Dziękuję wszystkim za miłe słowa
orange30 pisze:.... Ascocenda

Czy znasz jej całą nazwę?
Mambo zdradź proszę w jakich warunkach trzymasz swoją
Brassavola nodosa? Też ją posiadam od ponad roku. Pięknie przyrasta, ale ani myśli o kwitnieniu

Aascocenda Su-Fun Beauty polecam, jest niezawodna
Brassavola stoi na południowym parapecie tuż przy szybie, jednak miejsce to ze względu na położenie nie jest chyba "mocno południowym". Podczas dużych upałów cieniuję okno - w tym roku zdarzyło się to chyba tylko kilka razy. Gdy jest wyjątkowo gorąco codziennie zraszam lekko korzenie, a raz na tydzień a może i trochę rzadziej namaczam. Nawozu za dużo nie stosuje, raz na jakiś czas jak mi się przypomni. Ostatnio wyczytałam, że ona lubi rosnąć w plastikowej doniczce i właśnie w takiej rośnie

Nie robiłam kolejnych zdjęć, ale na następnej psb zakwitły dwa kwiaty

Wypuszcza nowe przyrosty, ale na kolejne kwitnienie w tym roku nie liczę.
Agito, cichutka zazdrość w naszym przypadku motywuje do zakupów, życzę powodzenia
Gastrochilusa postaram się pokazać w całości już niedługo, bo właśnie rośnie mu już trzeci pęd
P.equestris mam od ok. 2,5 roku. Trochę poczekałam na kwiaty, ale w porównaniu do niektórych dorosłych Phal., które mam już dwa lata i nic, nie było to długo
A teraz małe co nieco
Nowość, pachnąca i w słonecznym kolorze
Brassia - marketowa hybryda
Psygmorchis pusilla, maleństwo uznawane za trudne w hodowli i do uprawy w orchidarium, a u mnie zechciał zakwitnąć na parapecie

Zapowiada się kolejne kwitnienie...
Acacallis Rhein Blue Baby, szkoda że kwiaty są nietrwałe i nie ma szans, żeby zakwitły na całym pędzie.
Mój wymarzony
Phal. tetraspis C1 wreszcie pokazał swoje piękno

- poprzednio kwiaty były całe białe. Kwiatki tylko dwa, ale i tak cieszą.
Kolejne u mnie kwitnienie
Dendrobium typu nobile i nie wiem już które w tym roku kwitnienie
Ascocendy, wiem na pewno, że nie ostatnie
cdn.