Moja familokowa oaza spokoju cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.7

Post »

Jejku-Jadzia ,ale sporo masz tych różyc :shock: i jakie piekne ;:138
a kocia obserwator....patrzy na twój ogród czy poza?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu :shock: ile Ty masz już kwitnących róż i co jedna to piękniejsza.Lincoln i Burgund niby jedne z najstarszych odmian ale biją na głowę te nowoczesne.U mnie jeszcze nie kwitną ale mam o nich najlepszą opinię.Pięknie kwitną nie chorują,pędny sztywne i kwiat szlachetny i w pąku i rozkwicie.A ten pączek "kim jestem" podobny do mojego pąka Chippelanda-zobaczymy jak się rozwinie.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-widzę,że łaciaty kot(kotka?) całkiem Ci się zadomowił i ja się nie dziwię,wśród róż(cudna Jubileusz Księcia Monaco!),piwonii,truskawek i ziół ma rajskie życie.Dopilnuje też prac budowlanych przy grillu,bo to leży w jego kocim interesie.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu ależ twój ogródek zrobił się różany, wszystkie różyczki piękne, Monaco przyciąga oko, Burgund zachwyca. Podziwiam też twój sposób ukorzeniania patyczków, mnie się to nie udawało. ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWCIU to kotka ale przez nią same kłopoty . drzwi do ogródka mam takie puste i dlatego na dole przeciągnęłam siatkę ,żeby takie małe pieski nie wchodziły mi do ogródka bo mamy na podwórku 2 takie . Niestety już mi ktoś przeciął tę siatkę chyba po to żeby wyciągnąć psa :twisted: . Teraz popodstawiałam jeszcze kamienie i mam nadzieję ,ze teraz żaden pies już nie wejdzie do ogródka . Princ Monaco mnie zauroczył . Niedosyć ,ze były to ładne sadzonki to na dodatek mocno wystrzeliły do góry
HANIU masz rację ,że te starsze róże są niezawodne i niedosyć ,że pięknie kwitną nawet deszcze im nie szkodzą np. Burgundowi
Ten pączek jak oczywiście sie nie mylę to taka NN kupiona w sklepie ,ale głowy nie dam ,gdzyż co chwilę przesadzałam te nowo wsadzone róże i już mi sie pokićkało w głowie
GRAZYNKO kicia patrzy do sąsiadowego ogrodu ,gdyż tam jest oczko a w nim rybki . Nie wiem czy dobrze myślę ;:224 ,ale sąsiad nic nie mówił ,że mu jakaś znikła
ADRIANIE ona jest naprawdę śliczna tylko ,że moja ma już 6 lat więc na taki wigor musisz poczekać . Czy chcesz tę Nostalgię
OLU oczywiście mozesz wsadzić patyczki nawet do doniczki czy wprost do ziemi i nakryć petem albo słoikiem tak żeby 2 śpiące oczka były w ziemi . . Kicia sobie siedzi na tym płocie Masz zielone rąćzki więc na pewno Ci sie uda też niedawno wsadziłam patyczki różane do doniczki
MONISIU masz rację nazwa mówi sama za siebie to dostojny kwiat chociaż nie pachnie . Dziś wsadziłam tego Rh do ziemi a całą noc był zamoczony w wiadrze ,żeby się porządnie napił
MAJKA no prace sie posuwają ,ale nie tak szybko jakby sie chciało . Jeszcze nawet połowa ich nie zakwitła
TOSIA to raczej pytanie nie do mnie są mądrzejsi ode mnie a czemu nie napisałaś sobie zaraz nazw . Jak będę za dużo myśleć zostanę myśliwym :;230
IRENKO to trzeba jeszcze raz próbować aż do skutku . Przeciez to nie takie trudne [bynajmniej mnie sie tak wydaje ] Wiesz ,ze mnie on tez uwiódł ten biało-czerwony książę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

