Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Ewa Gajowa Czy u Ciebie też jedne czereśnie są większe a inne mniejsze na jednym drzewie? U mnie są duże różnice w rozmiarach i nei wiem czy te mniejsze dorosną czy opadną :?:
Gosiu Już jest kranik na dole, Baniak stoi na podwyższeniu z palet, wczoraj była próba - wszystko działa jak należy :D Jeszcze tylko muszę kupić węża zbrojonego bo jak na razie to w sklepach jest sam badziew - cieniutkie łamiące się węże. Po co oni w ogóle takie produkują , toto się do niczego nie nadaje :lol: Zapraszam na czereśnie jakbyś była w okolicy ;:138
Romku Jedna gałąź u tej moreli jest żywa i w dobrym stanie - zostawię ją , pewnie po raz kolejny wyrośnie z niej drzewo, pożyje z 5 lat i znów padnie...Co roku na morelach jedna lub kilka gałązek ma takie objawy jak Twój migdałek, zwykle obcinam je bo i tak nie rokują dobrze.
Ewomajowa Moniliozę miewam na śliwach, wiśniach , morelach i czereśniach ale to nie była moniliioza bo jednej nocy padło całe drzewo. Rok temu tak miałem z czereśnią Hedelfińską, jednej nocy zwiędła cała 5-metrowa gałąź z kwiatami, od razu obciąłem, zasmarowałem ranę i do dziś drzewo jest zdrowe.
Dorotko Mariuszem nie jestem ale byłem tak nazywany bo miałem kolegę Mariusza i nas mylili ;:306 Masz rację nie poddawaj się. Ostatnie 2 tygodnie są złe, ciągle kogoś coś boli...
Gosiu Czekam i czekam i doczekać się nie mogę deszczu, już niedobrze mi od tego słońca, wszystko powinno być w umiarze ale w nadchodzącym tygodniu ma być ochłodzenie i prawie codzienne deszcze, jakbym chciał żeby się sprawdziło ;:138 Sad w piątek wykosiłem więc może padać do woli,jeszcze niech by co dzień po południu grzmiało... Byłbym w siódmym niebie :D
Ewo Rewi Każdego dnia ta zieleń jest ładniejsza, aż szkoda wieczorem schodzić do domu...Może by tak spać na zewnątrz? Ale to i tak nie będę nic widzieć, trzeba by nie kłaść się spać ;:306
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przytulnie tu u Ciebie :D Zaszyłabym się gdzieś, żeby podziwiać. W warzywniku chyba już wszystko wzeszło, a ja wczoraj posiałam ostatnie ogórki. Czekam na deszcz, wczoraj się nie pokazał :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Faktycznie piękniejsza z dnia na dzień ;:215 ;:215 pozdrawiam cieplutko bo u mnie +30*C :wink:
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale! :wit ...ale masz wypielęgnowane swoje warzywka... ;:108
Rabatki z kwiatkami cieszą oczy...wspaniałe , dorodne , kolorowe...
Lubię patrzeć i podziwiać ogród przy delikatnym deszczyku....warunek : bez grzmotów
Pozdrawiam serdecznie ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Michale :wit . Plamy zieleni w różnych odcieniach uchwyciłeś przepięknie ;:180 . Rozważasz nocleg w ogrodzie, czyżby u Ciebie nie było tych wszystkich latających krwiopijców :?: Pozdrawiam życząc udanego tygodnia.
