Leśny ogród Moni68 cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.9

Post »

MONIKO ,bukietówki na ;:3 , tylko ogrodówki lubią cień .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Moniko, zdjęciami z egzotycznych podróży rozpalasz moją wyobraźnię 8-)
Zaskoczyło mnie na Twoim zdjęciu, że pokazane miasto jest bardzo duże jak na niewielką wyspę. I poczytałem sobie więcej o Sao Vicente i jej stolicy Mindelo. No teraz rozumiem - na wyspie jest 70 tys. mieszkańców, a pewnie drugie tyle turystów. Jak to człowiek ciągle się czegoś nowego dowiaduje ;:224
Piękna wyspa i Twoje zdjęcia ;:108
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Monia, bardzo lubię Twoje fotorelacje ;:196 , aż chce się człowiekowi wyrwać choć na kilka dni z tej rutyny..
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Przynajmniej przez twoje fotorelację poznam piękne zakątki naszego globu ..
Ja dzieliłam hosty trzy lata temu , dostałam dwie olbrzymie od kuzyna ,który się ich pozbywał , wyrąbałam siekierą ze dwadzieścia kępek dość pokaźnych i mam cały rządek a tam mogą sobie rosnąć
jak chcą .. Teraz przenoszę zalane floksy i liliowce ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Moniś ;:196
Monia68 pisze:Zytuś...PS. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale zgłosiłam Cię do comiesięcznego konkursu... ;:196
Miło mi, to mój pierwszy raz.Jestem świadoma że nie mam wielkich szans, ale cieszę się jak małe dziecko że to Ty Pamiętałaś o mnie. Dziękuję ;:196 ;:97
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

No, no Pawełek zapowiada się na bardzo ambitnego mamusi synusia! Tylko się cieszyć. Gratuluje! To są bardzo miłe chwile dla rodzica. ;:167
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Takie dziecko to skarb :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witam Was bardzo serdecznie :D
Bardzo dziękuje za odwiedziny i wszystkie miłe słowa ;:167 Jest mi wstyd, że tak rzadko zaglądam, ale mam nadzieję, że do końca września wszystko będzie jasne... To , oczywiście, tylko moje pobożne życzenia... Miałam nadzieję, że w pierwszym tygodniu września kółka zainteresowań będą już określone- okazuje się, że wszystko stoi pod znakiem zapytania, a ja jestem jedyną matką, która zadaje jakiekolwiek pytania :roll: :shock: :shock: Coż... chyba jestem kiepska w tym wszystkim, chociaż P ciągle mnie dopinguje i jeśli ja czegoś ni wywalczę, to tego nie będzie... czy to nie jest chore??? Czuję się, jak jakaś okropna harpia, która usiłuje "wyrwać" coś atrakcyjnego dla dziecka... Wychowawczyni powiedziała mi, że powinnam się cieszyć, że mają własną klasę lekcyjną w czasie remontu :roll: :shock:
Proszę wziąć pod uwagę, że muszę zorganizować życie rodzinno- naukowe, proszę więc o wyrozumiałość ;:167

Najnowsze zdjęcia z ogrodu :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłego popołudnia zyczę ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Moniu,idę w Twoje ślady i odpowiadam w Twoim wątku. Nie jest to zbyt powszechne tu, ale wydaje mi się b.wygodne
dla adresata. Miło mi, że zajrzałaś do alpejskiego wątku. Wspominasz Val d`Isere. Miałam okazję przed kilkoma laty zwiedzić
tę uroczą miejscowość. Super że możesz tam spędzać wakacje. Ale jest jeszcze tyle innych miejsc na świecie. Ciekawie
je pokazujesz i piszesz o nich. Dzięki Tobie zwiedzimy chyba niedługo cały świat. Sprawy związane z nauką języków
też nie są mi obce, ale nie będę tu o tym pisać. ;:132 Jak zwykle pięknie w ogrodzie. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Zdjęcia z podróży jak zwykle bardzo ciekawe.
Dużo kolorów masz w ogrodzie.
Hosty mają piękne duże liście, nie atakują ich ślimaki? U mnie są bardzo ponadgryzane.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękna brunera, dopiero dokupiłam kilka na wiosnę i są jeszcze malutkie w/g twojej ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MONISIU na wystawie też kupiłam sobie takiego lila zawilca o imieniu Princ Heinrich . Ma pączki i chyba zobaczę jeszcze w tym roku jego kwiaty ;:196 . Hortusia pięknie kwitnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś widok z hortensją wspaniały.....no i zachwycają mnie hosty.....takie piękne i nie podziurawione, u mnie w tym roku ślimory dorwały się do nich :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy ;:167 Zbliżam się powoli do końca prac ogrodowych, liczę więc, że niebawem będę miałam więcej czasu na forum... Niestety, roślinami zajmuję się z doskoku, dlatego też tak długo to wszystko trwa. Dzisiaj posadziłam wszystkie cebulowe, zostało tylko do wykopania i podzielenia 6 host. Berberysy są juz na swoich miejscach, więc po uporaniu się z hostami zostanie tylko do rozsypania kompost, ale to już w październiku. Robota idzie mi dość niemrawo nie tylko z powodu permanentnego braku czasu na ogród, ale i komarów, które ciągle nie odpuszczają i gryzą jak wściekłe...
Jutro pierwsze zebranie w szkole, mam więc nadzieję, że w końcu podadzą rozkład kółek zainteresowań. Tradycynie trzeba będzie wnieść szereg opłat, oby tylko z korzyścią dla dzieci :lol: Wiadomym natomiast jest już od początku września, że komunia będzie miała miejsce 20 maja. Chyba mnie czeka ciężki rok :lol: Popobno sale i restauracje są już zarezerwowane- nie przejmuję się tym w ogóle, bo obiad planuję w ogrodzie. Zresztą uważam, że komercjalizacja tej skąd inąd religijnej uroczystości, osiągnęła granice absurdu :roll: Nie uważam za stosowne urządzania niemalże wesela z tej okazji.

Kochani, będę sukcesywnie odpowiadać w Waszych wątkach.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego popołudnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Monika pięknie w twoim leśnym ogrodzie ;:138 Hosty masz już takie wielkie .A mnie zaciekawiła ta hosta na pierwszy zdjęciu z dużą ilością jasnego w środku .Masz ją w zbliżeniu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”