Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Masz rację, tak zrobię 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja posieję jutro nasionka tunbergii i nie tylko. Dopiero kupiłam ziemię. Zobaczymy jak u mnie z tymi wschodami bedzie. A może one muszą przejść stratyfikację?
Pies mi zniszczył moje bukszpany
Kupiłam 5 już dobrze wyrośniętych na jesieni. Posadziłam niestety w miejscu, gdzie do tej pory było jego terytorium. No i mam rezultaty.
Posadzę nowe, mam nadzieję, że do jesieni wytrwają, bo jesienią wcale nie biegał po nich. dopiero jak śnieg spadł i częściowo zasłonił rosliny.
Pies mi zniszczył moje bukszpany
Kupiłam 5 już dobrze wyrośniętych na jesieni. Posadziłam niestety w miejscu, gdzie do tej pory było jego terytorium. No i mam rezultaty.
Posadzę nowe, mam nadzieję, że do jesieni wytrwają, bo jesienią wcale nie biegał po nich. dopiero jak śnieg spadł i częściowo zasłonił rosliny.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja posiałam szarotki, astry i posadziłam cebulkę Krasnokwiatu Katarzyny, ciekawe, czy urośnie?
A dzisiaj jeszcze wycięłam suche źdźbła traw ozdobnych, żeby zrobić miejsce nowym. Wiosna może spokojnie przychodzić! ;)
A dzisiaj jeszcze wycięłam suche źdźbła traw ozdobnych, żeby zrobić miejsce nowym. Wiosna może spokojnie przychodzić! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Gosiu, w zeszłym roku siałam tunbergię bez żadnych wcześniejszych przygotowań i wzeszła... Nie wiem, co się teraz stało, ale chyba już będę zmuszona szukać sadzonek t. na wiosnę
Agatko, widzę, że pierwsze prace ogrodnicze masz za sobą, a ja ciekawa jestem Twoich poczynań i też przychylam sie do tego, że wiosna może przychodzić
Agatko, widzę, że pierwsze prace ogrodnicze masz za sobą, a ja ciekawa jestem Twoich poczynań i też przychylam sie do tego, że wiosna może przychodzić
Ależ cudownie mi zrobiła godzina pracy w ogrodzie! Uprzątnęłam zakątek trawiasty (jakoś pusto się zrobiło...), ścięłam budleję, tawuły, pięciorniki i jeden powojnik; usunęłam zaschnięte zeszłoroczne kwiaty werbeny. Tak pustawo się zrobiło na tej rabacie; dobrze, że iglaki ratują sytuację
Ufff, niewiele roboty, a jaka radość!
A dziś rano u nas -9* , za dnia, w słońcu +9*
Wiosno, przybywaj!!!

A dziś rano u nas -9* , za dnia, w słońcu +9*
Wiosno, przybywaj!!!

- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Anetko, kawałek dobrej roboty
jak Ci zazdroszczę
Po pracy obiegłam ogródek, ale u mnie jeszcze bardzo mokro, na rabatki wejść się nie da. Oj trzeba wziąć się za porządki jak tylko trochę przeschnie.
Mam nadzieję, że może w weekend
póki co domowy ogródek pęka w szwach 
Mam nadzieję, że może w weekend
- romawr
- 100p

- Od: 7 lut 2011, o 17:41
Aneto coś mi sie wydaje że powinnaś zmienić tytuł swojego wątku
Spodziewałam się zobaczyć jakieś początki ogrodu a ja tu widzę PEREŁKĘ i to nie koniecznie na początku. Pięknie

Spodziewałam się zobaczyć jakieś początki ogrodu a ja tu widzę PEREŁKĘ i to nie koniecznie na początku. Pięknie
Roma, witam u siebie; cieszę się, że Ci się tu podoba. Zapraszam tak często, jak tylko będziesz miała ochotę
A dziś dalsze prace ogrodowe. Temp +12*, więc sekator i nożyce poszły w ruch. Skróciłam żywopłot tujkowy Atrovirens; tawuły (już wszystkie), dalsze powojniki, wszystkie ketmie.
Hortensje i wrzosy zostawiam na później.
A dziś dalsze prace ogrodowe. Temp +12*, więc sekator i nożyce poszły w ruch. Skróciłam żywopłot tujkowy Atrovirens; tawuły (już wszystkie), dalsze powojniki, wszystkie ketmie.
Hortensje i wrzosy zostawiam na później.
- Sure

Ależ u Ciebie było ciepło. Tu tylko +7 i wiatr, ale wystarczyło, żebym wyszła popracować. Nie bardzo się dało grabić resztę pozostałych liści, bo były zamarznięte!
Ale za to poprzycinałam to i owo... ;)
Ale za to poprzycinałam to i owo... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, choć "to i owo", ale zawsze to już początek prac w ogrodzie 
- Sure

Też mnie to cieszy. Szykuję się na weekend, ma być jeszcze cieplej i mam nadzieję, ze uda się zrobić więcej... już dumam, gdzie posadzić to, co zamówiłam... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- kasiatt
- 200p

- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Witaj! Ja jeż nastawiam się na pracę w ogrodzie w weekend
Zakupy na pierwszy rzut już zrobione.Jutro ja sekator w rękę i grabie. Jestem ciekawa czy będę mogła się ruszać w następne dni
Pokazujesz piękną wiosnę
Pokazujesz piękną wiosnę
Dziś też było choć troszkę pracy w ogrodzie (wszystkie powojniki już przycięte, rabaty posprzątane ze starych roślin) Jakoś pusto się zrobiło... No to... Posadziłam zakupione wczoraj bratki- od razu się kolorowo zrobiło. Fotki-jutro 
Ach.... Jak przyjemnie po takim wiosennym dniu prac
Pewnie kto żyw i zdrów, ten dziś siedział (intensywnie pracował) w ogrodzie
Ja zakończyłam już wszystkie prace porządkowe (to nic, że plecy bolą
). Został trawnik (a niech się M. teraz wykaże, skoro tak mu na nim zależy
) i potem już nawozy. Ale to w na przełomie marca i kwietnia