Leśny ogród Moni68 cz.9
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
MONIKO ,bukietówki na
, tylko ogrodówki lubią cień .

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Moniko, zdjęciami z egzotycznych podróży rozpalasz moją wyobraźnię
Zaskoczyło mnie na Twoim zdjęciu, że pokazane miasto jest bardzo duże jak na niewielką wyspę. I poczytałem sobie więcej o Sao Vicente i jej stolicy Mindelo. No teraz rozumiem - na wyspie jest 70 tys. mieszkańców, a pewnie drugie tyle turystów. Jak to człowiek ciągle się czegoś nowego dowiaduje
Piękna wyspa i Twoje zdjęcia

Zaskoczyło mnie na Twoim zdjęciu, że pokazane miasto jest bardzo duże jak na niewielką wyspę. I poczytałem sobie więcej o Sao Vicente i jej stolicy Mindelo. No teraz rozumiem - na wyspie jest 70 tys. mieszkańców, a pewnie drugie tyle turystów. Jak to człowiek ciągle się czegoś nowego dowiaduje

Piękna wyspa i Twoje zdjęcia

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Monia, bardzo lubię Twoje fotorelacje
, aż chce się człowiekowi wyrwać choć na kilka dni z tej rutyny..

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Przynajmniej przez twoje fotorelację poznam piękne zakątki naszego globu ..
Ja dzieliłam hosty trzy lata temu , dostałam dwie olbrzymie od kuzyna ,który się ich pozbywał , wyrąbałam siekierą ze dwadzieścia kępek dość pokaźnych i mam cały rządek a tam mogą sobie rosnąć
jak chcą .. Teraz przenoszę zalane floksy i liliowce ..
Ja dzieliłam hosty trzy lata temu , dostałam dwie olbrzymie od kuzyna ,który się ich pozbywał , wyrąbałam siekierą ze dwadzieścia kępek dość pokaźnych i mam cały rządek a tam mogą sobie rosnąć
jak chcą .. Teraz przenoszę zalane floksy i liliowce ..
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Moniś

Miło mi, to mój pierwszy raz.Jestem świadoma że nie mam wielkich szans, ale cieszę się jak małe dziecko że to Ty Pamiętałaś o mnie. DziękujęMonia68 pisze:Zytuś...PS. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale zgłosiłam Cię do comiesięcznego konkursu...

No, no Pawełek zapowiada się na bardzo ambitnego mamusi synusia! Tylko się cieszyć. Gratuluje! To są bardzo miłe chwile dla rodzica. 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was bardzo serdecznie
Bardzo dziękuje za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Jest mi wstyd, że tak rzadko zaglądam, ale mam nadzieję, że do końca września wszystko będzie jasne... To , oczywiście, tylko moje pobożne życzenia... Miałam nadzieję, że w pierwszym tygodniu września kółka zainteresowań będą już określone- okazuje się, że wszystko stoi pod znakiem zapytania, a ja jestem jedyną matką, która zadaje jakiekolwiek pytania
Coż... chyba jestem kiepska w tym wszystkim, chociaż P ciągle mnie dopinguje i jeśli ja czegoś ni wywalczę, to tego nie będzie... czy to nie jest chore??? Czuję się, jak jakaś okropna harpia, która usiłuje "wyrwać" coś atrakcyjnego dla dziecka... Wychowawczyni powiedziała mi, że powinnam się cieszyć, że mają własną klasę lekcyjną w czasie remontu
Proszę wziąć pod uwagę, że muszę zorganizować życie rodzinno- naukowe, proszę więc o wyrozumiałość
Najnowsze zdjęcia z ogrodu

Miłego popołudnia zyczę

Bardzo dziękuje za odwiedziny i wszystkie miłe słowa

Proszę wziąć pod uwagę, że muszę zorganizować życie rodzinno- naukowe, proszę więc o wyrozumiałość

