Storczyki Katarzynki

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Kingusiu to postanowione :roll: i jak to piszę nie mam skrzyżowanych palców u nóg :;230
Joasiu albo umówmy się , jeżeli wcześniej nie kupisz sobie ,że jak mój się rozrośnie to się wymienimy rozetkami :wink: Kinga ale to nie byłby zakup to się nie liczy, jak pisali Arleta i Leszek :wink:
Agniesiu miło mi że mnie odwiedziłaś i że podobają Ci się storczyki .Ten z poprzedniej strony skradł mi serce ,też takiego jeszcze nie widziałam .A jak Twoje zakupione storczyki na Łódzkiej wystawie ?
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu czy pytasz o imię ? to nazwa tych zielonych sabotków i tu już nie będę szukała tak jak King Artur został Arturem i M.M. został Markiem :D
Gosiu dosyć ciepło to ile st. u mnie jest tak miedzy 19 a 21 i codziennie zraszam i keramzyt tez mokry paruje .Więc myślę ze będzie dobrze.do podłoża jeszcze dodałam liście buku ,trochę węgla drzewnego i skorupki .A i jeszcze odżywkę z dżdżownic,troszkę :D .
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

luna to nazwa tych sabotków a ja znalazłam paphiopedilum maudiae... Temperatura to u mnie waha się od 18 do 20 - na razie dodałam troszeczke węgla drzewnego.. nie mam niestety liści buku :( Skorupek na razie nie dawałam tylko podlewałam wodą po jajkach - chcę go wyczuć, żeby mu nie zaszkodzić... Zdawaj relację to będziemy porównywać... :tan
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Sylwuniu dziękuję za porady Gosiu tu mamy koleżankę która będzie się z nami dzieliła co i jak .
Sylwuniu a jak myślisz w trochę niższej temp. może trochę wolniej będzie rósł ? ale najważniejsze że ma ładne korzonki :D
Lasiu i pomidorka można by było jakąś tyczkę i na sznureczku za ogonek i będzie wisiał jak ta lala i odstraszał .Coś ty ostatnio do storczyków kulinarne podejście masz :;230 wiem zima jeść się chce :wink:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Kasiu, ja z Łodzi przywiozłam tylko podłoże. Ma się dobrze :D

[Na razie nie robię większych inwestycji, bo u mnie wciąż resztki choroby się tłuką po kątach...]
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaki ładny sabotek ;)
Slicznie wyglądają we trójkę ;) Marzy mi się taki widok u mnie... ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Agniesiu ups :oops: no widzisz ja widziałam tylko wasze zakupy w reklamówkach wiec myślałam że wszystkie wtedy pokupowałyście storczyków a tu proszę tylko podłoże .
Sylwka no to fajnie pocieszyłaś mnie, bo już kombinowałam czyby go nie postawić na półce, to trochę wyżej niż parapet i zawsze cieplej :D .
Justynko dzięki .Zobacz tyle osób ma sabotki ,od każdego rozetkę i już marzenie spełnione ;:196
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Śliczny MM i reszta kwitnień, no i nowości niczego sobie :wit
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Ten Twój nowy sabotek Kasiu to i moje chciejstwo, kiedyś sobie takiego sprawię! A na wrześniowej warszawskiej wystawie takie były, a ja, durna baba, nie kupiłam sobie! ;:223
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Witam Kasiu :wit
Jak ten czas biegnie szybko, to już parę dni jak ostatni raz odwiedziłem Twój wątek i przyrzekłem że się odezwę gdy przeczytam . Niniejszym więc komunikuję że przeczytałem od dechy do dechy, ufffffff jest co czytać i oglądać . ;:132
Kolekcja w szybkim tempie rozrasta się Tobie więc masz sporo spostrzeżeń którymi się dzielisz .Widać ogromne postępy w fotkach które pstrykasz ( od czasu do czasu odzywa się w Tobie dusza artysty) miło się to ogląda.
Powodzenia w rozszerzaniu kolekcji i nie zapieraj się tak bardzo że to już Twój ostatni storczyk :;230
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Basiu M.M. niestety już przekwita ma ostatnie 5 kwiatków ,2 na jednym pedzie i 3 na drugim .I niestety są to ostatnie dni jego kwitnienia .Ustaliłam że Mark 1,5 miesiąca tak u innych i tak u mnie :( Zaczął kwitnąć na początku grudnia więc jego dni są policzone.
Marysiu przecież jak się rozrośnie Tobie też mogę dać rozetkę i już będzie jedno chciejstwo mniej, o Arturze cały czas pamiętam :D
Marku dzięki za uznanie .Miło mi ze poznałeś się na mojej duszy artystycznej (czy trzeba trzymać się w ustalonych ramach :wink: ?) Ja nawet bez zarzekań już nie kupię następnego storczyka bo naprawdę nie mam już miejsca .Teraz szukam możliwości żeby trochę zwiększyć im przestrzeń, bo gdy kwitną to już niema takiego uroku :roll: No chyba że jakiś prezencik, to ja nie odmówię przez grzeczność :;230
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Nie wiem jak u Was ale u mnie już trzeci dzień mgła, szarówka taka że nic się nie chce .Tęsknie ja i moje storczyki za ;:3 W całym tym pochmurnym nastroju jest jeden mały promyczek radości :tan moja cambria puściła coś, chyba jest to nowy przyrost, ale zawsze to coś .Cieszę się bo coś się zaczyna dziać do tej pory stała jak zaklęta .Może zmotywowało ją oncydium które też niedawno wypuściło przyrościk a stoją obok siebie :D .
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

U mnie też mglisto i szaro, niestety, a tak już było ładnie...

Kasiu, ale się przynajmniej napoatrzyłam na cudności na tej wystawie i nikt mi tego nie odbierze :) Już się nauczyłam, że nie zawsze trzeba kupować, choć serce się do nich wyrywa.

Ciekawa jestem czy Ty wytrwasz w swoim postanowieniu niekupowania ;) Dla mnie to jest na dłuższą metę niewykonalne, choćby coś najmniejszego, sieweczkę np., ale muszę raz na jakiś czas mieć nową roślinkę :D
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

katarzynka575 pisze:Nie wiem jak u Was ale u mnie już trzeci dzień mgła, szarówka taka że nic się nie chce .Tęsknie ja i moje storczyki za ;:3 .
u mnie tak samo :( ale czekam na rozkwit 4 pędów pachnącego oncidium ale coś długo mu to idzie :(
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu na pomysł z odstraszaczem uroków wpadłam po tym jak kupiłam pierwszego storczyka i sąsiadka zaczęła go podziwiać "och jaki piękny, jaki piękny" :roll: i po tygodniu zaczął gubić swoje piękne kwiatki :evil: byłam wściekła i zaraz kupiłam czerwoną spineczkę i potem już do każdego kwitnącego storczyka takową przypinałam :wink:
Twoja Luna ma się całkiem dobrze, a w Twoich rączkach to już zupełnie wydobrzeje :uszy
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”