Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Duśka, mojego PP mam od 15 stycznia, kupiłam go z rozwiniętymi już wszystkimi kwiatami, więc nie wiem ile one się już trzymają...
Jeanne, mój też ma kilka takich jakby uśpionych pączków, puścił je wszystkie naraz, dwa rozwija, reszta czeka na lepsze czasy. Zauważyłam, że niektóre falki tak mają- wykształcają pączki ale ich przez dłuższy czas nie rozwijają.
Stwierdziłam, że Twój ma nieco szersze płatki kwiatów od mojego :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Hybryda w typie "Pink Panter" ma bardzo dużo wigoru :) Mój egzemplarz, jednoczeście utworzył liść, przedłóżył pęd i utworzył pąki kwiatowe na nowym pędzie 8) Teraz zabrał sie za kwitnienie :D
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p

Post »

Jeanne pisze:Czas odkopać wątek :lol:
Obrazek

Obrazek
Jeanne, fantastyczne te Twoje "kompakty" :D
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

bobi pisze:Hybryda w typie "Pink Panter" ma bardzo dużo wigoru :) Mój egzemplarz, jednoczeście utworzył liść, przedłóżył pęd i utworzył pąki kwiatowe na nowym pędzie 8) Teraz zabrał się za kwitnienie :D
niestety nie można tego powiedzieć o moim. nie chce nawet korzonków puszczać.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Basieńko dziękuję :oops: żyłkowanemu zostały jeszcze 2 pączki do rozwinięcia i powędruje z łazienki do pokoju 8) a póki co, na rozgrzewkę i poprawę humoru, żyłkowany w słoneczku :wink:
Obrazek Obrazek

Obiecane fotki seledynka :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widac na jedym kwiatuszku zrobił się taki różowy mazik :roll: ale dodaje mu to uroku moim zdaniem :wink:
Agita, zauważyłam że płatki mojego seledynka zaraz po rozwinięcu są takie szerokie, a po kilku dniach ich brzegi się odwijają do tyłu i sprawiają wrażenie węższych :roll:

A na koniec dłuuuugo oczekiwany kwiatuszek żóltego tygryska (ma 3 pączki, jeden jakoś stanął w miejscu :twisted: ale poczekam cierpliwie :lol: )
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękny ten seledynowy w różowe kropki. a żółty podobny do mojego, ale mój ma węższe płatki.
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Pierwszy żyłkowy powalający! Kolor cudny :shock:
Drugi - drapieżnik normalnie :lol: nie ma gdzieś tam pazura? :lol:
Trzeci - piękna cytryna z cynamonem :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dusia mi się bardzo podoba twój żółty, ma rzadko spotykany kształt płatków :wink:
Gosiu, masz rację, drapieżnik, w końcu to Różowa Pantera :lol: żyłkowany w słoneczku wygląda znacznie korzystniej niż zwykle, złapałam dziś taką ładną chwilkę bez chmur i oto efekty :oops: :lol: podoba mi się Twoje skojarzenie, cytryna z cynamonem :roll: tak "rozgrzewająco" brzmi :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rzeczywiście ten pomarańczowy w słonku ładnie wygląda. a mój żółty ma dziwny kształt płatków i jst bardzo trwały, ale kwiaty ma zaledwie 2 i do tego na jednym ze swych olbrzymich liści ma plamę :(
Awatar użytkownika
Agar
500p
500p
Od: 16 lis 2007, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne, a ten żółciutki szczególnie :shock:
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p

Post »

Asiu, przepiękne masz te własne kwitnienia ;:63 Gratuluję "ręki do kwiatów" ;:63
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Asiu, piękne kwiatuszki, takie wiosenne kolorki ;:2 Czy ten żółty pachnie? Mam chyba takiego samego, albo podobnego i delikatnie pachnie :)
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Asiu, Ty to masz wspaniałe kwiaty :)

A możesz mi zdradzić dlaczego wynosisz falki do łazienki (ze wzgl. na wilgoć? temperaturę? )
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Ale śliczności!!! :shock: :shock: :shock:
Seledynek i cytrynek zwalają z nóg. Niech ci długo kwitną :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Basieńko sprawiasz że się rumienię :oops: :lol:

Agnieszko, Mambo, na te kwiatuszki cytrynka czekałam pół roku (wtedy zaczął rosnąć pęd). Strasznie powoooolny on jest, a pęd ma może 15 cm i tylko 3 pączki (w tym jeden maciupki i nie wiem czy urośnie :roll: ). To taki pół miniaturek i może dlatego :roll: Teraz jakoś zapachu nie wyczuwam ale z tego co pamiętam przy poprzednim kwitnieniu pachniał lekko cytrynką :lol:

Mała Mi, wynoszę do łazienki głównie ze względu ba brak miejsca :oops: tzn pierwotne zamierzenie było takie bo nagle wszystkie przekwitły a w łazience mam największy parapet i dużo ich się tam mieściło :wink: ale zauważyłam ze zmiana warunków im służy, w łazience mam wschodie okno, jest tam chłodniej no i wilgotność zdecydowanie wyższa. Po letnio-jesiennych wakacjach tam wszystkie zaczęły wypuszczać pędy :lol: teraz w łazience trzymam sabotki i dwa falenopsisy, reszta w pokoju na parapecie i na stole :wink:

Koralinko bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :wink: cieszę się że moje maluchy przypadły Ci do gustu :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”