Najnowsze zdjęcia z ogrodu

Miłego popołudnia zyczę

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Moniu,idę w Twoje ślady i odpowiadam w Twoim wątku. Nie jest to zbyt powszechne tu, ale wydaje mi się b.wygodne
dla adresata. Miło mi, że zajrzałaś do alpejskiego wątku. Wspominasz Val d`Isere. Miałam okazję przed kilkoma laty zwiedzić
tę uroczą miejscowość. Super że możesz tam spędzać wakacje. Ale jest jeszcze tyle innych miejsc na świecie. Ciekawie
je pokazujesz i piszesz o nich. Dzięki Tobie zwiedzimy chyba niedługo cały świat. Sprawy związane z nauką języków
też nie są mi obce, ale nie będę tu o tym pisać.
Jak zwykle pięknie w ogrodzie. 
dla adresata. Miło mi, że zajrzałaś do alpejskiego wątku. Wspominasz Val d`Isere. Miałam okazję przed kilkoma laty zwiedzić
tę uroczą miejscowość. Super że możesz tam spędzać wakacje. Ale jest jeszcze tyle innych miejsc na świecie. Ciekawie
je pokazujesz i piszesz o nich. Dzięki Tobie zwiedzimy chyba niedługo cały świat. Sprawy związane z nauką języków
też nie są mi obce, ale nie będę tu o tym pisać.

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Zdjęcia z podróży jak zwykle bardzo ciekawe.
Dużo kolorów masz w ogrodzie.
Hosty mają piękne duże liście, nie atakują ich ślimaki? U mnie są bardzo ponadgryzane.
Dużo kolorów masz w ogrodzie.
Hosty mają piękne duże liście, nie atakują ich ślimaki? U mnie są bardzo ponadgryzane.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Piękna brunera, dopiero dokupiłam kilka na wiosnę i są jeszcze malutkie w/g twojej ..
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MONISIU na wystawie też kupiłam sobie takiego lila zawilca o imieniu Princ Heinrich . Ma pączki i chyba zobaczę jeszcze w tym roku jego kwiaty
. Hortusia pięknie kwitnie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś widok z hortensją wspaniały.....no i zachwycają mnie hosty.....takie piękne i nie podziurawione, u mnie w tym roku ślimory dorwały się do nich 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy
Zbliżam się powoli do końca prac ogrodowych, liczę więc, że niebawem będę miałam więcej czasu na forum... Niestety, roślinami zajmuję się z doskoku, dlatego też tak długo to wszystko trwa. Dzisiaj posadziłam wszystkie cebulowe, zostało tylko do wykopania i podzielenia 6 host. Berberysy są juz na swoich miejscach, więc po uporaniu się z hostami zostanie tylko do rozsypania kompost, ale to już w październiku. Robota idzie mi dość niemrawo nie tylko z powodu permanentnego braku czasu na ogród, ale i komarów, które ciągle nie odpuszczają i gryzą jak wściekłe...
Jutro pierwsze zebranie w szkole, mam więc nadzieję, że w końcu podadzą rozkład kółek zainteresowań. Tradycynie trzeba będzie wnieść szereg opłat, oby tylko z korzyścią dla dzieci
Wiadomym natomiast jest już od początku września, że komunia będzie miała miejsce 20 maja. Chyba mnie czeka ciężki rok
Popobno sale i restauracje są już zarezerwowane- nie przejmuję się tym w ogóle, bo obiad planuję w ogrodzie. Zresztą uważam, że komercjalizacja tej skąd inąd religijnej uroczystości, osiągnęła granice absurdu
Nie uważam za stosowne urządzania niemalże wesela z tej okazji.
Kochani, będę sukcesywnie odpowiadać w Waszych wątkach.

Miłego popołudnia

Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy

Jutro pierwsze zebranie w szkole, mam więc nadzieję, że w końcu podadzą rozkład kółek zainteresowań. Tradycynie trzeba będzie wnieść szereg opłat, oby tylko z korzyścią dla dzieci

Kochani, będę sukcesywnie odpowiadać w Waszych wątkach.

Miłego popołudnia

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Monika pięknie w twoim leśnym ogrodzie
Hosty masz już takie wielkie .A mnie zaciekawiła ta hosta na pierwszy zdjęciu z dużą ilością jasnego w środku .Masz ją w zbliżeniu?