Mój zielony świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony świat

Post »

Aniu przymrozki sprawiły w wielu ogrodach straty wśród tarasowych roślin, nadszedł czas wykopywania kann i dalii.
U mnie same byliny rosną i jesień nie jest tak bardzo pracowita.
Śliczny kotek, trochę zadumany. :D
Wspaniały okaz z tej agawy, trzeba chyba na taczce przewozić na docelowe miejsce, jaka długowieczna, gratuluję. :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu miłej nocki ;:41
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko wiosną dwóch chłopa miało problem a przecież ziemia w doniczce była suchutka. Teraz to już trzy lub cztery osoby będą musiały ją wnieść do garażu :D

Marysiu-Masko trochę poszperałam i jest wiele odmian świecznic, może trafiłaś na taką która nie pachnie. Teraz jest okazją kupić kolejną tym razem pachnącą

Teresko masz rację jesień potrafi być piękna, mimo tego, że kwiaty już nie kwitną w ogrodzie jest cudnie kolorowo. A świecznicę szczerze polecam, słuchy chodzą, że uzależnienie u Ciebie nie mija także póki Cię jeszcze trzyma kupuj kochana kupuj :D

Paulinko witaj :wit dawno Cię nie było na forum, gdzieś Ty się podziewałaś kochana? Bardzo się cieszę, że wróciłaś i będziemy mogli podziwiać Twój ogród :heja

Zuzka na szczęście brat i szwagier mieszkają za miedzą, niech myślą jak agawę przetransportować do garażu. Wiosną mieli nie lada problem, a teraz gdy podrosła i ziemia w doniczce jest mokra...już to widzę...będzie jazda ;:306

Basiu witaj :wit jesień i do mnie przyszła, na dowód kilka zdjęć z bardzo jesiennego ale i kolorowego ogrodu.

Grażynko agawa jest bardzo wytrzymała na mróz, nawet -5 jej nie zaszkodzi. Zapewne dopiero w listopadzie pójdzie na zimowisko

Maryniu u mnie największy przymrozek był z czwartku na piątek, zmarzły aksamitki, cynie, nawet rudbekie. W tej chwili najpiękniej kwitną marcinki, na szczęście mam w ogrodzie trochę krzewów, które o tej porze fajnie się przebarwiają i zdobią ogród :heja

Małgosiu gdzie Ty się podziewałaś kochana? ;:168 fajnie, że już jesteś :heja tęskniłam za Tobą i hortensjami. Zaraz biegnę do Ciebie ;:65

Tajeczko ja już wykopałam dalie i canny, pozostało mi wsadzenie krokusów i kilka roślinek, które kupiłam wczoraj z przeceny. Ale to już jest sama przyjemność, gdy na dworze jest ciepło i słonecznie. Walka zacznie się jak spadną liście z drzew i krzewów a tych nie brakuje w moim ogrodzie ;:108

Aluniu Tobie też życzę miłej i spokojnej nocy ;:196

Ogród iście jesienny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła pasiflora :heja

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Aniu ,widzę ,że posiadasz perukowca( nie mylę się?)......i mam pytanie ,czy perukowiec rośnie jako krzew czy mozna z niego drzewo formować? Czy jest może jak bez i puszcza z ziemi nowe odrosty? Ja weszłam w posiadanie perukowca ale na razie mam go w doniczce i tak będzie zimował do wiosny....Jak puszcza odrosty to nie pasuje mi , nie lubie takich krzewów co to bez pozwolenia się rozrastają.....To jak to z nim jest?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu pięknie drzewa i krzewy wybarwiły się w Twoim ogrodzie, szczególnie derenie .
Aby tylko bardzo zimno nie było, gdy trzeba będzie liście grabić.
U mnie także ich cała masa będzie.
Najgorsze z jesionu, takie drobne, przelatują pomiędzy grabiami.
Powiedz proszę, co to za budowla wśród iglaków, jakiś taras? :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też już wykopałam dalie i uprzątnęłam jednoroczne. Ale nie wszystkie padły. Szałwia omączona trzyma się bardzo dobrze.
No i za twoją radą poprzesadzałam to co miałam poprzesadzać. Na wiosnę zostawiam tylko część rabaty, na której rosną trawy.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Knapl perukowca jak najbardziej można formować na kształt drzewa, wycinając dolne konary i nie wypuszcza pędów bocznych. Mój ma już swoje lata i odrostów nie zauważyłam, także sadź i ciesz się pięknymi peruczkami :D

Tajeczko to jest stara altana, pierwsza budowla w moim ogrodzie, która powstała gdy nie było jeszcze żadnego drzewa ani krzewu. Swego czasu chroniła nas przed słońcem a teraz winobluszcz opanował ją całą i nawet mi to doba :D

Gosiu u mnie też omączona kwitnie, mam ją pierwszy rok ale pozostanie w moim ogrodzie na długie lata, kolor indygo jest cudowny :D Nie pożałujesz przesadzania, zobaczysz latem Ci się odwdzięczą ;:108
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nawet z góry ładnie wygląda wśród drzew. ;:138
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu pięknie Ci jesień pomalowała rośliny .Można się jeszcze pozachwycać i pospacerować ;:168
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu dziękuję ;:196 wśród tych kolorów czas w ogrodzie jest bardzo przyjemny ;:108 Zapewne dziś spędzę cały dzień na powietrzu, zapowiada się przyjemny dzień :heja
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Aniu
Kotke masz przesłodką, pomiziaj ją, proszę :D
Już kilka razy miałam sobie kupić pasiflorę, ale jakoś nie umiałam się na nią zdecydować :roll: Jej kwiaty zachwycają!!!
Mam ogromną słabość do iglaczków, widze, ze u ciebie też ich nie brakuje :D
Miłego dnia.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jesień u Ciebie widać na każdym kroku...piękne jej barwy cieszą oczy.
Kotka cudowna ;:167 czy to jakaś rasowa? Biały dachowiec zdarza się bardzo rzadko :|
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Aniu o jak pięknie jesiennie u Ciebie, takie kolorki to ja lubię, od razu weselej się robi tyle barw i wszystko takie już duże, oj kiedy u mnie też tak będzie.... a ta rabata chyba przy tarasie super, skopiowałam sobie mam nadzieję że nie masz nic przeciwko i może u mnie podobną kiedyś odnajdziesz....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu u Ciebie złota polska jesień,u mnie niektóre liście nie zdążyły się przebarwić bo mróz je ściął,dobrze że chociaż u innych mogę pooglądać :D :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja wyrzucam prawie całą szałwię omszona na rzecz omączonej. Co z tego, że jednoroczna. Przecież pelargonie tez kupuję co sezon. W dodatku często sama się wysiewa. Bardziej lubię tę szafirową, ale do niektórych kompozycji pasuje mi ta srebrna.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”