Ogródek Robaczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka

Post »

Kasiu Twoje kwiatuszki nieżle poradziły sobie z mrozem ;:138 Teraz już będzie tylko lepiej.Ty jednak masz jakiś specyficzny mikroklimat,albo dużo miłości i z tęsknotą czekały na Twój powrót :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wcale nie widać, żeby wiosna u Ciebie przystopowała :D U mnie jeszcze nie zaczęła się na dobre.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

U mńie też mało wiosny ;:108
Kasia, krokusy 'Joanna d'Arc' bedą dopiero kwitnąć.....wsadzone na jesieni..... :shock:
Ile u Ciebie już stron...... ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Kasik - zapraszam w odwiedziny ;:108
Monia, tutaj klimat nieco cieplejszy niż u Ciebie, krokusy zaczęły kwitnąć pod koniec lutego i cieszyły cały marzec ;:333 Sasanki kwitną już ponad 2 tygodnie :tan Uwielbiam sasanki - jak przekwitną u mnie, przybiegnę podziwiać Twoje ;:196 U mnie też dzisiaj ładnie ;:3
Ewa/pipio, to musi być ta miłość ;:167 :;230 Kilka powojniczków ucierpiało, ale nie jest tak źle. W najbliższym czasie mrozów nie zapowiadają, więc będę sadzić pozostałe powojniki i budleje ;:65
Ewa, widzę po tulipanach, że marniejsze będą niż w zeszłym roku, ale i tak będzie kolorowo ;:173
Justynko, u mnie wszystkie krokusy już kwitły, Joanna D'Arc też - miałam kilkanaście sztuk, jest śliczna ;:108 Kwitną jeszcze krokusy od północy, tam jest ciemniej. Od południa wystrzeliły czosnki :tan Uwielbiam te kulki na rabatkach :heja
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasik, zdjęcia zjawiskowe! ;:167
U mnie czosnki też coraz większe... Jeśli dobrze pamiętam, to jesienią dosadziłam limonkowe i chyba białe - nie mogę się doczekać, żeby je zobaczyć :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Magnolie dorodne. Wyglądają, jakby już tam rosły sporo lat.
Super odbijają róże. Moje jeszcze w kopczykach.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

No to MOJA wiosna opóźniona co najmniej o 3 tygodnie... ;:oj
Jak miło jest zobaczyć u Ciebie zielone pędy róż... po tej czarnej masakrze u mnie... ;:219
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, szkoda magnolii, ale na pewno nie wszystkie pąki przemarzły i zakwitnie jeszcze, one są chyba bardzo delikatne.....
Zdjęcia ;:167 dużo tulipanów już ci kwitnie, ja wczoraj dopatrzyłam się trzech pąków, za pare dni powinny się rozbić :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

:wit Kasiu, jaka piękna wiosna u Ciebie, jestem w szoku normalnie :shock: Aż się oczy same śmieją ;:3 I te sasanki ;:173 Mam taką jedną :oops: fioletową, ale chyba trzeba to zmienić ;:224 . Kiedy najlepiej rozsadzać sasanki ?
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no lilaka mam ;:oj Palibina i już sobie siedzi na działeczce, za sasiada ma jukę zaś troszkę dalej migdałka ;:224 dziś byłam by je posadzić jak i róże Goldilocks - tatuś jest najkochańszy :tan
i obejrzałam jak tam wygląda po tych mrozkach i nie jest aż tak źle......hortensja trochę przemarzła, kilka pączków ma czarnych, jak co roku i niech tylko nie spróbuje mi zakwitnąć to się chyba zjeże i inaczej wtedy sobie porozmawiamy :twisted: , jedna z różyczek też trochę oberwała, ale już widziałam, że daje już radę bo powypuszczała piękne, zielone listki więc jest ok :uszy

dziś fajną rzecz widziałam - u sąsiada mojego jednego i to tego, gdzie działka jest do likwidacji, dziś zobaczyłam.......magnolię i to taką jak Twoja - ta biała ;:224
wysokość może koło metra albo cuś więcej.....ładna i ślicznie kwitnąca.....hmmmm ;:224
a ich już nie widzę od baaardzo dawna, nie wiem czy po prostu nie porzucili już działki albo przyjdą dopiero....ale do 30 kwietnia mają czas ;:224
będę obserwować i jak nie przyjdą a nim wjadą tam buldożery czy co to ja.....tak chyłkiem tam wpadnę z łopatą i chyba ją sobie wykopię ;:224 bo żal takiego ślicznego drzewka ;:224
a jak ich złapię to może się zapytam czy mogę ją sobię wziąć ;:224
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Ło matko i córko, Kasik co sie u Ciebie dzieje ;:oj , nieprawdopodobne, ja niby z dolnego śląska, prawie z Wrocławia a takiej symfonii kwiatów nie ma u mnie, moze Tyś jakaś czarownica jesteś (czarodziejka)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś - dzięki ;:131 Ja też posadziłam jesienią sporo odmian czosnków, ma być pastelowo, ale kolorowo :uszy Za 2-3 tygodnie powinny się pokazać ;:108
Jacku, magnolia ma kilka lat, u mnie rośnie trzeci rok, ale nie zauważyłam oszałamiających przyrostów ;:173 Różyczki odbijają w różnym tempie, ale kilka ma już listki. Niestety, odnośnie Heidi krótko trwała moja radość..dzisiaj pracownicy budowlani czyścili ścianki przy tarasie, gdzie rośnie Heidi, z jakiegoś białego nalotu..kwasem!! ;:202 Nie dość, że nie wyczyścili ścianki, to jeszcze spłukali to świństwo dokładnie pod róże! ;:145 Za późno zauważyłam, żeby coś zrobić.. nie wiem jak się to na niej odbije, ale spodziewam się najgorszego...
Ave, u mnie też sporo róż zmarzło, musiałam ciąć przy ziemii, ale liczę, że odbiją, będą tylko niższe..Twoje też dadzą sobie radę ;:168
Reniu, zdjęcia robię po południu, tulipanki już się delikatnie zamykają, ale w weekend może uda się zrobić sesję fotograficzną w pełnym rozkwicie :tan
Agatko, dziękuję ;:196 Ja sadziłam sasanki wiosną, ładnie się rozrosły. Teraz najłatwiej będzie Ci wybrać odmiany i kolory ;:108
Martusia, poszalałaś z zakupami ;:215 No i masz chytry plan ;:172 Jeśli to "ziemia niczyja" o szkoda byłoby magnolii...pamiętaj jednak, że one nie lubią przesadzania i zmiany stanowiska. Jeśli będziesz ją wykopywać, to staraj się wykopać jak największą bryłę i posadź ją tak, jak rosła u sąsiada (w zbliżonym ustawieniu do słońca) powodzenia! ;:196
Parysko, czarownica??hahah, tego jeszcze nie było... ;:130 już mnie podejrzewali o podgrzewanie ziemii w ogrodzie, ale o czarną magię jeszcze nie! :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

aha czyli duża bryła ziemi i to samo stanowisko czyli akurat półcień :uszy
no to teraz tylko czekam do końca kwietnia - jeśli nie przyjdą to ..... ;:224
a jak przyjdą to się tak zapytam ;:224
a nuż się uda :uszy
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu poświątecznie :wit
pięknie zaczynają pokaz magnolie! ;:138
i jak zawsze u ciebie pięknie i kolorowo!
Różyczki już czekają, do zobaczenia jutro! ;:7
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kasia, Ty rzuć te poprawki, niech sobie taras będzie krzywy, ale niech już robotnicy nic nie poprawiają :evil: Żal czytać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”