Ogród Azy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Azy

Post »

Najpierw musiałabys sprawdzić czy by Ci to pasowalo, odwiedx mnie jak będziesz w pobizu , zapraszam. Mam nadzieję ze twój login jest od owczarka niemieckiego ilubisz duże psy, mam 3 alaskanki właśnie wrócilam z zebrania walnego zakopiańskiego oddziału Związku Kynologicznego.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Olgo zdjęcia wstawiaj,wstawiaj są piękne ;:196
Wiesz ,że spodziewam się śniegu? :shock:
Zimno u mnie jak na Syberii.
Wygląda na to,że w tym roku lato będzie u nas podobnie krótkie jak u Ciebie bywa zawsze.
Cóż... z naturą niewielu wygrywa,w tym aspekcie jesteśmy raczej na z góry przegranej pozycji.
Pozdrawiam Olgo :wit
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo u mnie sypie równomiernie od wczoraj, ale jest cieplej tzn -8, a nie -19 jak przedwczoraj i jest to spowodowane na pewno tym, że posadziłam w jesieni kwiatki normalnie nie sadzone bo lubia cieplej niż jest u mnie. Pasadziłam: forsycję, 3 róże, cesarskie korony, ranniki i kilka tulipanków. Czy przetrwaja tylko tulipany :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Olu-ja obstawiam forsycję, powinna przetrwać,a jak nie,mam u Mamy pod oknem dość dużą(przeze mnie sadzoną) i chętnie przywiozę jak już nastanie wiosna, o ile w ogóle będzie kiedyś wiosna.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Wszystkie te rośliny przetrwają z pewnością! :D
Zafundowałaś raczej sobie szkołę cierpliwości ale jestem prawie pewna ,że sama się zdziwisz w jak doskonałej będą kondycji jak tylko skończy się zima. ;:196
Problematyczna byłyby róże gdybyś ich nie okryła- nie okopczykowała ale sądzę,że przysypałaś je ziemią .
Będzie więc ok,przytniesz pędy zniszczone przez mróz ,tak jak i my czynimy :wink: i będziesz cieszyć się i nas swoimi różami. :uszy
Przed chwilą usłyszałam,iż nie ma co liczyć na cieplejsze niż obecnie przedwiośnie :evil:
Pierwsze symptomy ciepła pojawią się w pogodzie dopiero 21-22 marca :(
Tak więc pozostaje nam trzymać się ciepło,trzymać nerwy na wodzy i pisać i pisać na forum... :tan
aż do pierwszego dnia wiosny.
Trudno,anomalie są i już...
Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Azjo nie wiedziałam że jeszcze taka zima , cudne zdjęcia ,choć wszyscy już mamy zimy dosyć , chce się nam wiosny i wiosennych kwiatków u mnie tez dziś śniegu troszkę spadło , ale pewnie zaraz stopi się .

Chciałabym żeby było już 22 marca ,choć czy jak w końcu przyjdzie ten dzień to ni e usłyszymy że jeszcze tydzień musimy czekać do wiosny :;230

Genia
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Aza pisze:Najpierw musiałabys sprawdzić czy by Ci to pasowalo, odwiedx mnie jak będziesz w pobizu , zapraszam. Mam nadzieję ze twój login jest od owczarka niemieckiego ilubisz duże psy, mam 3 alaskanki właśnie wrócilam z zebrania walnego zakopiańskiego oddziału Związku Kynologicznego.
Witaj Olgo! może kiedyś kto wie.... :D , choć może jeszcze na dniach będę znów w Bukowinie Tatrzańskiej..... co do loginu to nie ma on związku z owczarkiem niemieckim.Nie wszystkie duże psy lubię ale alaskany chyba są bardzo łagodne- mój tata ma od 7 lat i sądzę po tym . Nazywa się Ares i jest kochany :-), pozwalam sobie wkleić jego zdjęcie
Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ares bardzo ładny. Dzis znowu sypalo , ale teraz się rozjasnilo.Onko nie martw sie śnieg na Kasprowym będzie i w poczatkach maja jeszcze się najeżdzisz.
To widoczek z okna kiedy wreszcie prestalo padać.
Obrazek
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Widoków tych to Ci zazdroszczę, a zwłaszcza w wiosenne i letnie poranki.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Ja też zazdroszczę :tan o każdej porze dnia ... góry są cudowne,
tylko to lato dla pasjonatów roślin ciut za krótko trwa ;:136
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jeszcze zima w pełni, ale owczym pędem za innymi poszłam do Biedronki i nakupiłam:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam w Biedronce miechunkę, ale...
Na opakowaniu było napisane 5 szt i polecenie natychmiastowego posadzenia. W pojemniku w torfie znalazłam 3 kawalki rozłogów czy korzeni posazilam w doniczce, ale czy cos z tego wyrośnie? Calkiem ładną miodunkę widzialam w zeszlym roku jesienią zaczynala kwitnąć.
Poczytalam na forum że jest to roślina ekspansywna więc może się jakos pozbiera. To ż e zdaniem forumowiczów jest groźna bo wszystko zarasta nie martwi mnie o konwaliach i barwinku też to było pisane , a ja nad nimi się trzęsę i staram się im pomagać w egzystencji. sam to u mnie rósł by tylko bodziszekżalobny i pokrzywa.
A czy ktoś wie co i jak sie je w miechunce :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

W miechunce jadalna jest ta pomarańczowa kuleczka. Nie wszystkim jednak smakuje... mnie tak i to bardzo. Słyszałam, że wychodzą z niej bardzo fajne dżemy. Jednak jadalna jest miechunka bodajże meksykańska, o większych od naszej rodzimej owockach (Physalis). Zebrałam z takowej w tym roku nasionka, zobaczymy czy coś z nich wyrośnie, bo jest rośliną zdecydowanie ciepłolubną.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Magdo za podpowieź, choc na razie nie wiem czy coś wyrosnie z tych fragmentów korzeni.

Za parę godzin wiosna.
Obrazek
To pierwszy krokus w moim ogrodzie:
Obrazek
Nieco dalej berberys wygląda jeszcze zimowo:
Obrazek
Wielbicielki śniegu, mogłyby wylegiwać się na suchej, drewnianej werandzie, ale wolą tak
Obrazek

A teraz idę myć okna :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Olu,miałam na działce rodzynki brazylijskie czyli miechunkę peruwiańską.(physalis peruviana).Nasiona kupowałam wysyłkowo i przyszły z instrukcją obsługi.Siew do doniczek w marcu/kwietniu po kilka sztuk naraz,wysadzanie do ogrodu w miejsce słoneczne i zaciszne w drugiej połowie maja,roślina wysoka gdzieś na metr,właściwie podobna do papryki.Owocki były żółte,wielkości wiśni .Uprawiałam miechunkę jako roślinę jednoroczną. Nie próbowałam przechowywać w domu,ale można pobrać szczepki do doniczki .Życzę powodzenia w uprawie.
Acidantera "Biedronkowa" w ubiegłym roku kwitła mi w Podwórkowym.W tym roku oparłam się ofercie "Biedronki".
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”