tu takiego wcisnąć.
Pozdrawiam i miłego rozpoczęcia tygodnia życzę :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Justyś u mnie sypie non-stop! :shock: Szaleństwo jakieś! Cieszę się, że Cię troszkę przyciągnęłam do swojego ogródka. Klonik na zdjęciach to sztuka nr 2 . Poprzedni zdechł w krótkich abcugach 3 lata temu. Zaczęły mu gwałtownie zasychać liście i padł.
A kuchnię mam jeszcze w stanie rozkładu, czekam na hydraulika i na kamieniarza, który blat zainstaluje. Jak się ogarnę, to zdjęcia pokażę :)
Ściskam Matkę z Córcią :)
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Biel za oknem w przeważającej przewadze, więc wprowadzę inny akcent kolorystyczny. Zakwitł storczyk u mnie w pokoju pracowym. Pędy kwiatowe tylko dwa, wobec tego kwiaty dużo większe niż przy poprzednim kwitnieniu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Witaj Zuzanko ,wpadłam się przywitać .Dawno do Ciebie nie pisałam ,ale często zaglądałam więc jestem na bieżąco .Co do ekspertów w naszym kraju ,to jest temat rzeka .Szkoda nerwów na wieczór .
Zima nam daje popalić ,ale jest nadzieja ,że trochę odpuści .Styczeń się kończy ,luty krótki a w marcu już wiosna . :uszy Trzymaj się kochana ,buziak ;:196
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Ewuniu ;:138 Jak miło Cię zobaczyć ! A Ty już na ojczyzny łonie czy nadal w bella Italia? Oj tak, aby do wiosny, choć dzisiejsze szaleństwo z Kredką na spacerze w zaspach też fajne było :) Ściskam mocno!
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-a półka na kryminały górskie z jamnikiem już gotowa,bo bym podesłała przez śnieżne zawieje.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

EwoEs niestety księgozbiór w rozsypce jeszcze, ale paczkę możesz wysłać w dogodnym dla Ciebie momencie, zawsze będzie mile widziana :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”