Mój fijoł 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 8

Post »

Gosia, koty wybierają do spania najlepsze miejsca w domu :D
Marysiu, cieszę się, że pracuję, choć brakuje mi pewności, czy dotrwam do emerytury :? Boję się po prostu o pracę. Kiedy już będę na emeryturze, nie będę miała czasu na nic poza ogrodem 8-) Tak mówię, bo do tego momentu jeszcze daleko-zobaczymy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Siedzę i wybieram róże ale chyba muszę cofnąć się w Twoim wątku i zobaczyć co mi polecałaś. Nie zapisałam to teraz mam szukania, a ciągle mi ktoś przeszkadza.Akurat dzisiaj naszło ich na przychodzenie :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edyta1 pisze:Ewo, w jakiej odległości sadzić róże od powojników, bo czytałam, że zalecana odległość to metr, ale nie bardzo udaje mi się znaleźć miejsce, żeby tak posadzić :? .
Ło matko,Edyta, a kto by ten metr zachowywał?? Ja sadzę od razu róże przy powojniku. No prawie od razu. Przecież pergole, tak jak napisała Ewa, nie są aż tak szerokie, a sadzi się często właśnie przy pergolach?
Ja myślę, że chodziło raczje o sadzenie kolejnych powojników obok siebie. Wtedy by się zgadzało, żeby metr odległości zostawić ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Teraz już wiem co Ci spać nie daje po nocach, a takiego zerwania w środku nocy to współczuję. ;:168 Nas czasami budziło jak Basia zleciała z łóżka bo mieszkają nad nami, to też był huk bo stropy drewniane to się niesie bardzo. ;:202

Powojniki wsadzam w takie odległości od róży jak inne rośliny, żeby tylko w obrębie bryły korzeniowej sobie nie przeszkadzały. Dołem i tak się poplączą i jedna roślina będzie objadać drugą. :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Giardina zmarzła w 2011 roku jak i inne delikatne rośliny ale już wiosną odbiła ,teraz ma już 2m i czekam na takie kwitnienie

Obrazek

Twoja ma takie prawdziwe giardinowskie kolory.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

wanda7 pisze:
Edyta1 pisze:Ewo, w jakiej odległości sadzić róże od powojników, bo czytałam, że zalecana odległość to metr, ale nie bardzo udaje mi się znaleźć miejsce, żeby tak posadzić :? .
Ło matko,Edyta, a kto by ten metr zachowywał?? Ja sadzę od razu róże przy powojniku. No prawie od razu. Przecież pergole, tak jak napisała Ewa, nie są aż tak szerokie, a sadzi się często właśnie przy pergolach?
Ja myślę, że chodziło raczje o sadzenie kolejnych powojników obok siebie. Wtedy by się zgadzało, żeby metr odległości zostawić ;:108
Wandziu i właśnie dlatego, ja nie posadziłam tej pary przy żadnej pergoli. Gdzieś czytałam, że któraś dziewczyna przesadzała powojnik i zdziwiła się jego ogromną bryłą korzeniową :shock: . W artykule, o którym mówię było ponadto, że powojnik powinno się dosadzić do róży nie wcześniej jak po 2 latach :? .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Ewo jak będziesz miała czas to zerknij do mojego wątku na listę róż :D Co myślisz na temat mojego wyboru
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, przyjemny sposób spędzania czasu :D
Wanda, no właśnie-zalecenia sobie, a rzeczywistośc sobie ;:306
Majka, to na szczęście dość rzadkie przypadki :D Korzenie się i tak przemieszają-trzeba nawozić.
An-ko na razie zima była niezwykle łagodna, więc jeszcze się o Giardinę nie martwię :roll:
Edyta-korzenie obu roślin są ogromne :D Tylko róża rośnie w dół, a powojnik wszerz :wink: Sadziłam powojnik przy róży pnącej i od razu, i po kilku latach-faktycznie na początku obe rośliny mogą rosnąć słabiej-potem nie widać.
Gosia, już byłam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewuś, jak zdrowie czy koty panią wygrzały, czy świętowały? bo nocne spadanie przedmiotów to ich zasługa? Jesteś już w pracy czy dalej wygrzewasz łóżeczko?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, to nie koty nabroiły 8-) Mam zwolnienie do środy-i ciągle lekką gorączkę :? Chętnie bym już wyszła z domu, ale to może być niemożliwe-napadało mnóstwo śniegu :evil: Do środy to mogą być całe góry. A tania siła robocza też leży w łóżku :(

Stanwell Perpetual w gąszczu :D Od 11 do zachodu słońca ma tam patelnię.
Obrazek

Pierwiosnek Vialli. Bardziej podobał mi się Primula capitata, ale nie dał rady ujemnym trzydziestkom :(
Obrazek

Stanwell ma bodziszek u stóp. Jak widać nie jest to szczelna osłona :oops:
Obrazek

Świeża rabata-koty ją uwielbiają :wink:
Obrazek

Ogólnie posadzenie tu host i paproci było błędem-za sucho i za jasno, wiosną przeprowadzka.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to nie ciekawie szpital w domu! i śnieg zasypał domostwo dobrze, że te słoiczki masz :lol:
Coś za długo ta gorączka się utrzymuje, a masz jakieś lekarstwa czy tylko takie domowe środki?
Ewuniu dobrze że masz okienko na świat :!:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A po co Wam odśnieżać jak wszyscy leżą w łóżkach?
Edyta1 pisze:
wanda7 pisze:
Wandziu i właśnie dlatego, ja nie posadziłam tej pary przy żadnej pergoli. Gdzieś czytałam, że któraś dziewczyna przesadzała powojnik i zdziwiła się jego ogromną bryłą korzeniową :shock: . W artykule, o którym mówię było ponadto, że powojnik powinno się dosadzić do róży nie wcześniej jak po 2 latach :? .
Kiedyś czytałam, że prawidłowo powinno sie posadzić różę rok, a nawet 2 lata wcześniej niż powojnik, żeby zdążyła się ukorzenić, bo powojnik jest bardzo ekspansywny.
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Rabatka śliczna ile tam wspaniałości posadziłaś, a jak roślinki sie rozrosną to ;:oj ;:oj ;:oj :tan :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

An-ka, Twoja Giardina...brak słów ;:180
Ewa, jak samopoczucie? Mam nadzieję, że lepsze, a choroba szybko ustąpi...trzeba regenerować siły na wiosnę ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewcia :D koty zawsze uwielbiają świeże rabaty.
Czasami mam wrażenie, że myślą, że to ich nowa kuweta. :;230
U mnie też jest śnieg, chociaż w Gdańsku już tak nie widać za wiele.
Ale Was zmogło choróbsko ;:202
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Tobie i Twojej rodzinie.
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”