Moje roślinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu, Mirku dziękuję :)
To moja nowość :)
Obrazek
Granat
Teraz lecę poczytać jakie ma to to wymagania :)
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Super :D Granata tez mam, choć z pestki - jakie Twój ma śliczne kwiatuszki - owocki tez będą ozdobne - ale będę miała oglądania ^^ Mam nadzieję, że będziesz go często pokazywać :)

P.S. Mój stoi troszkę w cieniu, stał na południowym oknie, ale sechł (listki mu obsychały na końcach, niektóre zasychały i opadały), teraz postawiłam na terrarium (trochę wilgoci z niego się wydobywa) i trochę w głębi pokoju i mam wrażenie, że wygląda dużo lepiej a wręcz szaleje z przyrostami. Tyle praktyki - z teorii chyba nie wiem nic :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Ale piękna nowość :shock: :shock: :shock: Ładne ma kwiatuszki :wink:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Bardzo dziękuję za informacje :) Wystawiłam go na zewnątrz, bo w kwiaciarni tak właśnie stał :) Jak coś będzie się niedobrego działo to zmienię miejsce. Jak mieszkałam we Włoszech, to pod domem mieliśmy ogromne drzewo i mnóstwo granatów na nim. Głupia byłam że nie przywiozłam ze sobą gałązek.
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Kasiu
ale masz ładną sadzonkę granata :shock: :shock: Ja jestem na etapie ukorzeniania gałązek :lol: Już trzy badylki puściły mi korzonki i młode listki :P Mam nadzieję że na następny rok mi zakwitnie :roll: Podobno granat bardzo szybko rozrasta się.Trzeba go mocno przycinać (tylko nie wiem ,czy na wiosnę ,czy na jesieni :? )
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Marzenko ja doczytałam, że granata należy przycinać jak jeszcze nie ma liści pod koniec zimy na przedwiośniu :) Cieszę się że Ci się podoba, wybrałam się na poszukiwanie koleusów a przyniosłam granata, ale jak cenę zobaczyłam musiał być mój ;) Myślę że twój powinien kwitnąć w przyszłym roku jak nie za późno przytniesz :)
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Granata masz pięknego ja sama chciałam z nasionek wysiać ale dupa wyszła i nic nie wzeszło :evil:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Przedstawiam roślinki od Ani :) (Andziax007) ;:97
Wymażony klonik
Obrazek
Przeżyła tylko jedna sadzoneczka z całego pliku który mi Ania przysłała. Reszcie gniły gałązki i nie dało się tego powstrzymać mimo ciągłego podcinania. Ten jeden wypuścił piękny korzeń i już siedzi w ziemi :)
Koleusiki już w donicy :) Obrazek
Jeden nie przeżył podróży, stracił wszystkie listki a w wodze czekając na korzonki po prostu zgnił :(
Aniu serdecznie (nie) DZIĘKUJĘ ;:97

A to mój fiołeczek, już przekwita
Obrazek
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu widzę że roślinki po podróży doszły do siebie......niech zdrowo rosną i cieszą Twoje oczka :wink:
Szkoda że reszta gałązek klonika padła i koleusek :(
Ale fiołeczek ma dużo kwiatów i piękny kolorek :shock:
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

Co ty temu fiołeczkowi zrobiłaś że mu taka czapeczka z kwiatów urosła? nawozisz go jakoś? :lol:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Aniu mi też jest strasznie żal, myślę że przyczyniły się do tego upały :( Cieszę się że chociaż ten jeden przetrwał, o resztę walczyłam do końca, ale się nie udało :( Fiołeczek mi co chwilę kwitnie, muszę go przesadzić w końcu do większej doniczki.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiem że się bardzo starałaś ale czasami nie jesteśmy w stanie przewidzieć czy uratować roślinki :wink: Powiem Ci że klonik bardzo odczuwa temperaturę a jak jeszcze braknie wody bo już wyschła chusteczka.....ja jak kiedyś dostałam klonika to zwiędły mu listki ale po wsadzeniu do wody troszkę ożyły.....ale i tak kilka padło :?
Cieszę się że chociaż jeden doszedł do siebie :lol: Teraz niech się ładnie rozrasta :wink:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Aniu, często jest tak, że jak na czymś bardzo nam zależy to nawet jakbyśmy stanęli na głowie to się nie chce udać. Na szczęście jeden dał radę :) Teraz siedzi pod szkłem bo klapnęły mu listki po wsadzeniu do ziemi. Niech biedaczek korzenie rozbuduje :)

Aguniu, nawożę go od czasu do czasu, dostaje też miksturę drożdżową :D Naprawdę nic mu nie zrobiłam :lol:

A to brat fiołeczka, ledwie wyrwany z paszczy przebrzydłych białych latających gromadnie robali. Przeżył nawet kąpiel pod prysznicem bo dziadostwa nie dało się inaczej pozbyć. Wtedy wszystkie pąki musiałam ściąć. Myślałam że już po nim. A jednak żywotna z niego bestia :) W tle maranta która od marca nieprzerwanie kwitnie
Obrazek
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudna maranta ! Fiołki też piękne :wink:
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczna maranta,fiołeczki mają piękne kolorki.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”