Ewa
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Michał, bardzo Cię przepraszam, nawet nie wiem, skąd mi się wzięło, że zmieniłam Ci imię... Strasznie mi przykro... ;:196
W ogrodzie masz pięknie... Uwielbiam Trzmieliny i Tawuły, też ich u mnie sporo... Jak na razie to większość odmian Trzmielin mam... Ale są tak urokliwe, że nie mogę im się oprzeć... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne odcienie zieleni aż do jaskrawego seledynu :!: Też czekam na deszcz albo przynajmniej lekkie ochłodzenie, bo w tym skwarze nie da się pracować ani przesadzać roślin. Patelnia jak w lipcu :?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Właśnie zanosi się na burzę :D A wczoraj co się działo... Dawno takiego czegoś nie widziałem! Do 14 było 5 słabych burz, i już straciłem nadzieję że cokolwiek jeszcze się wydarzy psiocząc pod nosem na niesprawiedliwość pogody. Było po 16, polazłem na sad, poprzyglądałem się drzewom, ziemniakom i spostrzegłem ciotke na polu u siebie - 2 domy za mną. Poszedłem do niej , pogadaliśmy i okropnie zachciało mi się spać, mówię jej że zwykle na ulewy tak mi się chce spać a tu się na nic nie zanosi, odpowiedziała że gdyby od mojego snu zależały deszcze to żebym nawet cały dzień przespał (bo u nas ostatnio zaczęło się robić okropnie sucho, od 2.5.2013 nie padało porządnie tylko jakieś g....) i poszedłem się do domu zdrzemnąć. Obudziło mnie huknięcie - myślałem że coś się zawaliło a to tak piorun walnął. Walił jeden za drugim, bardzo się błyskało i przyszła ulewa...niestety z gradem. Na szczęście deszcz był tak mocny, że grad poza uszkodzeniem liści funkii nie zrobił szkód. Burza trwała półtorej godziny! Zalało warzywnik , wzdłuż ziemniaków płynęły rzeki a za sadem na polu zrobiło się takie rozlewisko że możnaby sadzić ryż. Spadło 31 litrów ;:138 Od początku miesiąca jest 81 litrów i norma miesięczna już przekroczona a tu zapowiada się cały maj do końca burzowy, każdego dnia - bardzo mnie to cieszy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ewamaj W moim warzywniku powschodziły szczególnie chwasty :evil: Ale takie już uroki przyrody, po ulewach urosną to będzie je łatwiej wyrwać niż taki drób co ledwo wzeszedł.
Ewo Rewi Nie miałem jeszcze upału w tym roku, mogę tylko pozdrowić burzowo :wink:
Bogusiu Przy wczorajszym niedelikatnym deszczyku ogród też wyglądał ciekawie - rośliny gięły się we wszystkie możliwe strony . Jeszcze nie wszystko się odprostowało, np czyściec i tamaryszek dalej są pokraczne a dziś kolejne burze się zapowiadają ;:138
Calka A jakże by ich nie było - ale w tym roku jestem górą, tzn zabiłem ich więcej niż mnie pogryzło :pogon Teraz po deszczach będzie ich jeszcze więcej niestety. Miłego dnia :wit
Dorotko Nic nie szkodzi, Mariuszami i Marcinami bywałem bardzo często więc to dla mnie nic nowego ;:306 Tawuły i Trzmieliny wyjątkowo upodobały sobie moją glebę, rosną jak na drożdżach :D
Jacku Takie seledyny najlepiej są widoczne na zdjęciach po majowym deszczu - później już jest inna zieleń a w czerwcu to czasem w turkus wpada. I jak, poprawiło się u Ciebie z deszczem?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Michale, ale ulewa. U mnie też zawsze czekam na deszcz jakna zbawienie. Ostróżki od Ciebie i inne świetnie rosną ;:196
Czytam z żalem, że szczepienie nie wyszło. Szkoda, może następnym razem się uda.
U mnie świeżo sadzone drzewka mają się dobrze, oprócz jednego, które sadziłam razem z M. To odpadnie, a inne rosną, Mało tego sadzone tego samego dnia, w ten sam sposób, ale przeze mnie ma 20cm przyrosty. To sadzone z M umiera ;:145
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dlaczego zamiast tak normalnie popadać -zaraz nawałnice przychodzą ,żal roślin a jeszcze bardziej zniszczeń i szkód jakie ludzie ponieśli
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wciąż czekam na porządny deszcz, ale za taką nawałnicę dziękuję, poczekam jeszcze trochę :roll: Dziś do południa padało, siąpiło raczej i bardzo się cieszyłam. W południe przestało i momentalnie wrócił upał. Przy próbie sadzenia okazało się, że gleba nadal sucha :evil: Pielenie było mało przyjemne, raczej męczące.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Michale to ja poproszę o deszczyk taki łagodny czas trwania ze dwa dni bez gradobicia i ulew a zwłaszcza piorunów bo strasznie tego nie lubię
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Michale deszcz Cie nie oszczędził :(
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Mnie na razie nawałnice oszczędziły... :)
Pytałes o czereśnie - u nas nie ma tak, żeby były na jednym drzewie różnej wielkości. M mówi, że jeśli to dotyczy np. jednej gałęzi, to byc może ta gałąż choruje.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Nawet w ulewę robisz świetne fotki! A entuzjazm do burz - no w tym jesteś wyjątkowy ;:oj Ja je też lubię ale teraz było już tego deszczu za dużo. Ogród znów pływa i minie kilka dni zanim woda opadnie. Chyba że znów napada to nie opadnie ;:224 Ale wiele roślin to lubi, a inne muszą się trochę pomęczyć 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”