RU jak przekwitnie to wypuści pęd do góry.
Może nawet dwa, więc na pewno w przyszłym roku będzie raz tak większa. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ru nadal mnie fascynuje! Piękny krzak!
Piwonia slicznie się komponuje z dzwonkami ;:63
A co to za różowa piękność, Jadziu, z żółtą różą na przedostatnim zdjęciu?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZA ta różowa z żółtą to Fresja i Tom -Tom . Ta kompozycja niezamierzona mnie również bardzo sie podoba . Jeszcze w pare innych miejsc dołożę niebieskie dzwonki gdyż ślicznie sie komponują z innymi kwiatami . Czy ta bordowa piwonia ma taki jakiś mydlany zapach . Wczoraj właśnie zastanawialiśmy się u Basi do czego mozna porównać ten zapach . To już 2 patyczki Veilchenblau
GRAZYNKO RU ma miejsca dosyć w każdej pozycji . Wiem ,że lubi iść na szerokość również dlatego wybrałam jej takie właśnie miejsce
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

RU imponująca i tyle ma kwiatów, czerwona też ładna. :shock:
Moja Gloria Dei ma inny kolor, to chyba nie będzie ona. :?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Jadziu, spoko!!! Jak się nazywają, to dla mnie nie jest takie istotne. Najważniejsze, że piekne. Już nie będę pytała. Daję słowo!!! ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Tom-Tom! Podobała mi się wcześniej, ale na tym zdjęciu wyjątkowo pięknie wygląda :D
Moja piwonia pięknie pachnie. Nie powiedziałabym, że to zapach mydlany :? Ale to mogą być różne piwonie :roll:
Niebieskie kwiatki są bardzo twarzowe szczególnie dla róż, może dlatego, że róże w tym kolorze nie występują . Podobnmie jak Ty, lubię takie zestawienia :D
Veilchenblau jak widzę już rośnie :tan
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

No i masz rację...troche tego buszu się u Ciebie zrobiło :D piękne różane kompozycje, a Austinek bardzo ładny...w moim kolorze :D
Widzę, ostróżki już Ci kwitną :) u mnie ani myślą. Ja nadal tyram przy trawniku, nawet kory mi zabrakło.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu ,czyżby ta bardzo kwitnąca ciemna róża to Burgund...no...okazała... :shock: Rosarium Uetersen pięknie wystrzeliła... ;:108 Moja dopiero ma dwa kwiaty rozwinięte,ale w tym cieple,wszystkie róże szybciej się otwierają,ale i szybciej przekwitają...no cóż sztuczne nie są... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Przepiękne masz róże , czy latem będzie jeszcze coś kwitło :?:
Wiesiołków nie dopatrzyłam się :shock:
Dzwonczyn i mazus są jeszcze na mojej liście ale zastanawiam się czy nie zmarnuję takich maleństw.
Musiałabym przewidzieć żwirową rabatkę , tylko gdzie :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU zawsze znajdziesz jakieś miejsce a dzis nie miałam w ogrodzie aparatu bo pożyczyłam wnusiowi dlatego nie mam ich fotki . Oczywiście będa kwitnąć róże
NELA wiesz ,że jednak chyba Magenta przeżyła bo dzisiaj zauwazyłam jej kwiat . To jedna z tych doniczkowych ,które nie dostały jeszcze docelowego miejsca po wysadzeniu spod pergoli . Tak ta ciemna to Burgund i jak zawsze raduje moje oczy . Chyba mam 2 Rosarium bardziej pod siatką . Myślałam ,że w ubiegłym roku kwiaty były czerwone nawet podchodziły pod bordo ;:224 a tu widzę ,że takie same jak RU
BAŚKA przecież Ci mówiłam ,że mam okropny busz a tak się go wystrzegałam jesienią . Jak zrobisz całość to będzie co podziwiać
IZULKO ta druga Karl Rosenvield również pachnie tylko ta buraczkowa jakaś taka . Rośnie ,rośnie V i mam nadzieję ,że wyrośnie na dostojną pannę
TOSIA ja też czasem jak nie mam nazwy to to olewam wazne ,że mnie sie podoba i zdrowo rośnie .Czy masz tego ogórecznika bo u mnie ich zatrzęsienie a myślałam ,że sie ich pozbyłam . Ciekawe ,że one w tym roku nie pachną na ogórki

MAJKA a może następny kwiat będzie inny . Jak mój Austinek zakwitnął to myślałam ,że to nie on ,ale teraz zmienił kolor i jest śliczny
Obrazek Obrazek [url=http://www[/img]http://www[/img[/url] Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”