Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Ogród "bucha" kwieciem wszelakim.. ;:63 i u Ciebie Marto. Floksy odm.wcześniejsze przekwitają powoli ... ja już sporo przekwitłych kwiatostanów wycięłam i oczekuję skromniejszych co prawda ale powtórnych kwitnień. Ale i inne rośliny starają się przypodobać właścicielom ogrodów i dają z siebie wszystko aby nas cieszyć! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu cieszę się, że goście odjechali bo znowu mogę się raczyć twoim cudnym ogrodem :D Bogactwo kwitnień oszałamiające ;:215 A co to ten floks plamisty i czym się różni od wiechowatego?
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś witaj :wit :wit dziękuje za nazwę a co do
floks plamisty Delta przecudny a powiedz mi ta pysznogłówka naprawdę jest mini? bo jedna koleżanka pisała ze taką kupiła ale za rok była juz duża. ;:222 wszystko zachwycające ale rutewka mnie powaliła ja mam ją ale w różu ;:167 ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wspaniałych gości w moim ogrodzie,dwa dni ciężko popracowałam w ogrodzie ,żeby jakoś nadrobić zaległości ,dzisiaj cały dzień w podróży ,teraz przybiegłam do Was ,żeby pokazać ogród ,odpisać na Wasze posty i troszkę poodwiedzać Wasze ogrody.

Marysiu,na drugim zdjęciu jest Deinanthe,oprócz białej rutewki mam jeszcze jasnofioletową ,robię zdjęcia .chociaż i na nie mam mało czasu,nie wiem czemu tak mnie czas goni,wczoraj kupiłam sobie dwie hortensje na pniu Pinky Wiinky,jarzębinę kolumnową i coś z drobiazgów,więc znowu będa jakieś nowości w ogrodzie,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Tereniu,witaj nawet nie bardzo dalej mam czas na ogród dwa dni w nim sprzątałam ,dzisiaj byłam w Gliwicach na pogrzebie siostry Bogdana i cały dzień poza domem ,obie rutewki bała i fioletowo różowa są cudowne,myśl intensywnie ,żebyś mogła przyjechać,może mąż będzie miał jakiś urlop,pozdrawiam ;:196

Gosiu,pysznogłówka tak cudownie się rozrosła,że sama nie wierzę ,staram sie tak obsadzić ogród ,żeby jak najmniej chwastów rosło,ale i tak są ,bo z różami jest problem ,one nie robią zwartych kobierców,ale sporo mam takich zakątków,gdzie chwasty nie mają szans i nic tam nie muszę robić ,ale wycinanie przekwitniętych roślin też zajmuje sporo czasu,pozdrawiam ;:168

Iwonko,staram się mieć dużo odmian ,chociaż wszystkie i tak się nie zmieszczą ,Cleome jest naprawdę cudowne ,mało mam jednorocznych ,ale ono jest obowiązkowo,przy pielgrzymach to taki dobry uczynek z mojej strony ,ale nie umiałam bym się nie wywiązać ,ja też żałuję ,że nie było obiadu w ogrodzie ,ale trudno,najważniejsze,że dziewczyny były zadbane i zadowolone .pozdrawiam ;:168

Mariolko,cieszę się ,że jesteś ,Ty też mi się zgubiłaś,miło,że podoba się ogród,i moje roślinki ,ciągle coś dokupuję ,żeby nie było monotonii ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,to Rutewka Delavaya " Album"jej wysokość to 100-150 cm wymaga kwaśnej ziemi i zasilania nawozami do azalii :wit

Ewo,oj,żeby te fotki pachniały to lepszy byłby przekaz,floksy są takie cudowne ze swoimi kolorami i zapachem ,dalie też uwielbiam ,urosły olbrzymy ,ale się rozwichrzyły i tego nie widać,są już podwiązane ,to może przyjdą do siebie,pozdrawiam ;:168

Maryniu,ogród kwitnie bardzo ,z czego się cieszę ,nawet praca przy nim nie taka ciężka bo zapłacona kwiatami :heja które tak kocham ,wszystkie rośliny uwielbiam i nie potrafię ich szczególnie wyróżniać ,no może tylko piwonie :uszy ,pozdrawiam ;:168

Gosiu clem3,miło,że chętnie zaglądasz i cieszysz sie kwiatami,floks plamisty wiechę ma podłużną ,a węższą i troszkę inne listki ,mam dwie odmiany - Natasha i Delta ,a obiecaną mam trzecią Rosalinde ,te floksy są cudowne,pozdrawiam ;:168

