Madziu, źle mnie zrozumiałaś. Przecież sama robisz fantastyczne macro i uwielbiam je u Ciebie oglądać
Dalu, dziękuję Ci za komentarz i w pełni się z Tobą zgadzam

Wiem, że jedni wolą takie zdjęcia a drudzy inne i często biorę pod uwagę takie sugestie. Ale nie wszystkim można dogodzić. Każdy ma też swój styl, swoje zwyczaje prowadzenia wątku i pokazywania zdjęć. W różnorodności siła tego forum
Dla mnie też biały to ulubiony kolor, bo ma dużo pozytywnych konotacji, np. czystość, niewinność, klarowność itp. Stąd i kwiaty białe uwielbiam
Galtonia to roślina cebulowa, nie zimująca w gruncie, wysoka o sztywnych pędach i białych, dzwonkowatych kwiatach.
Witaj
Grażynarosa 
Wcześniej było czerwono, a jeszcze wcześniej żółto
Moje galtonie też w tym roku marne; na tyle cebul tylko 2 kwiatostany
Grażynko-Kogra, na szczęście nie było to w moim wątku i nikt z moich znajomych ale wziąłem to do siebie. Staram się zadowolić wszystkich ale mam też własne zasady.
Christinkrysiu, biel jest po prostu piękna i już
Właściwie nie wiem, jaką mam odmianę tawliny

ale jest dość wysoka. Może to po prostu gatunek
Krysiu, koleus po łacinie może być ta samo jak po polsku ale synonimem jest plectranthus. Systematycy dołączyli koleusy do grupy plectranthus
Gdybym nie podwiązywał wyższych bylin, leżałyby na siebie albo na ziemi. To konieczność. Staram się tylko w miarę zamaskować tyczkę i sznurek, i nie związywać zbyt ciasno, bo wtedy rzeczywiście nie wygląda to dobrze.