Grażynko wiosną dwóch chłopa miało problem a przecież ziemia w doniczce była suchutka. Teraz to już trzy lub cztery osoby będą musiały ją wnieść do garażu
Marysiu-Masko trochę poszperałam i jest wiele odmian świecznic, może trafiłaś na taką która nie pachnie. Teraz jest okazją kupić kolejną tym razem pachnącą
Teresko masz rację jesień potrafi być piękna, mimo tego, że kwiaty już nie kwitną w ogrodzie jest cudnie kolorowo. A świecznicę szczerze polecam, słuchy chodzą, że uzależnienie u Ciebie nie mija także póki Cię jeszcze trzyma kupuj kochana kupuj
Paulinko witaj

dawno Cię nie było na forum, gdzieś Ty się podziewałaś kochana? Bardzo się cieszę, że wróciłaś i będziemy mogli podziwiać Twój ogród
Zuzka na szczęście brat i szwagier mieszkają za miedzą, niech myślą jak agawę przetransportować do garażu. Wiosną mieli nie lada problem, a teraz gdy podrosła i ziemia w doniczce jest mokra...już to widzę...będzie jazda
Basiu witaj

jesień i do mnie przyszła, na dowód kilka zdjęć z bardzo jesiennego ale i kolorowego ogrodu.
Grażynko agawa jest bardzo wytrzymała na mróz, nawet -5 jej nie zaszkodzi. Zapewne dopiero w listopadzie pójdzie na zimowisko
Maryniu u mnie największy przymrozek był z czwartku na piątek, zmarzły aksamitki, cynie, nawet rudbekie. W tej chwili najpiękniej kwitną marcinki, na szczęście mam w ogrodzie trochę krzewów, które o tej porze fajnie się przebarwiają i zdobią ogród
Małgosiu gdzie Ty się podziewałaś kochana?

fajnie, że już jesteś

tęskniłam za Tobą i hortensjami. Zaraz biegnę do Ciebie
Tajeczko ja już wykopałam dalie i canny, pozostało mi wsadzenie krokusów i kilka roślinek, które kupiłam wczoraj z przeceny. Ale to już jest sama przyjemność, gdy na dworze jest ciepło i słonecznie. Walka zacznie się jak spadną liście z drzew i krzewów a tych nie brakuje w moim ogrodzie
Aluniu Tobie też życzę miłej i spokojnej nocy
Ogród iście jesienny
zakwitła pasiflora