Kasiu,floksy plamiste są urzekające,mają tyle delikatności w sobie,ta pysznogłówka jest niziutka,zwarta i chyba nigdy nie będzie duża ,może koleżanka kupiła taką skarloną,bo takie rośliny też sprzedają ,ja też mam rutewkę Devalaya różową i też jest cudowna,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogę przesłać zdjęć,chyba bardzo słaby internet,może rano się uda,dobrej nocki ;:79
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Prześliczna rutewka i inne cudne rośliny Martusiu, oj pracy masz na pewno co nie miara przy porządkowaniu ;:108 , miłego weekendu Martusiu i odpoczynku życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,dziękuję ,dzień u mnie pochmurny i mży a rano padał deszcz,więc nie będzie pracy w ogrodzie,a mam posadzić nowe nabytki,muszę Ci powiedzieć ,że czerwoną Yukkę którą zjadł mi nagi wielki ślimak ;:223 ,a tak o nią dbałam i pięknie rosła,może wybije listkiem od środka ,bo środeczek żyje,mam taką nadzieję ,pozdrawiam i też życzę miłego odpoczynku w weekend ;:168
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zaglądam czy coś nowego z ogródka nie zobaczę a tu kicha. :D
U mnie też leje i pogoda paskudna bo zimna i mokra, ale za to w domciu ciepło i przytulnie.
A patrząc na zapasy rosnące w spiżarni, też robi się przyjemnie.
Pewno i twoja spiżarnia rośnie w siłę, pochwal się co już "zasłoikowałaś". :uszy
Martuś a jak twoje kwiaty, trzymają się w to deszczowe lato ?
Moje umęczone już tymi deszczami i palącym słońcem, szybko przekwitają.
Miłego weekendu. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Trzymam kciuki za nią Martusiu ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

I co Martusiu nie nakarmiłaś internetu ;:306 a ja czekam na zdjęcia, bo już widzę jak kwitną Twoje dalie. Moje biedne od Ciebie musiałam na odległość wykopywać bo glina chciała je pochłonąć, ale udało się i tylko jednej urwałam główki. Ktoś chyba zauroczył to miejsce ;:222 Rutewkę jasnofioletową mam, ale białej nie :lol: Pozdrawiam cieplutko, bo znowu siąpi u mnie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,coś się stało i nie mogę wprowadzić zdjęć do forum ,jak to samo nie przejdzie to muszę jechać w poniedziałek do informatyka,więc zdjęć na razie nie będzie z albumu ładnie przeszły do photobucketu ,a na forum nie mogę przesłać ,ale na poprzedniej stronie są zdjęcia ,moja spiżarnia też sie zapełnia,są już kompociki z truskawek ,porzeczki czarnej i czerwonej,agrestu teraz będę robić z brzoskwiń i malin,dżemiki też zrobione z owoców ,które były ,teraz zrobiłam brzoskwiniowe,pychotka ,moje kwiaty ślicznie wyglądają ,mimo,że trochę pada,tylko dalie się położyły ,teraz podwiązałam to stoją zwichrzone ,ale może się wyprostują ,pozdrawiam i miłej niedzieli ;:196

Iwonko,ja też trzymam kciuki ,bo bardzo mi na niej zależy,miłej niedzieli :wit

Marysiu,niestety nie mogę przełożyć zdjęć do forum nie wiem co się stało,dalie trochę sfatygowane ,bo się położyły i teraz są zwichrowane ,ale dzisiaj już dużo lepiej wyglądały ,niektóre kwiaty są duże wielkości dużego talerza ,30 cm średnicy na pewno mają ,cuda po prostu,nikt nie zauroczył tego miejsca,takie sytuacje po prostu się zdarzają ,ja mam w lesie na działce takie szambo,to nie wypompowujemy do końca ,żeby się nie zaklęsło ,u mnie cały dzień drobny deszczyk siąpił raz słabiej ,raz mocniej,pozdrawiam i miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziękuję za info o Pomponelli, ;:196 mam dwie i już się bałam, że stelaż trzeba zamówić. Stale trzeba powtarzać, że twój ogród jest niesamowity, co za bogactwo roślin. ;:108 Łan pysznogłówki cudny. ;:215 Belgijscy goście nie mogli od takiej gospodyni wyjechać niezadowoleni. :) Spokojnego świętowania. :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martusiu ... wróciłam do poprzednich twoich fotek, by nacieszyć nimi oczy :) ... Deszczu możesz mi podesłać bo u mnie z nim krucho... ;:174 Mam nadzieję, że szybko uda ci się naprawić usterkę ;:333 i znowu zobaczymy ... morze roślin z twojego ogrodu :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu,dziękuję za pochwałę ,to tak buduje i prowokuje do dalszych działań ,na tym forum wszyscy coś dosadzają ,przesadzają, zmieniają ,ta pysznogłówka jest super,bo się nie kładzie ,nie jest za wysoka ,chociaż moja różowa też nie wysoka ,a rozłożona na łopatki,goście byli z Francji,ale dziewczyny pisały już esemesy w czasie powrotu do domu i właśnie jeden z nich był jak były w Belgii,myślę ,że wyniosły dobre wrażenie ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,u mnie wczoraj cały dzień siąpiło,ale dzisiaj zupełnie tego nie widać ,jakby nic wody ziemia nie dostała,już wszystko obeschło,zdjęć mam włożonych dużo ,może informatyk coś pomoże ,dzisiaj też są zrobione następne ,może się z nimi powtarzam ,ale takie są pozujące i fotogeniczne ,że nie sposób koło nich przejść obojętnie,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Twój ogród niezmiennie zachwyca. Piękny i klimatyczny o każdej porze roku. Bujne i wielogatunkowe rabaty, na nich od wiosny do zimy coś sie dzieje :tan Pajęcznica liliowata - tak ładna, a chyba mało znana mało znana.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”